Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 13:00 - 13:30
Öppen visning - välkomna!
mån 27 mar
Bokad visning - kontakta mäklare för att boka tid!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 900 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Kullagatan 4B, Centralt, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
100 kvm
Avgift
7 766 SEK / mån
Rum
4 rum

Stilren fyra i centrala Linköping med det perfekta köket!

Välkommen till denna fantastiska fyra om 100 kvm i Centrala Linköping. Här välkomnas du av väldisponerade ytor med en modern standard där man lagt den lilla extra tanken vid renovering.

Här kliver du in i en stor och öppen hall med gott om plats för förvaring i form av skjutdörrsgarderober. Från hallen har du tillgång till både badrum och gästtoalett samt två rymliga sovrum med god plats för möblemang och bra med förvaring. Vidare kommer du till det fantastiska köket där du slås av de exklusiva materialvalen och den höga standarden. Här har du gott om plats vad det gäller arbetsytor och skåpsförvaring. Vardagsrummet är öppet och rymligt och har plats för både matbord och en större soffgrupp. Här ifrån når du även balkongen som ligger i söderläge och ger många härliga soltimmar. Från vardagsrummet har du åtkomst till det största sovrummet i bostaden där du erbjuds fina ytskikt med en känsla av lyx och bra förvaringsmöjligheter.

Detta hem är för dig som vill flytta in och trivas från första stund.
Med ett utmärkt cityläge med närhet till vårt gedigna utbud vad gäller restauranger, caféer och shopping. Bostaden ligger endast ett stenkast från vårt vackra promenadstråk runt  Stångån och endast några minuter från lägenheten ligger mysiga Åbacka café, Stångs Magasin, och Resecentrum. Här bor ni bekvämt, nära till allt man önska sig.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband. Det finns gemensam tvättstuga i källaren samt lägenhetsförråd och cykelförråd. Föreningen har även gemensamma garage- samt parkeringsplatser.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Den välplanerade och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar. Här finnes förvaring i form av både vanliga garderober samt garderob med spegelskjutdörrar.

Kök
Det exklusiva köket har genomgående målade väggar i en grå färgskala och grått laminatgolv. Utrustningen består av spishäll med inbyggd fläkt, ugn, diskmaskin, inbyggd micro samt kyl och frys i fullhöjd. Här har du gott om arbetsytor och förvaring samt plats för mindre matgrupp.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt, ett öppet och stilrent rum med högt i tak, laminatgolv och gråa målade väggar. Här erbjuds generösa sällskapsytor, mycket dagsljus i form av stora fönster och plats för soffa och matgrupp. Här når du även balkongen som ligger i söderläge.

Sovrum 1
Från hallen når du lägenhetens första sovrum. Ett rymligt och harmoniskt rum med ljusa målade väggar och laminatgolv. Rummet har inbyggda garderober och god plats för möblemang.

Sovrum 2
Ytterligare ett rymligt sovrum som även detta nås från hallen. Målade ljusa väggar, laminatgolv och garderobsförvaring. God plats för önskat möblemang.

Sovrum 3
Bostadens master bedroom. Här har du heltäckningsmatta och på väggen en pampig klassisk tapet som ger en känsla av lyx. Här finns förvaring i form av en inbyggt garderob.

Badrum
Ljust och fräscht badrum med badkar, spegelskåp, handdukstork och wc. Här har du vita kaklade väggar och på golvet är det grå plastmatta.

Gästtoalett
Liten och praktisk gästtoalett med wc, handfat och spegelskåp. Här har du ljusa målade väggar, kaklat stänkskydd vid handfatet och klinker på golvet.

Renoveringar:
Kök: 2020
Vardagsrum: 2020
Fönster: 2020
Vägg mot Hamngatan: 2020
Sovrum 2: 2020
Sovrum 3: 2020
Badrum: 2016

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Brf Dalkullan Årsredovisning 2021 Revisionsberättelse 2021

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

2 900 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

100 kvm

Gatuadress

Kullagatan 4B

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Ett källarförråd tillhör bostaden.

Lägenhetsnummer BRF

1003

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dalkullan

Organisationsnummer

769633-8644

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Dalkullan i Linköping är en förening bestående av 54 stycken lägenheter fördelade på 2 huskroppar, 5 stycken affärslokaler. Bostadsrättsföreningen Dalkullan i Linköping avser fastigheten Dalkullan 22 med adress Kullagatan 6 och Hamngatan 20 och 20 B. På Dalkullan 23 är två byggnader uppförda med adress Kullagatan 4A och 4B.

Med det centrala läget har du verkligen närhet till allt som Linköping har att erbjuda såsom city med all dess utbud av service och kultur, Trädgårdsföreningen, Resecentrum, Stångåns promenadstråk, Universitetssjukhuset, Hälsouniversitetet, Linköpings flygplats, skolor, simhall och andra idrottsanläggningar.

Brf bildades

2017

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fastigheten har bredband, TV och IP-telefoni via Telia.

Utförda renoveringar

2017: Avloppsstammar relinades, samtidigt som fastigheterna fick nya tak och fasaderna målades om.
2018: Lägenheterna i 4a och 4b fick nya brandsäkerhetsdörrar.
2019: Huvuddelen av fastigheternas badrum renoverades, samtidigt som 3-fasel drogs in till lägenheterna.
2020: Fastigheterna återställdes efter detonationen på Ådalagatan i juni 2019. Den totala skadekostnaden var 35 milj kr, och föreningen betalade en självrisk om 1,25 milj kr. I samband med återställandet byttes samtliga fönster i fastigheterna, även de som inte skadades vid bomben. Detta kostade 2,75 milj kr och innebar att föreningen tidigarelade kommande fönsterbyte. Därtill tilläggsisolerades väggen mot Hamngatan och lägenheternas ytterdörrar i 6:an byttes till samma typ av dörrar som finns i 4a och 4b.
2021: Nya kallvattenrör i källaren till 4b och ny takbrygga på och mellan 4b och 6.
2022 OVK samt rengöring av ventilationssystem genomförs.
2022 Därtill gäller att en röranslutning till en radiator i lägenhet 5 ska gängas om och hållas under uppsikt under ett halvår.

Kommande renoveringar

Radonmätning i fastigheterna under vintern 2022/23.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 54

Antal lägenheter

54

Byggnader

Byggår

1958

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

7 766 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Avgiftsförändringar

Kommande avgiftsförändringar bestäms främst av tre saker; inflationen, föreningens behov av att finansiera sitt underhåll samt kommande ränteförändringar. Avgifterna höjdes med 46% 1 mars 2023. 44% av höjning är räntemotiverad och 2% är kopplad till underhållet. Under 2024 kan det finnas behov av en höjning för att kompensera för inflation, liksom för planerat underhåll. Föreningen har från 1 mars 2023 en genomsnittlig skuldränta på 3,35%. När föreningen sätter om lån 2024 kommer avgifterna att öka eller minska som en konsekvens av då aktuella ränteförändringar.

Andelstal

0,0288110

Andel av månadsavgift

2.88107

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 297 946 SEK

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har bilplatser i varmgaraget för 1000 kr/månad. 1-2 platser invändigt är lediga, platserna är dock relativt små.
Föreningen har utomhusparkeringar för 600 kr/månad. I dagsläget är det 1-2 personer i kö.
Tre stycken mc-platser finns även i garaget för 400/kr/månad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl