Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sveavägen 129, 5tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
66 kvm
Avgift
1 972 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus 2,5:a högt upp med ett fritt läge i en hörnfastighet - solig sydvästbalkong och öppen spis

Ring för visning! - Välkommen till denna 2,5:a om 66 kvm med ett högt ljust läge och fri utsikt mot Vanadislunden. Härligt med ett kök som har utgång till balkongen i sydväst där man kan njuta av många soltimmar. Bra planlösning med två rymliga rum ut mot gatan samt ett mysigt sällskapsrum i mitten med öppen spis (två möjliga sovrum). Trevligt med många bevarade 20-talsdetaljer. Helkaklat badrum med golvvärme och badkar. Säkerhetsdörr och postfack i entrén. Lägenheten är belägen i en bostadsrättsförening med välskött ekonomi och välhållen hörnfastighet. Föreningen har en egen parkering för medlemmarna att nyttja. Föreningens hemsida: www.mjolner.bostadsratterna.se/

Rumsbeskrivning

- HALL -
Välkomnande hall med ljusa väggar och klinkergolv. Hatthylla i original och gott om förvaringsmöjligheter genom flera platsbyggda skåp och garderober. Ytterdörren byttes till säkerhetsdörr 2011. Postfack i entrén.

- KÖK -
Trevligt och ljust kök, tilltalande med utgång till balkongen med trevligt solläge. Här finns både serveringsskåp och skafferi bevarat. Det är gott om skåp med vita luckor och bra arbetsytor. Matplats för ca 4 personer. Utrustningen består av kyl/frys, spishäll och varmluftsugn samt diskmaskin. Vita väggar och laminatgolv.

- BALKONG -
Balkong mot innergård med ett bra och högt solläge, på sommaren är det sol från tidig lunch till sen kväll. Trivsamt med utgång från köket. Läget är det bästa - sydväst.

- SÄLLSKAPSDEL/"HALVA" -
Mysigt sällskapsrum med öppen spis ligger i hjärtat av lägenheten. Här har man idag fåtöljer och bord, det fungerar utmärkt som ett mindre vardagsrum. Ekparkett med fiskbensmönster och vita väggar.

Det är två rymliga rum ut mot gatan med en härligt fritt läge mot Vanadislunden. Helt ostört högt upp i huset och med isolerglas i de spröjsade fönstren. Rummen är jämnstora och man kan efter tycke och smak välja vilket som passar vardagsrum och/eller sovrum. Det är dörrar in till båda rummen från sällskapsdelen och även dörr mellan rummen.

- VARDAGSRUM -
Nu disponeras det vänstra rummet som vardagsrum med plats för matbord. Djup fönsternisch och bred fönsterbräda. Vita väggar och lackat trägolv.

- SOVRUM -
Det rymliga sovrummet ligger till höger och har gott om plats för dubbelsäng och arbetsplats. Det finns en dubbelgarderob med skjutdörrar av spegelglas. Ekparkett med fiskbensmönster och vita väggar.

- BADRUM -
Helkaklat badrum i vitt med grönt klinkergolv. Inredningen består av dusch, wc, handfat, handdukstork och badkar. (Det är förberett för tvättmaskin).

Sammanfattningsvis är detta en härligt charmig lägenhet högt upp i huset med en riktigt bra potential och goda kvaliteter såsom balkong och öppen spis, beläget i en välskött förening.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Stadgar 2015 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

5 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2.5 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

66 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sveavägen 129, 5tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

1037

Våningsplan

5 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

i sydväst

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Mjölner 1

Organisationsnummer

702001-4440

Allmän information

Brf Mjölner 1 är en äkta bostadsrättsförening som omfattar totalt 45 lägenheter varav en lägenhet upplåtes med hyresrätt och 4 lokaler som upplåtes med hyresrätt samt 8 p-platser som hyrs ut per år. Total bostadsyta 2795 kvm. Föreningen förvärvade fastigheten 1996. Brf Mjölner 1 har mycket god ekonomi, är lågt belånad, har goda kassatillgångar och låga avgifter.

De långfristiga skulderna är ca 5 542 000 kr vilket motsvarar ca 1 983 kr i lån per kvm boa. Föreningen amorterar dessutom årligen och har en kassareserv på nästan 2,6 Mkr. Castor AB är ekonomisk förvaltare. Ingen planerad förändring av månadsavgiften. Butikslokalerna är uthyrda till Nilssons idrottspriser, Provia och AV Ljudtjänst. Föreningens hemsida: http://mjolner.bostadsratterna.se/

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Bostadsrätten ska vara majoritetsägd av den som är
mantalsskriven på adressen.

TV OCH BREDBAND
Tele2 (fd. ComHem), kabel-tv (basutbud ingår) och bredband.

GÅRDSPLATS
Innergård med grillmöjligheter och utemöbler på ett trädäck.

BYGGNADSÅR
1926

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Föreningen äger en välskött hörnfastighet med två adresser dvs Sveavägen 129 och Vanadisvägen 2. Fastigheten har renoverats löpande och bland annat har föjande arbeten utförts:
2020: Radonmätning med åtgärder. OVK godkänd.
2019: Stamspolning. OVK.
2018: Byte av rökgasfläkt, uppdatering av energideklaration mm.
2017: Renovering av tvättstugan inklusive nya maskiner
2016: Ommålning av taket
2015: Stamspolning
2014: OVK, obligatorisk ventilationskontroll
2011: Fönsterrenovering, trapphus och säkerhetsdörrar
2007/08: Uppfräschning av innergård
2005/06: Renovering fjärrvärmesystem, balkonger, hissrenovering
2001/02: Stambyte
1996: Tak
1995: Nya elstigare
Renovering av bastun diskuteras. Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning samt goda kassatillgångar och planerar ingen avgiftshöjning.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga och bastu i källaren.

Antal lokaler

3

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

45

Byggnader

Byggår

1929

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 972 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten och basutbud kabel-tv.

Andelstal

2,369 %

Överlåtelseavgift

1 207,50 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

600 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering; föreningen har 8 platser på gården. 5 platser hyrs ut till medlemmar på 12 månaders avtal, kort kö. Resterande tre kan användas fritt av medlemmarna under kvällar och helger (hyrs ut till företagshyresgäster under dagtid).

Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

125 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Bussar: 2, 50 och 515 och Odenplan T-bana samt ytterligare busslinjer. Pendeltågstation, Citybanan, närmaste uppgång vid Vanadisvägen/Dalagatan.

Områdesbeskrivning

Fastigheten har ett härligt och fritt läge i korsningen Sveavägen och Vanadisvägen. Endast ett stenkast till ett stort utbud av trevliga restauranger, kaféer och matbutiker i de närmaste kvarteren samt nära till bl a Odenplan. Närhet till Handelshögskolan, KTH och Universitetet. För motion och avkoppling i grönska rekommenderas Vanadislunden, tvärs över gatan samt Hagaparken och Brunnsviken som man når med några minuters promenad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta