Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Blekingevägen 14, Sävja, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
102.3 kvm
Avgift
5 908 SEK / mån
Rum
4.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

/ UTHYRNINGSDEL / TOPPRENOVERAD / NATURNÄRA / BARNVÄNLIGT /

Välkomna till denna 4:a med uthyrningsdel i utmärkt läge i Sävja! Denna bostad ligger på andra våningen (högst upp) med en stor och härlig balkong i trivsam omgivning. Här får ni promenadavstånd till vårdcentral, dagis och skolor samt ett litet centrum med livs, restaurang och apotek. Det finns mycket bra bussförbindelser till city och fina cykelvägar för den som vill ha lite vardagsmotion. Sävja är barnvänligt och naturnära med härliga skogsområden i Lunsen och nära till Fyrisåns vackra årum.

Lägenheten är topprenoverad och har ett härligt läge med uteplats i soligt läge mot innergården samt skog som granne. Planlösningen erbjuder hall, kök, vardagsrum, badrum och två sovrum i lägenhetsdelen samt en uthyrningsdel med egen ingång, ytterligare ett sovrum med köksdel och ett till badrum. Detta hem är utmärkt för familjen med flera barn eller för den som vill hyra ut en del för att få en låg boendekostnad. Välkommen!

Bostaden är genomgående i mycket fint skick och präglas av mycket fina materialval som inte går ur i tiden. Bostaden delar sig på en stor med goda förvaringsmöjligheter samt separata rum, vilket gör sällskapsytorna mellan kök och vardagsrum optimala. Från vardagsrummet når du även ut till den unika och stora balkongen som vetter ut mot föreningens vackra innergård, där du kan avnjuta solens bästa timmar. Vidare fördelar sig bostaden på dem rymliga sovrummen med plats för möblering enligt dina krav. Här erbjuds även ett halvrum som kan användas som arbetsrum alt walk-in-closet, barnrum eller annat. Ett nyrenoverat samt helkaklat badrum som är utrustat med fina material val. Utöver möjligheten till förvaringsutrymme i både hall och sovrum erbjuder även denna bostad en rymlig klädkammare. Dessutom erbjuder denna bostad ett otroligt fint ljusinsläpp som får bostaden att kännas ännu rymligare.

I Sävja, ca 7 km söder om Uppsala, kan du enkelt njuta utav stadens puls på avstånd i kombination med natursköna området. Med ett lugnt boende intill naturen gör detta till ett perfekt boende för både unga och vuxna, barnfamiljer eller seniorer. Servicen har du på nära avstånd och på ca 10 minuter med buss eller bil tar du dig in till stadskärnan. Föredrar du att cykla finns det istället fina cykelvägar in till city. I naturreservatet Lunsenskogen finner du avkoppling där du kan avnjuta en promenad eller joggingtur i spåret. Gång avstånd till förskola, skola, fritidsgård, vårdcentral, apotek, mataffär och biblotek.

För ytterligare information kontakta ansvarig mäklare!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4.5 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

102.3 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Blekingevägen 14

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Beskrivning av förråd m.m.

Det tillhör ett förråd till varje lägenhet.

Lägenhetsnummer BRF

00103

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Blekinge

Organisationsnummer

716422-5588

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Blekinge består av fyra gårdar med ett punkthus på varje gård. Det finns gott om parkeringsplatser för både boende och gäster. Gårdarna har minimalt med biltrafik och har även lekplatser för barnen. I två punkthus finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/torkrum. Det finns även grovtvättmaskin i tvättstugorna.

Det tillhör ett förråd till varje lägenhet.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen är ansluten till Telias fibernät. I månadsavgiften ingår ett grundläggande kanalpaket, den fasta kostnaden för IP-telefoni (samtalskostnad tillkommer) samt bredband till en hastighet av 10/10 Mbit/s. De boende måste aktivera detta hos Telia. Hastighet och kanaltillägg bekostar man själv som medlem.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Till- och frånluftsventilation

Byggnadskommentar

Blekingevägen 15

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2045.

2021: Tak (Säkrat vindtakluckor med lås).
2021: Målat om 4st entréingångar till originalfärg, genomgått efterdragning av el i undercentraler samt alla lägenheter/fsk samt Kembehandling av tak har gjorts på samtliga fastigheter.
2021: Ett staket kring förskolan har satts upp.
2020: Elbilsladdning, Målning, Vindskivor, Larm Ventilation, Vindarna, Utemiljöer.
2019: Målning av stuprör, alla lekplatser, carportarna, husgrunderna på Blekingevägen 1 - 11, sanddepån förskolan, förskolans förråd och parkeringarna. Brandlarm i punkthusen.
2019: Säkerhetslås, byte av termostater samt uppmontering av basketkorg på varje gård.
2018: Byte av belysning utomhus och i trapphusen mot energisnålare alternativ.
2016: Byte av all innerbelysning i trapphus, tvättstugor, källare, vindar och källsorteringsrum.
2017: Upprustning av utemiljöer, byte av källardörrar till säkra ståldörrar, renovering av både soprum och tvättstugor.
2015: Parkeringarna, nya linjer ska målas och avskiljarna ska förbättras.
2014: En del förbättrande och kostnadseffektiviserande åtgärder har utförts. Såsom; Bauer-system - Bauer renar vatten som cirkulerar i vattensystemen samt ny vattenpump.
2014: 17 st extra förråd byggdes för uthyrning till medlemmarna.
2012: Fiberuppkoppling.
2010: Stamspolning.

Kommande renoveringar

Kommande planeringar:
Plan för installation av passersystem för att hålla en nyckelfri, säker och trivsam miljö.
Vindskivor och takfot ska bytas ut för Blv 4.
Utbyte av slitna fönsterblad och stuprör.
2022: Påbörja uppgradering av föreningens hissar, prel. klart 2030.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 152
Antal lokaler: 1

I varje trappuppgång finns ett barnvagnsförråd på bottenvåningen, föreningen har också två tvättstugor, en på Blekingevägen 5 och en på Blekingevägen 13.

På Blekingevägen 2 finns en fullutrustad övernattnings- och kalaslokal med fyra bäddar och plats för middag för tolv personer. Bokning av lokalen sker på föreningens kontor.

Övriga utrymmen som finns att nyttja i föreningen är tvättstugor med tre tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och ett torkrum i varje, samt cykel- och barnvagnsförråd.

Antal lägenheter

152

Byggnader

Byggår

1992

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 908 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: Värme, varm- och kallvatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv och bredband (kanalpaket lagom).
Hushållsel tecknas separat och betalas av lägenhetsinnehavaren.

Avgiftsförändringar

Föreningen har god ekonomi och den 1/1 2021 sänktes månadsavgiften med 7% och den 1/1-2022 sänktes avgifterna med 5 %.
Föreningen accepterar delat ägande mellan tex föräldrar/barn med minst 10 %.
Ej juridisk person.

Andelstal

0,77030

Andel av månadsavgift

0,77024

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boende kan månadsvis hyra vanlig parkeringsplats (200 kr/mån) eller carport, (300 kr/mån). Samtliga platser är utrustade med elstolpe för motorvärmare.

För tillfället finns det inga lediga parkeringsplatser men kö. Kötiden för carport är minst 5 år. Det finns även åtta stycken elbilsladdplatser att hyra, (500 kr/mån), då ingår elen i avgiften. 2 st är uthyrda i dagsläget. (Kontrollerat Feb 2022).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

149 kWh/m²

Energiklass

E

Kommentar

Atemp: 1489

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Knappt sju kilometer söder om Uppsala finner ni Sävja. Området ligger precis intill Lunsen, Uppsalas största naturområde som sträcker sig ett par mil söderut. Här ges goda möjligheter till avkopplande friluftsliv i den närbelägna Lunsenskogen med fina promenadslingor, grillplatser och raststugor. I Närområdet finns all tänkbar service såsom skola upp till högstadiet, förskolor, fritidsgård samt vårdcentral med distriktssköterska och ungdomsenhet. Det finns också mataffär och bibliotek samt en ny Stadsdelspark, Sara Lisas Park med en fantastiskt fin lekplats. Bra, täta kommunikationer med Uppsalabuss (stadstrafiken), ett flertal linjer trafikerar området. Fina bilvägar och välbyggda cykelbanor.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy