Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Södra Gulsparvsgatan 76, Söderkulla, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
83.5 kvm
Avgift
5 462 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fräsch trerummare i välskött förening med inglasad balkong i söderläge!

Nu har man möjlighet att förvärva 83,5 kvadratmeter i en proper förening med fantastiska kommunikationsmöjligheter i Söderkulla.

Några minuter bort når ni Hyllie som både erbjuder shopping möjligheter via Emporia och goda kommunikationer till både Köpenhamn, Lund och Malmö med omnejd. Här bor ni med närhet till såväl matbutiker, skola, vårdcentral och grönområden. För pendlaren tar ni er med lätthet ut på inre ringvägen och i närheten av bostaden finns också goda kommunikationer via buss.

Detta är en REDO-bostad, anmäl ditt intresse för information när bostaden kommer ut till försäljning.

Rumsbeskrivning

HALL
Bakom säkerhetsdörren möts man av en ljus och luftig hall med trestavs lackerad ekparkett på golvet, som för resten av bostaden och väggarna är vita och släta. Den fantastiska takhöjden utmärks redan här och det finns god avhängningsyta.

VARDAGSRUM/KÖK/BALKONG
Vidare in i bostaden når vi det fantastiska vardagsrummet med en öppen planlösning till köket. Här har ni olika inredningsmöjligheter med plats för matgrupp och soffgrupp. Det stora fönsterpartiet utmärker bostaden lite extra! Här ifrån nås även balkongen om ca 5m² ut mot en lugn gång i söder. Gott om plats för större utemöblemang och planteringar.

Köket är ett stilrent Vedum-kök som har vita släta köksluckor, rejäl bänkskiva i laminat med grått kaklat stänkskydd ovanför. Köket är utrustat med vitvaror från BOSCH som består av dubbla kyl/frys, inbyggnadsugn, spishäll, mikrovågsugn, inbyggd utdragbar fläktkåpa samt diskmaskin. Helt enkelt allt som man behöver.

SOVRUM 1
Ett stort och mysigt sovrum där ni har god plats för dubbelsäng såsom annat möblemang om önskas. Här finns även inbyggda garderober för ytterligare förvaring. Även här har man stora fönsterpartier som släpper in ett härligt ljusinsläpp till rummet. Här ifrån nås den "franska" balkongen.

SOVRUM 2
I det andra rummet finner man grön målade väggar och vita fönsterpartier med mycket ljusinsläpp. Kan utnyttjas som kontorsrum men har plats för såväl säng som garderob!

BADRUM
Helkaklat badrum med gråmelerat klinker på golvet och vitt kakel på väggar samt spotlights på det vita taket. Badrummet är utrustat med WC, kommod med spegel ovanför, duschhörna med frostat glas, eldriven handdukstork, golvvärme samt kombinerad tvätt- och torkmaskin. (BOSCH)

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd (ca 3,5kvm).

Dokument (pdf)

Planlösningar Silversmeden Stadgar Silveremeden Årsredovisning 2020 Silversmeden ED Södra Gulsparvsgatan 32 silversmeden-arsredovisning-2020-20212

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

83.5 kvm

Gatuadress

Södra Gulsparvsgatan 76

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

120

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Inglasad balkong i söderläge.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Hsb Brf Silversmeden

Organisationsnummer

746000-6021

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Silversmeden är en äkta förening som bildades 1968. Föreningen hus byggdes år 1966 - 1968 på fastigheterna Fosie 165:95, Isolde 1, Tristan 1 och 2 som föreningen innehar med tomträtt, nuvarande avtal löper ut 2031. Fastigheternas adress är Södra Gulsparvsgatan 32-76. Det finns 289 lägenheter i föreningen samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns 1 lokal i föreningen.

EKONOMI
HSB Malmö sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208 kr år 2022).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr, betalas endast vid inträde i HSB och återfås inte vid utträde ur HSB.

Senaste avgiftshöjning: 2020-01-01 med 1%. I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-03-09).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
De senaste åren har föreningen gjort följande större underhållsåtgärder och
investeringar i fastigheten:
2011: Nya fönster.
2011: Omfogning av fasad.
2011: Modernisering av hissar.
2015-2016: Omarbetad fönstertätning, Byte tätning på balkonginglasning (3 hus).
2017: Byte av tätningar till balkonginglasningarna på 2-våningshus och 8-våningshus.
2017/2018: Renovering av garage och tätskikt mellan gård och garage och utemiljön.
2018: Nyanläggning av gårdsmiljöer samt renovering av garage, byggde två miljöhus. Installation av hiss från markplan till garagen.
2019: Byte av staket och ledstänger till alla källarnedgångar.
2020: Utbyte av all belysning i trapphusen till rörelsestyrd LED belysning, förnyelse av festlokalen, stadsgeenlig besiktning,
2021: Föreningen har infört gemensamt el-abonnemang (IMD)

De närmaste åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
Förnyelse av låssystem ( tagg, bokningstavlor ), förarbete är påbörjat.
Översyn av kamerasystem. förarbete är påbörjat.
Genomgång, analys och åtgärdsplan vad gäller uppvärmningssystem och takbeläggning.
Föreningen är i uppstartsprojekt att koppla på gemensamt el-avtal för alla bostadsrätter. Detta innebär att man slipper den fasta kostnaden och kostnaden för den förbrukade elen läggs direkt på månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns en festlokal för ca 20-25 personer att hyra för 200 kr/gång + depositionsavgift på 300 kr. Finns även gym och solarium. Gym kostar 350 kr/6 mån, tagg till lokalen kvitteras ut.
I föreningen finns det tvättstugor i alla hus utom i 2-våningshuset. I de båda 5-våningshusen finns det också mattvättstuga. Du har tillgång till den som finns på den gård du bor på.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och bredband levereras via Telia (HSB Bolina3) och tillkommer som ett obligatoriskt avgift om 89 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har två stycken garage och 40 p-platser utomhus. 10 av uteplatserna fungerar som besöks parkering mot en lägre avgift. Kostnad för garageplats är i dagsläget 307 kr/mån. Föreningen har också 30 parkeringsplatser. Kostnad i dagsläget 151 kr/mån (kö finns till dessa). Det är också möjligt att hyra MC-plats (140kr/mån), mopedgarage/ lådcykelplats (80kr/mån)
och cykelbox (30kr/mån)

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg tecknas själv av den boende.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/silversmeden/
Mail: info@silversmeden.org

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen för kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1968

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

289

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 462 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv/internet (250 Mbit). Förening har ett gemensamt elavtal. Förbrukningen för varje enskild lägenhet kommer på samma avi som månadsavgiften.

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy