Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Runvägen 4, Centrala Huddinge - Kvarnbergsplan, Huddinge
Typ
Bostadsrätt
KVM
62 kvm
Avgift
3 057 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trivsam och välplanerad 3:a med stor balkong

Varmt välkomna till denna mycket ljusa, välplanerade och hemtrevliga 3:a i populär förening med låg avgift, hörnläge och många mervärden. Lägenheten har högt och ogenerat läge, insynsskyddad inglasad balkong med spotlights i golvtrallen.
Lägenheten ger även gott om förvaring och en synnerligen varm känsla.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

- ENTRÉ -
Varm och välkomnande hall med fräscht ekparkettgolv och bra avhängningsmöjligheter. Fint skåp med praktisk förvaring intill väggen. Säkerhetsdörr.

- KLÄDKAMMARE -
Bra förvaringsutrymme för kläder och annat med heltäckningsmatta.

- BADRUM -
Stambytt badrum från 2010 med klinker/kakel. Golvvärme, handdukstork, vägghängd wc, tvättmaskin, spegelskåp, samt rymlig duschhörna med glasvägg.

- KÖK -
Mycket välvårdat kök från 2021 med bra arbetsytor och ett härligt ljusinsläpp. Vitvaror i form av kyl/frys, induktionshäll, fläkt. Här finns även matplats för ca 4 personer.

- VARDAGSRUM -
Stort vardagsrum med plats för större soffgrupp. Ekparkettgolv och fönster med härligt ljusinsläpp i hela rummet.

- SOVRUM -
Rymligt sovrum med ekparkett. Utgång till stor och mysig inglasad balkong i sydväst med trall och spotlights.

- SOVRUM -
Mysigt sovrum med ekparkett. Härligt ljusinsläpp. Ljusmålade väggar.

Dokument (pdf)

Planlösning Årsredovisning Brf Brynjan Stadgar Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3

Boarea (BOA)

62 kvm

Boareabeskrivning

2:a omgjord till 3:a

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Runvägen 4

Ort

Huddinge

Kommun

Huddinge

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd, ca 5 kvm. Finns även ett matkällarförråd, ca 1 kvm

Lägenhetsnummer BRF

151

Våningsplan

4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Brynjan

Organisationsnummer

712800-0697

Allmän information

- TV OCH BREDBAND -
I avgiften ingår kabel TV (Comhem) och bredband (Ownit Hastigheten är 100/100 Mbit/s).

- GÅRDSPLATS -
Brf Brynjan har stora grönytor (totalt ca 10 000 kvm) som delas med Brf Kvarnberget. Här går det att grilla och åka pulka beroende på säsong.

- BYGGNADSÅR -
1962

- TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE -
Ja

- ÖVRIGT -
Föreningen har en mycket informativ hemsida http://www.brynjan.se

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

- Stambyte gjordes 2010
- Takbyte 2006
- Fönster och balkongdörrar byttes 2007
- Fasadrenovering 2007
- Byte av portdörrar och kodsystem samt invändig renovering trapphus 2011-2012
- OVK-besiktning 2008.
- Radonmätning utfördes under oktober 2010 på plan 1 och i källarplanet. Mätningen visade på låga värden i lägenheterna, 20 ? 40 Bq/Kbm, gränsvärde är 200 Bq/Kbm
- El i lägenheterna är 3-fas. Automatsäkringar och jordfelsbrytare i samtliga lägenheter installerades i samband med stambyte 2010.
- Föreningens tvättstugor renoverades 2018.


? Tak lades om 2006 med Derbigum. Utfört av: Smista takservice.
? Fasaderna putsades om 2007 ? 2008. Färgsättning utförd av Huddingekonstnären Håkan Bull.

? Fönsterbyte utfördes under 2007, samtliga fönster och balkongdörrar utbytta. Pulverlackerad aluminium på utsidan och träklädd vitmålad insida. Dreh-Kipp ventilationsbeslag på flertalet fönster. Utfört av: Teknova.

? Ventilationen gicks igenom 2008 med byte av samtliga frånluftfläktar. En modern enerigisnål modell, som styrs av tryck och temperatur, installerades. Samtidigt byttes frånluftdonen i lägenheterna mot en mer lättrengjord variant.

? Stambyte utfördes under 2009 ? 2010. Badrumen helrenoverades i samband med stambytet. Golvvärme i samtliga badrum. Handdukstork. Helkaklade väggar, klinkergolv. Vägghängd toalett. Duschdörrar i glas. Eluttag i väggskåp. Förberett för installation av tvättmaskin och tumlare i samtliga badrum (el, vatten och avlopp framdraget).

? Belysningen i trapphus, entréer, hissplan samt källarutrymmen byttes ut 2011 mot närvarostyrda, energisnåla armaturer. Målning i trapphus, hissplan, entréer och källargångar slutfördes våren 2011. Färgsättningen är även här utförd av Håkan Bull. I samband med målningsarbetet monterades socklar tillverkade av Ekerbergsmarmor i entréer och på hissplan. Ekerbergsmarmor låg sedan tidigare på golven i dessa utrymmen. Stenläggning av kullersten lades under balkongerna. Detta på grund av att ljuset inte riktigt ville nå in dit och därmed såg gräsmattan och de planteringar som fanns här aldrig bra ut.

? I entréerna byttes portpartier och bakdörrar ut 2012. De nya är tillverkade i ek. Ett passersystem med portautomatik installerades samtidigt.

? Garagebyggnader och miljöhus målades om 2013.

? Takavvattningen renoverades 2014.

? Tillbyggnad av föreningens affärslokal på Runvägen 2 pågick mellan 2016 och 2017. Ytan ökades från 305 kvm till 500 kvm. I samband med tillbyggnaden renoverades den äldre delen av byggnaden grundligt, med bland annat ny energisnål ventilationsanläggning och förbättrad isolering. Den nya arkitektritade fasaden mot Solfagravägen är mycket snygg och ger ett trevligt intryck av området vid infart på Runvägen.

? Tvättstugorna helrenoverades 2018. Ny maskinell utrustning samt nya klinkergolv och målning av väggar och tak, allt utfört i ljusa kulörer. Ljudabsorberande takplattor gör tvättstugorna extra trivsamma.

? Elcentralerna i källarna byttes ut 2018 mot moderna centraler med automatsäkringar och astrour som styr utebelysningen.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 180
Antal lokaler: 5

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Ett övernattningsrum som kan hyras av föreningens medlemmar finns i Runvägen 8.
Rummet har 4 bäddar och garderob och är tänkt som ett tillfälligt extra sovrum. Matlagningsmöjligheter saknas. Toalett finns. Hyreskostnad: 250 kr/dygn.

Tvättstugor finns.

Föreningslokal med kapacitet för 40 sittande gäster finns vid markplan på Runvägen 4.

Antal lokaler

5

Antal lägenheter

180

Byggnader

Byggår

1962

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 057 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften igår: Värme, vatten, fiber samt grundutbud ComHem

Andelstal kommentar

Andetstal %
0,52562
Årsavgift andel %
0,53

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering: Föreningen har 130 p-platser varav drygt hälften har motorvärmaruttag. Hyreskostnad för p-plats med motorvärmaruttag är 225 kr/månad, och p-platser som saknar uttag kostar 150 kr/månad att hyra. Föreningen har policyn att det alltid ska finnas en ledig p-plats för nyinflyttade.

Garage finns också, 22 stycken. Till garageplatserna är det kö. Kontakta styrelsen för information.
Gästparkering med 10 avgiftsbelagda platser finns, infart från Solfagravägen.

Beskrivning

Övrigt

Runvägen och föreningen Brynjan är en gammal och mycket populär förening med närhet till det mesta. Det ligger intill Kvarnbergsplan där det finns livsmedelsaffär, simhall, pizzeria m m att tillgå.

Föreningen har en mycket bra hemsida där mycket trevlig och bra information finns att tillgå: www.brynjan.se.

Inom promenadavstånd så finner man Huddinge centrum där pendeltåg avgår mot såväl Stockholm C (restid 15 minuter) som Södertälje (restid 28 minuter).

I Huddinge centrum med sin småstadskaraktär, ges människorna företräde framför bilarna. Arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna. Huddinge centrum når du med bil via väg 226 från Stockholm. Pendeltågsstationen ligger i direkt anslutning till centrum.

På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se finns mycket trevlig information att tillgå vad gäller skola, natur och diverse utbud. Nedan kommer ett litet urplock från hemsidan:

"I Huddinge finns många spännande utflyktsmål och ett brett utbud av fritidsaktiviteter.

Vill du koppla av, ta dig då ut till den natur som Huddinge erbjuder. Här finns skogar, berg, sjöar och en rofylld tystnad. Vi har hela sju naturreservat i kommunen.

Huddinge erbjuder ett brett utbud av friluftsaktiviteter som klättring, orientering, kanotpaddling, golf, ridning, och vintertid utförsåkning med skidor eller snowboard i Flottsbro. I Kungens kurva finns Heron City- ett hus fullt av upplevelser för både stora och små.

Från Vårby brygga kan du, från maj till september, ta båten ut på Mälaren, till Birka eller Stockholm.

Eller vill du kanske hellre gå på museum? Passa på att besöka Internationella Barnkonstmuseet i Vårby Gård, det enda i sitt slag."

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy