Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bygatan 15, Huvudsta/Solna, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
88 kvm
Avgift
4 352 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Smakfullt renoverad 3:a med inglasad balkong i Huvudsta

Välkommen till Huvudsta och en rymlig lägenhet om 88 kvm i högt läge! Från våning 5 erbjuds en härlig och grönskande utsikt- inglasad och generös balkong med många soltimmar. Modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fantastisk yta att samla familj och vänner på. Smakfullt renoverat kök och ljusinsläpp från två olika väderstreck. Köket är påkostat och erbjuder full utrustning samt gott om förvaring. I köket finns klinkergolv med golvvärme. Invändigt finns för övrigt en praktisk hall med plats för avhängning, två bra sovrum med garderober, helkaklat badrum och WC samt separat tvättstuga med kombinerad tvätt & tork. Fräscha ytskikt. Vad mer kan önskas?

I tillägg bor ni i en stor och stabil förening precis intill Huvudsta Centrum. Här finns all service samt goda kommunikationer. Tunnelbanans blå linje (Fridhemsplan 5 min, Stockholm City 9 min och Kungsträdgården 11 min), kombinerat med ett flertal busslinjer och om ni gillar att cykla tar ni er in till Kungsholmen och Vasastan på bara 10 minuter.

Även en naturnära omgivning med många och långa promenadstråk längs både vatten och på öppna fält. I området har ni på bekvämt gångavstånd flera anläggningar för rekreation, motion och bad med populära Huvudstabadet intill anrika Huvudsta Gård och Huvudsta Ridskola. Längs med Ulvsundasjön, med sina badbryggor, finns många fina grönområden bevarade och för er som vill gå en längre promenad kan ni gå längs Karlbergskanalen, förbi Pampas Marina och Karlbergs Slott, hela vägen in till Stockholms Stadshus. Det stora Huvudstafältet är ett populärt grönområde för hundägare och barnfamiljer. På fältet finns stora gräsplaner för bollspel och picknick, lekpark samt en liten skridskobana vintertid.

Föreningen är mycket välskött och har en stabil ekonomi. Mellan husen finns flera gröna och fina innergårdar med flera gräsmattor att sola på, rabatter samt träd. Invid fastigheten finns gungor, fontän, boulebana och den stora Byparken. Sammanfattningsvis en bostad som ni inte får missa!

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

88 kvm

Areauppgift enligt

Ek. Förvaltaren

Gatuadress

Bygatan 15

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer BRF

99-2475-1-1551-5

Våningsplan

5 av 8

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Bygatan

Organisationsnummer

716419-5328

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Bygatan bildades 1999 och har idag ett lägenhetsbestånd av 375 lägenheter. Området ligger mycket naturnära och i en gammal kulturbygd i närheten av Huvudsta slott.

På bekvämt gångavstånd till våra fastigheter hittar du många anläggningar för fritidsaktiviteter t.ex motion, bad och ridning. Det är nära till vackra promenadstråk längs vattnet. Kring Ulvsundasjön finns fina grönområden bevarade.

Brf bildades

1999

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV digital utbud från ComHem.
Bredband Ownit (700/1000Mbps).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och värmepump-frånluft

Utförda renoveringar

2021 Trapphusrenovering
2020 Målning av källargångarna mellan entrérna samt trapphus
2019 Energideklaration
2013 OVK-besiktning
2011 Byte av fönster
2006 Målning av trapphus, ombyggnad av tvättstugor
2006-2007 Upprustning gårdar, kramling och omfogning av fasader, nya sophus/återvinningsstationer
2005-2006 Stambyte/relining av kök och badrum, tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken, nya hissar installerade

Kommande renoveringar

Trapphusrenovering är planerat för 2022 med renoveringsstart i vår.

Upprustning av cykelparkering samt gårdar utredas.

Styrelsen utreder när ett stambyte av fastigheternas stammar bör ske. Beslut om stambyte tas på en kommande årsstämma. Stambyte kan bli aktuellt inom 5-15 år beroende på skicket på stammarna.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal soprum: 4
Antal grovsoprum: 1
Matkompost finns i varje soprum

Antal lokaler

4

Antal hyresrätter

20

Antal lägenheter

375

Byggnader

Byggår

1968

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 352 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet
Varje lägenhets förbrukning mäts separat och läggs sedan på avgiftsavierna kvartalsvis.

Beskrivning månadsavgift

Ink. Värme, kall- och varmvatten, avlopp, kabel-TV (digital utbud från Com Hem) samt bredband.

Avgiftsförändringar

Från 2022-07-01 sker en avgiftshöjning om 1 %.

Andelstal insats

0,29100 %

Andel av månadsavgift

0,29236 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage, men i anslutning till föreningen finns parkeringsplatser för boendeparkering och garage tillhörande Sola kommun och Wåhlins fastigheter.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

87 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

101 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Erik Albertsson

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy