Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Högnäsvägen 13, Näset, Lidingö
Typ
Bostadsrätt
KVM
76.5 kvm
Avgift
3 964 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

3a i attraktivt läge med balkong!

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mycket ljusa trea i perfekt läge på populära Högnäsvägen. Genomgående fint skick med ljusa och fräscha ytskikt. Vacker fiskbensparkett i vardagsrummet samt utgång till balkongen i underbart solläge. Två bra sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om förvaringsmöjligheter i hela lägenheten samt en rymlig klädkammare. Stambytt badrum med tvättmaskin. Stabil och omtyckt förening. Kontakta mäklaren för mer information.

Vardagsrum

Ljust och härligt vardagsrum med vacker nyslipad fiskbensparkett samt vitmålade väggar (2021). Här finns plats för stor soffa samt tillhörande möbler. Härligt burspråk med djup fönsterbräda av marmor. Utgång till rymlig balkong i västerläge där du avnjuter sol stora delar utav dagen och en bit in på kvällen.

Kök

Hemtrevligt och praktiskt kök. Rejäl matplats framför fönsterparti med härlig grönska precis utanför. Vackra fönsterbrädor av marmor. Bra arbetsytor samt många köksskåp bakom ljusa luckor. Stort skafferi med sval. Spis med glaskeramikhäll (2021), diskmaskin (2020), side-by-side kylskåp/frys (2017). All utrustning är av märket BOSCH samt i rostfritt utförande.

Sovrum x 2

Två bra sovrum med plats för dubbelsäng. Det ena sovrummet har en hel platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas. Mycket fräscha ytskikt.

Hall

Bra hall med avhängningsmöjligheter. Säkerhetsdörr.

Badrum

Stambytt och kaklat badrum i ljusa färger. Här finns dusch bakom glasväggar, handfat på kommod, spegelskåp med belysning, WC samt handdukstork. Tvättmaskin av märket BOSCH (2020).

Länkar

Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

76.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Högnäsvägen 13

Ort

Lidingö

Kommun

Lidingö

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Stornäset 4

Organisationsnummer

769601-5275

Allmän information

Föreningen bildades 1999 och förvärvade fastigheten Stornäset 4 samma år. Föreningens fastighet består av flerbostadshus med adress Högnäsvägen 1-17, 6-12. Byggnadsår är 1954-1958.
Den totala byggnadsytan uppgår till 9 314 kvm, varav 8 756 utgör lägenhetsyta och 558 lokalyta. Fastigheterna är ritade av arkitekt Disa Wahlund och består av två 6-våningshus, Högnäsvägen 1 och 5, samt en 3-4 vånings låghusdel, Högnäsvägen 7-17 och 6-12.
Fördelning; 124 lgh med bostadsrätt, 11 lgh med hyresrätt (vilka utgör ett dolt kapital som kommer föreningen till godo så fort de säljs), 5 lokaler med hyresrätt.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal med OwnIT där varje lägenhet har en fiberanslutning med hastigheten 500-1000 Mbit/sek för upp och nedladdning.
Kostnaden för internet ingår i månadsavgiften.
För kabel tv har föreningen även ett gruppavtal med ComHem där ett basutbud ingår i avgiften.

BYGGNADSÅR
1954-1958

PARKERING
Föreningen har 44 garageplatser samt 29 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns två tvättstugor i föreningen i ingång 5 och 13. Cykelförråd, barnvagnsförråd och spolgarage att tvätta bilen i.
Samlingslokal.

Brf bildades

1999

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2021 - Renovering av hissar (nya korgar samt maskineri) Högnäsvägen 1 och 5.
2019 - Byte av samtliga entrédörrar och källardörrar. Reparation och byte av taket på Högnäsvägen 6-12.
2018 - Installation av fiberbaserat fastighetsnät. Samtliga lägenheter har nu en dedicerad fiber installerad. Dränering av grund, förbättring av asfaltering utanför garagen samt ombyggnad av lekplats och innergård
2017 - Tilläggsisolering av vindar i energibesparingssyfte, Högnäsvägen 6-12 och 7-17.
2016 - Byte av de sista balkongfronterna på låghusen klart. Nu har vi både snygga fasader och balkonger. Målning av garageportar klar. Byte av samtliga mekaniska lås.
2015 - Fasadrenovering av låghusen (Högnäsvägen 6-12 och 7-17) genomförd. Balkongfronter bytta på Högnäsvägen 7-17, resterande fronter byts våren 2016.
Nytt passagesystem och tvättstugebokningssystem. Vi har nu gått över till ett elektroniskt system med taggar för dörröppning och tvättstugebokning. Alla trappuppgångar har fått en elektronisk infotavla. Ny ytterbelysning. Samtliga armaturer för ytterbelysning har bytts till lågenergi dito. Tilläggsisolering av garagetak och målning av ytterväggar på garagen. Målning av garagedörrar kommer att ske när temperaturen tillåter (dvs framåt våren). Båda tvättstugorna har utrustats med moderna torkskåp.
2014 - Byte av samtliga fönster i föreningens lägenheter och lokaler

2013 - Målning och byte av belysningsarmaturer i samtliga trapphus i föreningen. Byte av trappregister. Nya dörrskyltar på samtliga lägenheter.
2012 - Renovering och uppfräschning av lekplatsen. Installation av fast installerad grill i anslutning till lekplatsen.
2011 - Renovering av föreningens två tvättstugor. Målning samt nya vitvaror.
2010 - Byte av belysning i källare. Byte av värmeväxlare i låghusdelen.
2009 - Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter i föreningen.
2006 - Uppfräschning av samtliga garage, målning samt byte av lås
2005 - Renovering av samtliga balkonger i låghusdelen. Ny undercentral för värme, Högnäsvägen 1, 5
2002 - Stambyte i föreningens fastighet, Högnäsvägen 1-17 samt 6-12. Renovering av badrum i samband med stambyte.
2000 - Nytt låssystem i fastigheten. Renovering av hissar i Högnäsvägen 1, 5

Se årsredovisning och föreningens hemsida, stornaset4.se, för gjorda renoveringar.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 135
Antal lokaler: 5
Antal hyresrätter: 11

Antal lägenheter

135

Byggnader

Byggår

1957

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 964 SEK/månad. I avgiften ingår inkl värme, VA, bredband, kabel-TV basutbud (fiber)

Överlåtelseavgift

1 182 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

44 garageplatser. Går att hyra för 660 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
27 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 330 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Tillgång till tvätthall.
Moped & Mc-plats 12 st finns för 100 kr/mån. Viss kö kan förekomma.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

135 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Stadsdelen Näset ligger på norra Lidingö och byggdes huvudsakligen på 50- och 60-talet. Då uppfördes 3-våningslängor, några punkthus med 8-10 våningar samt radhus nedanför på Ekorrvägen. Därefter har området fått ytterligare tillskott under 90-talet och 2000-talet med flerfamiljshus.
Här är man omgiven av härlig natur med Grönsta naturområde samt löpspår alldeles i närheten. Lidingö golfbana där man kan åka längdskidor om vintern, Lidingövallen med fotbollsplan, ishockeyrink samt tennishall finns inom ett par minuters promenad. I närbelägna Askrike finns badmöjligheter samt en härlig båtklubb. Lidingö centrum med affärer, banker, restauranger och biograf går man på 10-15 minuter.
På Källängstorget finns en välsorterad livsmedelsaffär, frisör, sushi mm. Flera skolor och förskolor finns i området, se Lidingö kommuns hemsida för mer info.
Med buss 203 kommer man till Ropsten och tunnelbanan på några minuter

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy