Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 550 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 700 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Falsterbohusvägen 1, Falsterbo, Falsterbo
Typ
Bostadsrätt
KVM
32 kvm
Avgift
1 833 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sällsynt möjlighet att bli ägare av en bit havsnära Falsterbo.

Här kan man för en rimlig peng köpa sig rakt in i det anrika och stämningsfulla Falsterbo, just invid den vita stranden och med landmärken som den gamla slottsruinen och de fina små badhytterna, omgärdade av rogivande miljöer, dominerade av tall, ljung och harris. De två rummen innefattar en kombination av matplats, kök, vardagsrum och sovplats och blir därmed till en fungerande och väldisponerad helhet. En generöst tilltagen och inbjudande balkong löper längst med hela lägenhetens långsida och nås från båda rummen, vilket bidrar till en luftig och somrig känsla. Här har man tallkronorna i ansiktshöjd och man kan höra vågorna slå in mot stranden. Fin takhöjd och vackra attribut som sektionsradiatorer och djupa fönsterbrädor i mattsvart diabas under de höga, spröjsade fönstren slår an sekelskiftestonen som präglar det anrika gamla badhotellet. Får man gäster som vill sköta sig lite själva, finns även ett gästrum att hyra för en blygsam summa. Missa inte den här chansen!

Rumsbeskrivning

Lagom stor och dessutom välplanerad entréhall med både öppen och dold kläd- och skoförvaring. Invid till vänster ligger badrummet. Redan i hallen fångas blicken av de stora och vackra fönsterpartierna som ljussätter det kombinerade matrummet och köket som ligger näst på tur. Klassiska sektionsradiatorer, djupa fönsterbrädor i gråsvart, matt diabas och höga, spröjsade fönster. Det lilla kökspartiet är kanske inte så modernt men det fungerar och ser ganska trivsamt ut ändå. En platsbesparande skjutdörr leder in till nästa rum - det kombinerade vardags- och sovrummet. Även här finns de stämningsgivande attributen som visar vilket anrikt och fint gammalt hus vi befinner oss i. En generös balkong som har utgång både från matrummet och vardagsrummet löper längst hela lägenhetens långsida, där den vackra och stillsamma miljön med tallkronorna svajande i ansiktshöjd blir påtagligt rogivande.

Kök

Kombinerat matrum/kök med liten ombonad köksdel bestående av överskåp, vaskskåp, rostfri diskbänk innefattande två kokplattor och ett litet kylskåp. Omfamna det enkla och behåll, eller gör om efter behag.

Badrum

Helkaklat badrum med både väggar och klinkergolv i ljusa nyanser. Duschhörna bakom skjutdörrsparti. Wc och handfat med badrumsskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Falsterbohus 1 Årsredovisning 2020 Falsterbohus 1 Stadgar Falsterbohusvägen 1 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 700 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

ca 32 kvm

Boareabeskrivning

En uppmätning har gjorts, men köparen uppmanas även att själv mäta lägenheten. I föreningens register står det 29 kvm.

Gatuadress

Falsterbohusvägen 1

Ort

Falsterbo

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd om ca 1 kvm finns i källaren.

Lägenhetsnummer

314

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Falsterbohus nr 1

Organisationsnummer

746001-0270

Allmän information

Brf Falsterbohus som är en äkta förening är ett gammalt badhotell som byggdes 1908 och som ritades av arkitekten Sigge Cronstedt. Föreningen äger tomten Vellinge Falsterbo 2:14.

EKNOMI
Föreningen sköter sin egen ekonomiska förvaltningen.

I dagsläget planerar föreningen inte för någon avgiftshöjning. (kontrollerad 2022-02-16)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Föreningen har genom åren renoverat fasaden och balkongerna.

Inom en tre till fem års period planerar föreningen för renovering av tak och byte av värmepump. I dagsläget är inga beslut tagna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en allmän balkong med utgång i trapphuset våning 4 med fantastisk utsikt över stranden och havet. Tvättstuga finns på samma våningsplan och mindre förråd finns i källaren. Föreningen har två övernattningsrum som kan disponeras mot en mindre serviceavgift.

KABLE- TV OCH BREDBAND
Föreningen är inte ansluten till någon gemensam kabel- tv eller bredband.

PARKERING
En parkeringsplats tillhör varje lägenhet.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Byggnader

Byggår

1908

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

1 833 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, Kallvatten, El, Parkeringsplats

Andelstal

1,4461

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

102 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Övrigt

Observera att lägenheten städats inför visningsfasen och att den inte kommer att städas ytterligare inför tillträdet. Vidare säljs lägenheten med friskrivningsklausul. Fråga gärna handläggande fastighetsmäklare vad detta innebär för dig som köpare.

Områdesbeskrivning

Sveriges sydvästra spets är ett område som präglas av havet och historiens vingslag. Falsterbo blev ett rikt samhälle under medeltiden och än idag är det ett av landets mest välmående områden. I söder ligger de stora paradvillorna vid lugna gator och stora trädgårdar. Men övriga Falsterbo har också ett vackert arkitektoniskt uttryck med villor och gatuhus ur olika tidsepoker.

Stranden i både väster och söder ramar in Falsterbo med sin vita sand och gör att havet alltid känns nära. Här finns vackra dyner med färgglada badhytter och längst ner i sydväst naturskyddsområdet Måkläppen. Det har ett fantastiskt fågelliv och är en plats som sälar gärna vistas i. För golfspelaren finns både Flommens golfklubb och Falsterbo golfklubb att roa sig på.
Falsterbo är ett levande samhälle med butiker, kultur, restauranger, och all annan tänkbar service. För barnen finns förskola och skola upp till årskurs nio. Allt inom gångavstånd inne i samhället.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl