Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 895 000 SEK / Utgångspris
Adress
Släggbacken 1, vån 7/7!, Huvudsta, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
73 kvm
Avgift
3 995 SEK / mån
Rum
3 rum

Helrenoverad lägenhet med fina materialval högst upp i huset med balkong i rakt söderläge!

Välkommen till Släggbacken och denna topprenoverade bostad belägen högst upp i huset med storslagen utsikt från balkongen. Här speglas en helrenoverad bostad med exklusiva materialval och detaljer utvalda med fingertoppskänsla. Bostaden är ljus med väl tilltagna rum och utmärkta förvaringsmöjligheter. Ytskikten är fräscha med nya 1-stavs träparkettgolv, nymålade väggar i vitt. Stora fönsterpartier fyller lägenheten med ett härligt ljusflöde. Köket är modernt, stilrent och utrustat med nödvändigheter så som vita skåpluckor med gott om förvaring, stor arbetsbänk med gott om arbetsyta, spis, ugn, fullstor kyl och frys samt matplats. Vardagsrummet har plats för större soffgrupp samt tillhörande möblemang och här når man den inglasade balkongen som är belägen högst upp i huset med fritt söderläge. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng och gott om plats för förvaringsmöjligheter. Badrummet är stambytt 2021 och har klinkergolv och kaklade väggar. Hallen har en vägg med platsbyggda garderober som ger lägenheten ytterligare förvaringsmöjligheter samt plats för avhängning.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

FÖRENING
Brf Talgoxen 1 & 3 är en äkta förening och äger marken. Föreningen tillhandahåller 175 lägenheter varav 56 st är hyresrättslägenheter (dolda tillgångar) och 21 förrådslokaler. I föreningen finns tvättstugor och cykelrum som medlemmarna kan nyttja. Fastigheterna är anslutna till ComHem.

OMRÅDE
Närheten till Huvudsta centrum, Västra Skogen och Solna centrum, kommunikationer, trevliga promenadstråk, samt Mall of Scandinavia gör detta till ett optimalt läge att bo på. Gångavstånd till Huvudsta centrum där tunnelbanan tar 8 min till city. I övrigt finns det gott om bra cafeér, restauranger och matbutiker i närheten. Naturnära med strövområden längs Ulvsundasjön och Pampas Marina inpå knuten. Gula linjen skapar nya resmöjligheter som är till nytta för många. Det kommer att bli möjligt att åka direkt från Söderort till Karolinska Universitetssjukhuset i Hagastaden, eller till Arenastaden med sitt utbud av kontor, shopping samt kultur- och sportevenemang. Närhet till flera skolor och barnomsorg. I närheten finns även den nyöppnade engelska skolan. En ny pendeltågstation kommer att byggas i Huvudsta, vilket kommer att innebära ett rejält lyft lyft för Huvudsta och kan komma att påverka lägenhetspriserna.

PARKERING
Fasta parkeringsplatser med eller utan elstolpe i direkt anslutning till fastigheterna finns att hyra av Signalisten. Det finns även gott om boendeparkering vid husen och i området. Kontakta Signalisten både för platshyra och för att ordna med tillstånd för boendeparkering.

Sammanfattningsvis en fantastisk lägenhet med stora möjligheter i ett mycket trevligt och omtyckt område samt ett stenkast från T-bana, buss, butiker och med grönskande naturområden runt hörnet.

Välkommen på visning!

Julian Andersson - Skandiamäklarna

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är ljus och har en yta för avhängning direkt till höger innanför dörren. Här finns goda förvaringsmöjligheter i snygg garderobsvägg med dörrar av glas. Väggarna är ljusa och härifrån når du resten av bostaden.

KÖK
Köket är helrenoverat och utrustat med vita skåpluckor som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustning består av spis, ugn, diskmaskin, fläkt och fullstor kyl och frys.

VARDAGSRUM
Helt nya trägolv och nymålade vita väggar. Plats för större soffgrupp och tillhörande möblemang. Stora fönsterpartier längs hela sidan medför även här ett fantastiskt ljusinsläpp. Härifrån nås bostadens inglasade balkong.

BALKONG
Inglasad balkong i rakt söderläge med storslagen utsikt mot innergården. Här finns plats för utemöbler om så önskas.

BADRUM
Nyligen stambytt badrum med exklusiva materiella tillval. Badrummet är utrustat med rundad duschvägg i glas, kombimaskin, golvvärme, handdukstork, spegelskåp och kommod.

SOVRUM 1
Stort sovrum inrett med heltäckningsmatta och nymålade väggar i vitt. Plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i stilfull garderob.

SOVRUM 2
Insynsskyddat sovrum. Även här heltäckningsmatta och nymålade väggar i vitt. Plats för stor säng samt tillhörande möblemang. Stort fönsterparti som fyller rummet med ett härligt ljusflöde.

Dokument (pdf)

Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2020 Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

3 895 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

73 kvm

Areauppgift enligt

Ek. Förvaltaren

Gatuadress

Släggbacken 1, vån 7/7!

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer BRF

1056-00171

Våningsplan

7 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Talgoxen 1 och 3

Organisationsnummer

769608-1764

Allmän information

Brf Talgoxen 1 och 3 har funnits sedan 2002 och under 2017 fick vi möjlighet att köpa fastigheterna och ombilda till bostadsrätter. Fastigheterna som består av 175 lägenheter.

Brf bildades

2002

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fastigheterna är försedda med kompletta anläggningar från Tele2 som levererar kabel-TV, Internet/bredband samt IP-telefoni. Boende tecknar eget avtal med leverantören och betalar själv för sina valda tjänster. Vanlig telefoni finns också i fastigheterna.
En obligatorisk avgift på 51 kr tillkommer för Tele2:s analoga basutbud av TV-kanaler.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluftsfläktar

Utförda renoveringar

INVÄNDIGT
Nya hissar från KONE, 2022
Stambyte färdigställt, nytt undertak i ingångarna 2-6 och 3-7, byte av aggregator i trapphusen hus 1, 2021
Stamventiler för värmesystemet installerade 2019
Brytskydd monterat på samtliga dörrar till allmänna utrymmen i fastigheterna, balkongrenovering, byte av låssystem, takrenovering, 2018.
Allmänbelysning i och utanför entréer samt i trapphusen bytt mot miljövänlig och energisnål LED-belysning 2017.

UTVÄNDIGT
Byte av portar 2022
Byte av ventilationsfläktarna på taket i hus 1, 2021
Låssystem för fastigheternas entrédörrar samt dörrar till gemensamma utrymmen utbytta 2018.
Brytskydd monterat på ytterdörrar till gemensamma lokaler/förråd 2018.
Byte till aluminiumbeklädda yttre fönsterbågar med isolerglas 2008 för de indragna partierna mot gatan, på gavlarna samt hela bottenvåningen.
Fasadrenovering med nya balkonggolv samt räcken genomförd 2007.
Takrenovering genomförd 1999.

Kommande renoveringar

Relining bottenplatta hus 1, 2023.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns en tvättstuga i varje hus, ingång på våningsplan ÖK (övre källare). Var och en med 2 tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.
Cykelrum i fastigheterna. Återvinning för tidningar i separat byggnad. Grovsopor hänvisas till närliggande återvinningsstationer

Antal lägenheter

175

Byggnader

Byggår

1965

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 995 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ink. Värme, vatten och bostadsrättstillägg. En obligatorisk avgift på 51 kr tillkommer för basutbud av TV-kanaler.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har i dagsläget inte beslutat eller planerat någon höjning av månadsavgiften (2023-01-31).

Information från föreningen.

Andelstal

0.82643

Överlåtelseavgift

1352 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Fasta parkeringsplatser med eller utan elstolpe i direkt anslutning till fastigheterna finns att hyra av Signalisten. Det finns även gott om boendeparkering vid husen och i området. Kontakta Signalisten både för platshyra och för att ordna med tillstånd för boendeparkering.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

139 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

144 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Fredrik Jönsson, AB Franska Bukten

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl