Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Finnboda varvsväg 10B, Finnboda Hamn, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
3 598 SEK / mån
Rum
3 rum

Snart till salu - Välplanerad 3:a med generös, inglasad balkong och fri utsikt.

- Generös balkong med grillmöjlighet
- Två sovrum
- Gemensam takterrass
- 8 min till Slussen / 22 min till Nybroplan med SL båt året runt

Välkommen hem till detta inbjudande boende i Finnboda hamn, det optimala området för dig som vill ha det bästa av två världar, hav/natur och närheten till city. Lägenheten är nybyggd 2014 och stoltserar med ett fritt läge och härligt ljusinsläpp. Inglasad balkong om hela 7 kvm. Här kan man grilla och njuta av middagar samtidig som man blickar ut över den fria utsikten.

Lägenheten är otroligt välplanerad och genomgående med kök och vardagsrum i öppen planlösning och moderna smakfulla materialval. I vardagsrummet ligger fokus på de stora fönsterna med det fria läget samt utgången till den inglasade balkongen.

Master bedroom som ligger i anslutning till vardagsrummet har även det stora fönster. I sovrummet finns det gott om förvaring i form av rejäl garderobsvägg med skjutdörrar. Det mindre sovrummet nås från hallen och här finns plats för både säng och skrivbord.

Badrummet är helkaklat och modernt inrett med dusch och tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Hela lägenheten har genomgående ekparkettgolv och målade väggar.

Det unika läget ger dig direktkontakt med Saltsjön och farlederna in mot Slussen, det är här de gigantiska kryssningsfartygen passerar på sin väg till och från Stockholm och i Finnboda Hamn ligger båthållplatsen där pendelbåtarna tar dig snabbt in till stan på ca 20 min. Om du hellre tar bussen når du Slussen från den närliggande hållplatsen på ca 8 min. I området finns ICA, gym, trevliga caféer och restauranger. Området i Finnboda Hamn har ett högt historiskt värde och här blandas moderna hus, strandpromenad längs kajen, service och närhet till skärgården med charmiga industribyggnader. Möjlighet till båtplats i närområdet finns genom Finnboda båtklubb, Svindersviks båtklubb och Segelsällskapet Gäddviken.

Rumsbeskrivning

Hall -Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Goda förvaringsmöjligheter i form av inbyggd garderob med skjutdörrar och inredning från Elfa. Här finns också plats för avhängning och mindre möblemang.

Vardagsrum - Ljust och härligt vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt samt fondvägg i grått. Öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet har god plats för soffgrupp och här har du stora fönster samt utgång till balkongen.

Balkong - Rymlig och skyddad balkong om ca 7 kvm med trall och inglasning. Här får man även grilla. Eftermiddagssol och plats för soffa eller matgrupp.

Kök - Modernt och smakfullt kök med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Köket är inrett med vita köksluckor, vitt kakel och mörkgrå laminatbänkskiva. Köksutrustningen består av induktionsspishäll, fläkt, svart varmluftsugn, integrerad diskmaskin, rostfri mikrovågsugn och rostfri kyl/frys. Trevlig matplats för 4-6 personer med öppen planlösning mot vardagsrum.

Sovrum 1 - Trivsamt stort sovrum med ekparkettgolv och målade väggar i grönt. Här finns god plats för dubbelsäng. Förvaring i form av rejäl garderobsvägg med vita skjutdörrar och inredning från Elfa. Stora fönster mot balkongen.

Sovrum 2 - Trevligt mindre sovrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt och grönt. Perfekt som barnrum/ arbetsrum med plats för både skrivbord och säng.

Badrum - Stort och modernt badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns toalett, handfat med kommod, dusch med vikbara glasväggar, handdukstork samt tvättdel med tvättmaskin och torktumlare (Siemens). Ovanför finns en vit arbetsbänk och vita överskåp för förvaring.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2020

Länkar

Brf:s hemsida

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen samt avstämd med säljaren

Gatuadress

Finnboda varvsväg 10B

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer

223

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Saltsjö Vy

Organisationsnummer

769624-3638

Allmän information

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Nacka Sicklaön 37:71 och förvärvade fastigheten av Ikano Bostad under 2013. I föreningen finns 130 bostadslägenheter fördelade på adressen Finnboda Varvsväg 10 A-D, en lokal för föreningsverksamhet och källare med garage. Lägenheterna är uppvärmda via ett centralt luftvärmesystem och är kopplat till kommunens fjärrvärmenät. Föreningen har mycket god ekonomi och har gjort stora amorteringar vid flera tillfällen och planerar för fler då överskottet är stort. Läs mer på www.saltsjovy.se

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud för tv och bredband (50 Mbit/s) ingår för 99 kr/mån. För dem vill uppgradera till 100 Mbit/s kostar det 50 kr/mån extra.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ FTX

Utförda renoveringar

Tvåårsbesiktning med påföljande åtgärder genomfördes under 2017. Femårsbesiktning genomfördes under 2019.
2019 utfördes följande:
- Klinkers i entréerna.
- Samtliga armaturer utomhus, markplan, i loftgångar, entréer och garaget har bytts till ut lågförbrukande och rörelsestyrd led-belysning.
- Ett omfattande arbete med att effektivisera uppvärmningen och minska förbrukningen av fjärrvärme påbörjades.
- I garaget har installerats tolv laddplatser för elbilar samt kamera övervakning.
- Hela fastigheten har tillgänglighetsanpassats och dörrar har försetts med nya automatiska dörröppnare i entréer och
trapphus.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns också cykelrum, barnvagnsrum, soprum och gemensamhetslokal som kan hyras för 350 kr/dygn och kan nyttjas för te.x. kalas (max 35 pers) eller övernattning (4 bäddar). På våning 7 från port C finns en trivsam terrass för de boende att nyttja. Här finns grill och utemöbler, fina planteringar och vacker utsikt. I anslutning till fastigheten finns också en nyanlagd lekplats.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

130

Byggnader

Byggår

2013

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 598 SEK/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för tv och bredband om 176 kr/mån.

Andelstal insats

0,6646%

Andel av månadsavgift

0,6646%

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns det 79 garageplatser samt handikapp- och några MC-platser som kan hyras för 995 kr/mån (fn är det kö till bilplatser men ledigt till MC-platser). Boendeparkering tillämpas i området och kostar 650 kr/månad. Det finns gästparkeringar (taxa) längs Finnboda Varvsväg. Garage under huset som nås i direkt anslutning genom hissen.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

104 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

113 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Sofia Forsgren

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Finnboda Hamn är är ett nybyggt område som är känt för sin anrika historia och för de magnifika vyerna över Stockholms inlopp, innerstan och Djurgården. Detta är det optimala området för dig som vill bo nära naturen men samtidigt vill ha nära till innerstans puls. Området erbjuder god närservice i form av välsorterad mataffär (ICA Nära), Puls & Träning, trevlig restaurang (Docklands) och möbelbutik (Fogia) med café. Ett större serviceutbud finns närmast på charmiga Kvarnholmen och i Sickla köpkvarter som erbjuder matbutiker, ett stort shoppingutbud och fantastiska restauranger. Södermalm ligger nära tillhands och en kort båttur bort når du Nybroplan. I området finns flera båtklubbar och charmiga promenadstråk intill vatten som tar dig till Saltsjöqvarn med populära Boule & Berså och vidare till Södermalm och Hammarby Sjöstad.

I området finns förskola Dibber och Vilans Skola F-6. I angränsning till området finns ytterligare förskolor och skolor

Området trafikeras av buss 402 som går till Slussen, buss 469 som går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter samt buss 53 som tar er hela vägen in till Slussen, Centralen och Fridhemsplan. Närliggande Henriksdal ger tillgång till samtliga Nacka/Värmdö bussar samt Saltsjöbanan. Det finns även möjlighet att ta sig till stan via båt (SL-kort gäller). Pendelbåten Sjövägen trafikerar Nybroplan (City) - Nacka (Kvarnholmen) - Lidingö (Dalénum) - Frihamnen. Vissa båtturer går också till Gamla Stan och Strömkajen. Båttrafiken är tät under rusningstid och båtarna går sent in på kvällen. Morgonbåtarna bjuder också sina passagerare på kaffe. Läs mer om båttrafiken på www.sjovagen.nu.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy