Länk kopierad!

Visningar

tis 9 aug 17:00 - 17:30
Välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 690 000 SEK / Utgångspris
Adress
Högsätravägen 25, Högsätra, Lidingö
Typ
Andel i Bostadsförening
KVM
64.6 kvm
Avgift
3 491 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp i huset med fritt läge!

En välplanerad tvåa som ligger med högt ljust läge. Fönster mot fin innergård åt ett håll och fönster mot väster utan insyn åt det andra hållet. Fint kök, med plats för fyra till sex personer. Stort vardagsrum med balkong i väster. Rymlig sovrum mot lugn innergård. Praktisk klädkammare och stort stambyt badrum från juli 2022.

Rumsbeskrivning

Hall

Stor hall med flera garderober och klädkammare med ingång från hallen.

Badrum

Stort fint badrum renoverat juli 2022. Klinker med golvvärme och kaklade väggar. Handfat, wc och badkar. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. nylagt golv och nymålade väggar.Fritt läge utan insyn.

Vardagsrum

Ekparkett på golvet och ljusa väggar. utgång till balkong i Väster med soligt fritt läge.

Kök

Fint kök med nytt golv och nymålade väggar. Ljus och fin matplats med plats för 4-6 personer.

Dokument (pdf)

Planlösningar stadgar Kantarellen HSB Kantrellen Energidekleration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 690 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

64.6 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Högsätravägen 25

Ort

Lidingö

Kommun

Lidingö

Lägenhetsnummer BRF

611-0147

Våningsplan

5 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsförening

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsförening

Bostadsförening

HSB Brf Kantarellen 11

Organisationsnummer

769607-5857

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kantarellen är en äkta bostadsrättsförening och består av ett antal flerbostadshus med adress: Högsätravägen 1-33, 18-32 och Lillåkersvägen 2-52. Totalt finns 627 bostadslägenheter. Det finns 8 lokaler. Av lägenheterna var 87 lägenheter hyresrätter i slutet av 2021. Dessa utgör ett dolt kapital och säljs då de blir lediga, varvid pengarna kommer föreningen tillgodo. Husen byggdes 1973. Fastigheten övertogs 2010-11-01 från Lidingöhem AB. Föreningen äger marken.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad enligt följande. Bil Utomhus (utan el): 289 kr/månad. Bil Utomhus (med el): 425 kr/månad. Bil Garage (utan bur): 502 kr. Bil Garage (med bur): 646 kr/månad. Bil Garage (stor med bur): 816 kr/månad. MC Garage (med bur): 289 kr/månad. Moped Garage (med bur): 289 kr/månad. Handikappfordon Garage (utan bur): 289 kr/månad. Släpvagn (max 500 kg) Garage (utan bur): 289 kr/månad. Möjlighet finns att skaffa fjärrstyrd öppnare till garageporten till en kostnad om 300 kr. Intresseanmälan för parkeringsplats görs hos HSB ServiceCenter. Kötid kan råda. Det finns 60 avgiftsbelagda gästparkeringar som kostar 8 kr/timme, max 60 kr/dygn.


FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har 85 st. lägenheter som upplåts med hyresrätt, vilka utgör ett mycket stort dolt kapital.

FÖRENINGENS PLANERADE OCH UTFÖRDA RENOVERINGAR
Under 2019-2022 genomför föreningen stambyte, byte av elementsystem, renovering av hissar samt renovering av trapphus och portar.

Tidigare genomförda renoveringar:
2018: En lokal byggdes om till 3 st mindre lägenheter, den stora lekparken byggs om och en solcellsanläggning etableras på Lillåkersvägen 2-16
2017-2018: Fönsterbyte
2017: Isolering av fasadfogar
2016: Installation nytt passersystem
2014-2015: Resterande tak renoverades
2013: Bergvärme installerades.
2013: Garage P1 renoverades.
2013: LED-belysning med rörelsedetektorer installerades i allmänna utrymmen.
2012: Tak renoverades delvis

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten hör ett källarförråd.
I området finns det en stor tvättstuga som kan bokas via Internet. Det finns i varje hus källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. Tolvan heter aktivitetslokalen och den kan medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Från den 1 juni 2018 finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt.

GÅRDSPLATS
Föreningens byggnader omsluter en stor grön och lummig innergård med flertalet lekplatser, fotbollsplan och basketplan.

ÖVRIGT OM FÖRENINGEN
Föreningen har en aktiv informativ hemsida och en aktiv Facebook grupp. För barnfamiljer arrangeras parklek två dagar i veckan och ibland blir det loppis.

Kollektiva avtal. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring med Protector, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring. Föreningen ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige AB. Varje lägenhet har en individuell elmätare. Kostnad för medlemmars elförbrukning är 1,25 kr/KwH och debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan. Dessutom finns ett kollektivt avtal med ComHem för bredband, digital-tv och ip-telefoni.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram som innehåller 700 nya bostäder och nya trafiklösningar i området. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Ett samarbetsavtal med Åke Sundvall Byggands AB gällande exploatering av föreningens mark har tecknats. För föreningen innebär försäljning av mark en avsevärd intäkt. För mer information och status gällande projekt Fastighetsutveckling och Lidingö Stads planprogram besök gärna föreningens hemsida alternativt Lidingö Stads hemsida eller fråga ansvarig mäklare.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

Föreningen bildades

2010

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 627
Antal lokaler: 17

Antal lägenheter

627

Byggnader

Byggår

1973

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Hissen kommer renoveras i september/oktober 2022.

Ekonomi

Månadsavgift

3 491 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, El, Internet

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta