Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fredriksbergsvägen 13, Fredriksberg, Vaxholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
87 kvm
Avgift
5 352 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp, e.m. sol och milsvid utsikt

HÖGST UPP * MILSVID UTSIKT * BALKONG UTAN INSYN * P-PLATS INGÅR

Varmt välkomna till Fredriksbergsvägen 13 med bästa läget i föreningen. På översta våningen (4 tr) finns chansen att köpa en trerumslägenhet med perfekt sydvästläge. Lägenheten har fin utsikt över vattnet, Bogesundslandet och ända till Globen. På balkongen kan man njuta av härlig eftermiddagssol helt befriad från insyn. En välhållen lägenhet med övervägande ljusa färgval och bra planlösning. Bostaden bjuder på två sovrum med en stor klädkammare som kan göras om till ännu ett sovrum om så önskas. Här bor ni med ett härligt läge med fina berghällar någon minut från lägenheten, perfekt att njuta av stillheten, solnedgången, utsikten och sommartid även båtlivet i vattnet nedanför det solvarma berget. Ni kan promenera ner till Vaxholms stad där man möts av folklivet med affärer, restauranger, konditorier och Waxholmsbåtarna som tar dig mot Stockholm eller ut i skärgården. Vill ni bada är det nära till badplatsen på Eriksö. Till ICA och bussen mot Stockholm är det bara 2-3 minuters promenad. Skolor och idrottshall mm finns på Vaxön och närmaste golfbana och ridhus finns på Bogesundslandet.

Rumsbeskrivning

Entréhall

Här kommer du in i en ljus och generös entréhall med ljust golv och väggar. Finns plats för både klädskåp och hallmöbel att sitta på. Entréhallen öppnar upp mot vardagsrummet.
Säkerhetsdörr ut mot trapphuset.

Inre hall

Inre hall med dörr till badrum, klädkammare/gästrum samt ett sovrum.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning

Vardagsrummet - vita väggar samt en ljusmålad fondvägg, ljust golv och stora fönster i sydväst. Från vardagsrummet, köket och balkongen är det utsikt över vattnet, Bogesundslandet och hela vägen till Globen.

Kök

Köket går också i ljusa färger med vita skåp och vitvaror. Utrustningen består av kyl och frys från 2020, spis med dubbla ugnar från 2013.
Matplats för 6-8 personer samt utgång till balkongen.

Balkong

Balkong i skyddat hörnläge utan insyn på huset översta våning i perfekt sydvästläge, dessutom stor nog för att hela familjen ska kunna sitta och äta middag och sedan titta på solnedgången över Bogesund. Kan det bli bättre?

Sovrum vid vardagsrummet

Ett sovrum med fönster i söderläge. Lite mörkare ek-laminatgolv, vita väggar med en ljusmålad fondvägg samt en fast garderob.

Badrum vid inre hallen

Generöst badrum med duschhörna som kan göras om och få plats med badkar. Vitt porslin i handfat och WC, spegel med inbyggd belysning, elektrisk handdukstork, vädringsfönster samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare från ca 2013.
Helkaklade väggar i vitt med blå board samt ljus plastmatta på golvet.

Sovrum

Ett sovrum med plats för dubbelsäng och ett skrivbord eller barnsäng. Fönster i västerläge, vita väggar med ljus fondvägg samt laminatgolv, i ek. Från sovrummet är det en dörr till den stora klädkammaren.

Walk in closet, extra sovrum eller förråd

Här är ett rum med många möjligheter då rummet både har dörr ut till den inre hallen och även till sovrummet. Används lämpligen till extra sovrum, gästrum, arbetsrum eller walk-in-closet. Med fördel går rummet dessutom enkelt att dela av, till exempelvis förrådsrum från inre hallen och en lite mindre walk-in-closet med fönster och ingång från sovrummet.

Dokument (pdf)

Bilplatser priser och möjlighet till parkeringsplats Minören 2 årsredovisning 2020 Energideklaration Fredriksbergsvägen 13 Stadgar Brf Minören 2

Länkar

Film Brf Minörens 2. hemsida Vaxholms kommun SL Bussar till och från Vaxholm Waxholmsbolaget Friluftsområden i Vaxholm Waxholms golfklubb Ridskola Bogesunds Gård Blynäsvikens Båtklubb

Allmän information

Pris

3 795 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

87 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fredriksbergsvägen 13

Ort

Vaxholm

Kommun

Vaxholm

Beskrivning av förråd m.m.

Stor klädkammare/förråd i lägenheten samt ett lägenhetsförråd på ca 3,5 kvm med ca tre meter i takhöjd d.v.s. 10 kbm. Lägenhetsförrådet finns i hus 1 vid parkeringen.

Lägenhetsnummer BRF

742

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Minören 2

Organisationsnummer

769609-7190

Allmän information

Föreningen utför löpande underhåll på fastigheten, och håller sig till gällande underhållsplan. För mera information läs i senaste årsredovisning.

Brf bildades

2003

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband och TV-basutubd från Telenor ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Byggnadskommentar

Punkt hus, 4 våningar.

Övriga utrymmen i föreningen

Stor tvättstuga i hus 3 med ett flertal tvättmaskiner, torktumlare och tvättmaskin för grovtvätt.
Föreningen har övernattningslägenhet, festlokal, möteslokal, bastu och hobbyrum.
Föreningslokalen kan hyras av föreningens medlemmar. Den är fullt utrustad med pentry, kylskåp, dusch och toalett, samt en bastu med plats för fyra vuxna.
Övernattning: Ska du ha gäster eller familjen på besök, hyr gärna övernattningslägenheten. Den är utrustad med en dubbelsäng samt en extra säng.
Pris (Minören 2): 250 SEK per dygn eller 1 250 SEK per vecka. Bastu: 100 kr per gång. Föreningen har även ett uppvärmt garageutrymme som används delvis som verkstad. Här kan man renovera möbler, cykeln eller annat som inte passar så bra att fixa med hemma i lägenheten. För mera info titta in på: https://www.minoren2.se/

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

57

Byggnader

Byggår

1993

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 352 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår vatten, värme samt bredband (ner 250 Mbit upp 100 Mbit) och TV-basutbud från Telenor.
Förening har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring. Försäkring för lösöre är frivilligt men rekommenderas.

Andelstal

0,0158690

Andel av månadsavgift

1,65374%

Kommentar

Uppskattad kostnad för hushållsel utifrån 2 952 kWh per år.

Överlåtelseavgift

1208 (2,5% av PBB) SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

2 952 kWh/år

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

80 SEK/månad

Försäkringsinformation

Rekommenderas att teckna försäkring för lösöre. Föreningen har "bostadsrättsförsäkring".

Summa driftkostnad

430 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkerings platser finns ute och i Carport med och utan eluttag från 200 kr/månad p-plats till 700 kr för Carport med uttag för elbilsladdning. Information från styrelsen:
Alla hushåll i Minören 2 har rätt till och får en parkeringsplats. Man får ofta en plats utan tak först och sedan kan man lägga in önskemål om ändring till plats med tak, elladdning osv så får man köa för det.
Önskas mer än en plats brukar det ordna sig men man kan få vänta lite. / Mvh Cecilia Johansson, ordförande Minören 2
P-plats med eluttag 300 kr/mån
Carport utan eluttag 300 kr/mån
Carport med eluttag 400 kr/mån
Carport med laddstolpe för elbil och hybrid 700 kr/mån. Förmodligen + kr för förbrukad el.

Typ

P-plats

Kostnad

200 SEK/månad

Typ

P-plats

Har strömuttag

Ja

Kostnad

300 SEK/månad

Typ

Carport

Har strömuttag

Ja

Kostnad

400 SEK/månad

Typ

P-plats för elbil/laddhybrid

Har strömuttag

Ja

Kostnad

700 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

146 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Mats Olsson / Reza Tehrani Aktiva AB

Kommentar

För mera information se komplett energibesiktning. Äldre energibesiktning vilket gör att det inte finns en alfabetisk redovisning av energianvändningen men här redovisat som C.

Beskrivning

Övrigt

Till ICA och bussen mot Stockholm (och till Vaxholms stad) är det bara 200 - 300 meter.
Närmaste brygga för Waxholmsbåtarna är Fredriksbergs brygga (ca 550 meter från lägenheten), bryggan angörs av vissa turer se vidare på Waxhomsbolagets hemsida.
Under lågsäsong (ca 15 september till ca 15 maj), kan du åka Waxholmsbåt med SL-kort, d.v.s. du kan bland annat pendla in till Strömkajen i Stockholm.
På Vaxön finns flertalet skolor och förskolor, närmaste skola är bara 400 meter bort. Söderfjärdsskolan vid gamla regementsbyggnaden är en förskola upp till årskurs 6.
Är du intresserad av att ha egen båt så finns det flera båtklubbar, störst är nog Blynäsvikens båtklubb.
För mer information titta in på https://www.vaxholm.se/

Områdesbeskrivning

Skärgårdsidyllen Vaxholm med sitt centrum på Vaxön är idag en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Vacker natur, pittoresk småstadsidyll, möjligheter till bad och båtliv och goda kommunikationer till Stockholms innerstad är några anledningar till att så många vill bo i Vaxholm. Det finns gott om restauranger, mysiga caféer och affärer. Vill man gå på galleri eller konstutställning finns flera alternativ inte minst på sommarhalvåret. Njut av båtlivet med småbåtshamnen och Vaxholmsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in till Stockholm.

Alldeles nedanför Fredriksbergsvägen finns en liten badstrand för den som vill ta sig ett dopp i kvällssolen. Här finns också en strandpromenad och båtbryggor alldeles i närheten. Förskolor, skolor, idrottsanläggning och livsmedelsaffär ligger i omgivningarna. Eriksö är ett friluftsområde som finns på Vaxön, med fina promenad och motionsstigar samt ute gym och fina utblickar över vattnet mot Bogesund och Kullön.

Du har även nära till Bogesundslandet, där kan du ströva i naturen, ta en cykeltur på de trevliga cylelvägarna, eller kanske ett dopp på Tenöbadet, plocka bär och svamp. På Bogesund finns även en golfbana, ridskola och en brukshundsklubb.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy