Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Norrgatan 12, Knalleland, Borås
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
4 333 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus & hemtrevlig 2:a i markplan med en rymlig, inglasad uteplats!

Snart ges möjligheten att förvärva denna centrumnära bostadsrätt om 2 rok, 60 kvm belägen i markplan på Norrgatan 12! Byggnaden är uppförd 2007 & bostadsrätterna stod klara för inflyttning 2008. Här erbjuds ett välplanerat hem med genomgående kvalitativa materialval såsom 1-stavsparkett i ek, kök från Vedum samt ett ljust badrum i kakel/klinker utrustat med tvättmaskin & torktumlare. Härlig, inglasad uteplats i soligt västerläge om cirka 18 kvm!

Här bor man i ett lugnt och familjevänligt område med närhet till såväl stadens puls som shopping i Knalleland. I närområdet finns goda kollektiva förbindelser. I avgiften om 4 333 kr/mån ingår vatten, värme & TV-kanaler (basutbud).

Detta är en REDO-annons. För mer information vänligen gör en intresseanmälan via hemsidan eller kontakta ansvarig mäklare.
Välkommen hem!
- Sebastian Fritz

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med slitstarkt klinkergolv och platsbyggd garderob. Ytterligare avhängningsmöjligheter vid entrén. Här finns plats för mindre hallbyrå samt skoställ.

KÖK
Kvalitetskök från Vedum med delvis integrerade vitvaror (ny diskmaskin från 2021). I köket finns gott om utrymme för matlagning samt välplanerade förvaringsmöjligheter. Stilrent, vitt kakel agerar stänkskydd över diskbänken. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum medför härlig rymd och ljusinsläpp i två väderstreck. Mellan kök och vardagsrum finns plats för större matsalsbord.

VARDAGSRUM & INGLASAD UTEPLATS
Öppet vardagsrum med plats för större soffgrupp och umgängesyta. I anslutning till köket/vardagsrummet finner vi en inglasad uteplats om cirka 18 kvm i soligt västerläge.

SOVRUM
Rymligt sovrum med ekparkett och målade ytskikt. I sovrummet finns utrymme för dubbelsäng och mindre sovrumsmöbler. Här finns även platsbyggda garderober.

BADRUM
Badrum med vita, kaklade väggar samt klinkergolv i liknande utförande som återfinns hallen. Badrummet är utrustat med tvättmaskin & torktumlare, dusch m. duschdörrar, handfat m. kommod och belyst väggspegel.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning Energideklaration

Länkar

Film Läs mer om mäklaren

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Norrgatan 12

Ort

Borås

Kommun

Borås

Beskrivning av förråd m.m.

Förrådsutrymme i markplan (våning 1).
Portkod till entrédörren, postfack återfinns i entrén.

Lägenhetsnummer

204423001-0102

Våningsplan

1 (markplan) av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Majbaggen 1

Organisationsnummer

769616-3794

Allmän information

Föreningen äger fastigheten Majbaggen 3 i Borås Stad. På fastigheten finns två byggnader med 62 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2008. Fastighetens adress är Norrgatan 12-14 i Borås. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Ekonomisk och teknisk förvaltning: Riksbyggen.
Fastighetsskötsel: Tranemo Trädgårdstjänst.

Lägenhetsfördelning:
10 st 2 rok.
40 st 3 rok.
12 st 4 rok.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV via Sappa (basutbud) samt anslutningsavgift till Splitvision ingår i månadsavgiften.
Bredband och eventuellt annat TV-paket tecknas och bekostas av bostadsrättshavaren.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme & värmepump-frånluft (el).
Frånluftsventilation med återvinning.
Enl. föreningens energideklaration.

Utförda renoveringar

Löpande reparationer samt planerat underhåll av normala förslitningar. Under verksamhetsåret 2020 har föreningen utfört reparationer för 172 tkr och planerat underhåll för 247 tkr.
Enl. föreningens årsredovisning 2020.

Kommande renoveringar

Enl. föreningens underhållsplan gällande till 2005 uppgår underhållskostnaden för de närmsta 30 åren till totalt 25 457 tkr. Detta motsvarar en en årlig genomsnittlig kostnad om 489 tkr.
Enl. föreningens årsredovisning 2020.

Övriga utrymmen i föreningen

I vardera hus finns ett övernattningsrum med 2 bäddar som finns att hyra för föreningens medlemmar (cirka 150kr/natt). Bastu, WC & dusch (bokningsbar bastu utan kostnad).

Antal lägenheter

62

Byggnader

Byggår

2007

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Hiss vid entrén.

Ekonomi

Månadsavgift

4 333 SEK/månad. I avgiften ingår vatten, värme, bostadsrättstillägg och TV-kanaler (basutbud).

Beskrivning månadsavgift

Månadsavgiften är exkl. el, hemförsäkring & eventuellt bredbands/TV-paket.

Andelstal

1,34529

Andel av månadsavgift

1,35236

Andelstal kommentar

Andelstal angivna i %

Kommentar

Tid uppgifterna om driftskostnad baseras på: månadsgenomsnitt från 2021-01-01 t.om. 2021-12-31. Driftskostnader kan variera utefter faktisk förbrukning, antal personer i hushållet, individuella avtal m.m.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

220 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

340 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen innehar 25 st. garageplatser och 32 st. p-platser enl. föreningens årsredovisning 2020. Separat kösystem tillämpas.
Enl. säljarens information finns lediga p-platser. Brf har även bestämt att installera laddstolpar för elbilar. I närheten till Norrgatan 12 & 14 finns en grusplan som i dagsläget används som besöksparkering.

P-plats 130kr/mån.
P-plats med motorvärmare 215 kr/mån.
Garageplats 375 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

78 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy