Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 465 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
450 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Storgatan 17A, Borgmästareområdet, Motala
Typ
Bostadsrätt
KVM
33 kvm
Avgift
2 841 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Central lägenhet 1½ rum ock kök på Storgatan 17A

Välkommen till Storgatan 17A. Här erbjuds ett centralt boende med fin utsikt över gamla stan och Motalabron från vardagsrummets stora fönster. Lägenheten är i bra skick med ljusmålade väggar och matchande golv. Helkaklat badrum med duschhörn i glas och handdukstork. Smart planerat kök och sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet rymmer både vardagsrumsmöbler och matgrupp. Till lägenheten följer 2 förråd i källaren. Telia Fiber 100/100 ingår i avgiften, samt även tv-paketet Lagom (ca 20st kanaler). Tvättstuga i källaren samt cykelförråd. På innergården bakom huset finns uteplats med grillmöjligheter och fina grönområden. Här bor du centralt med närhet till mataffär, restauranger och busshållplats. Med cykel eller en kort promenad når du både centrum i Motala eller vackra Varamon på bara några få minuter.

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med ljusa väggar och laminatgolv. Hatthylla för klädförvaring. Från hallen når du köket, duschrummet och vardagsrummet.

Kök/sovrum

Trevligt mindre kök med smart planlösning. Vit skåpinredning, laminatbänkskiva och kakel över diskbänken. Köket är avdelat och rymmer även ett sovrum med fönster. Ljusa väggar och laminatgolv.

Duschrum/wc

Ljust klinker på golvet och beiget kakel på väggarna. Duschhörn med svängda glasdörrar. Spegelskåp och handdukstork.

Vardagsrum

Vardagsrummet rymmer både mysig soffrumsdel med tv-möbel samt matplats. Ljusmålade väggar och plastmatta på golvet. Stora fönsterpartier med fin utsikt över gamla stan och Motalabron.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Motalahus ÅR Brf Motalahus 201231 Energideklaration Storg. 17A

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

450 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1.5

Boarea (BOA)

33 kvm

Boareabeskrivning

Lägenheten är registrerad som 1-rum i föreningens förteckning men köket har delats av för separat sovrumsdel inkl. fönster.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Storgatan 17A

Ort

Motala

Kommun

Motala

Beskrivning av förråd m.m.

2 källarförråd hör till bostadsrätten.

Lägenhetsnummer

41

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Motalahus

Organisationsnummer

724000-0138

Allmän information

Bostadsrättsföreningen bildades 1943 och består av 135 lägenheter på adresserna Borgmästaretorget 1 och 2, Drottninggatan 22 samt Storgatan 17, 19, 21, 23 och 25. Föreningens fastigheter är byggda mellan 1940-1943.

Brf bildades

1943

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Telia internet 100/100 samt tv-paket Lagom

Utförda renoveringar

Stambyte kök, takbyte samt el utfördes slutet 90-tal/början 2000-tal. Stambyte badrum utförs löpande.

Telia Fiber 100/100 mbit och Telia tv-paket Lagom kommer ingår i avgiften mot höjning om 200kr/mån från och med jan 2022.
Fönsterbyte pågår, hittills har föreningen bytt fönstren i husen med adress Storgatan 17 och 21 år 2021. Det planeras i vilken ordning och vilka år fönsterbyte skall ske på de andra adresserna Storgatan 19, Borgmästaretorget 1, Borgmästaretorget 2/Storgatan 23, Storgatan 25 samt Drottninggatan 22.

Antal lägenheter

135

Byggnader

Byggår

1943

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 841 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, Telia fiber 100/100 samt Telia tv-paket Lagom

Avgiftsförändringar

Avgiften höjs 200kr/månad från och med 1 jan 2022 eftersom tv kanal-paket Lagom och internet 100/100 Mbit/sek skall inkluderas i avgiften.
Medlemsavgift ca 400 kr är en engångsavgift som betalas för varje ny medlem i samband med övertagande av bostadsrätten.

Andelstal

0,65531

Inre reparationsfond

971 SEK

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser (ca 125 kr/mån), carport (ca 225 kr/mån) och garage (ca 325kr/mån) enligt ett separat kösystem. Olika parkeringstyper vid olika adresser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

137 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

139 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Joakim Svensson

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta