Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Föreningsgatan 75B, Rörsjöstaden, Malmö
Typ
Andel i Bostadsförening
KVM
171 kvm, biarea 40 kvm
Avgift
12 788 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bostadsföreningslokal i klassiska och citynära Rörsjöstaden!

Staden växer österut och i närheten av denna expansion finns en fin, renoverad lokal med stor potential - dessutom i attraktiva bostadsföreningen Celcius. På sitt hörnläge, i ett välskött hus med stora butiksfönster och med access från två gator; Celciusgatan och Föreningsgatan, skapas utmärkta förutsättningar för verksamhetsexponering.

Man blir lika imponerad av interiören. Ett par steg från markplan stiger man in i denna väldigt ljusa och fräscha lokal med stora öppna ytor och renoverade ytskick (2009). Lokalen har 171 kvm på butiksläge samt ytterligare 40 kvm i källaren. En takhöjd om 3,2 m ger lokalen en otrolig rymd. Planlösningen är smart indelad i tre stora lokalsektioner utöver källarutrymmet vilket ger lokalen en unik mångsidighet.

I dagsläget finns det ett gällande bygglov för att använda lokalen för butiksverksamhet. Vill man undersöka vilka andra användningsområden som lokalen kan vara lämplig för så får man kontakta Stadsbyggnadskontoret i Malmö. En ny bygglovsansökan till Stadsbyggnadskontoret krävs för en formell ändring av verksamhet i lokalen annan än butik/kontor.

Kontakta mig för privat visning!

Rumsbeskrivning

På en stark adress i Rörsjöstadens klassiska kvarter finns en renoverad och mångsidig lokal i attraktiva bostadsföreningen Celcius. Storleken på 171 kvadratmetrar är sannerligen väldisponerad i stora öppna sektioner med en takhöjd på 3,2 m som imponerar. Runt hela lokalen finns stora fönsterpartier som ger en bra exponering mot gatan men även ett fantastiskt ljusinsläpp. Lokalen har två stora sektioner som är avskilda av en interiörvägg med glaspartier och som har en varsin utgång mot Föreningsgatan och Celciusgatan samt en back-office del med ett fullutrustat kök, ett stort helkaklat badrum, ett stort personalrum och en utgång mot innergården. Lokalen överraskar dessutom med ett renoverat källarutrymme om 40 kvadratmetrar.

Interiör
Denna affärslokal totalrenoverades 2009 för att brukas som ett kontorshotell för arkitektur och design. Troligtvis vald av tidigare ägare för lokalens naturliga och mäktiga ljusinsläpp. Då kontorsverksamhet var syftet så finns således även ett ergonomiskt tänk på plats med en belysning bestående av rörliga spotligts på skenor samt ljuddämpande akustikplattor i innertaket. I hela lokalen finns genomgående vitmålade väggar och tak samt ett ekparkettgolv. Tidigare ägare har brukat lokalen som en butik för exklusiva cyklar och har således kompletterat lokalen med ett system av motordrivna säkerhetsgrindar över samtliga fönsterpartier och utgångar utmed gatan.

Kök
I lokalens back-office del finns väsentliga faciliteter för matlagning, förvaring och tvätt. Köket ligger passande nog i en passage mellan personalrum och förrådsrum. Köket renoverades av tidigare ägare 2009 och har en skåpsförvaring i vitt, arbetsbänkar i massiv ek, en extra stor tvättho i porslin samt grått klinker på golv. Köksmaskineriet består av spishäll, ugn och köksfläkt i rostfritt.

Badrum
Badrum är sannerligen rymligt till storleken och stilrent renoverat 2008. Inredining består av kakel- och klinkerval i grått, duschhörna, tvättställ med underskåp, spegel wc och spotlights.

Kommunikationer
Strax intill Rörsjöstadens klassiska kvarter finns flera busslinjer. Här har man Malmö city inom gångavstånd. Bussnavet Värnhemstorget ligger på nära gångavstånd, härifrån går både stadsbussar och regionbussar till de flesta av Skånes större orter.

Centralstationen och dess Citytunnelanslutningen finns inom nära räckhåll och med bil är du snabbt ute på motorvägen vid Värnhemstorget där Föreningsgatan är närmast Stockholmsvägen.

Närområdesinformation
Endast ett stenkast från Rörsjöstadens promenadstråk går Föreningsgatan som en pulsåder mellan Värnhemstorgets bussnav där pendlarna ansluter, upp till Triangeln i centrala Malmö. Området kring Föreningsgatan har mycket att erbjuda för den som uppskattar kultur, sport, motion, nöje, service, shopping och parker. Shoppingstråken i innerstan finns inom gångavstånd och vid Värnhemstorget finns bland annat den moderna gallerian Entré med ett flertal butiker, restauranger, caféer, bowling och biosalonger.

Det händer mycket runtomkring lokalen på Föreningsgatan 75B. Området kring Rörsjöstaden är en del Malmös stora satsning på bostäder, förskolor, skola och affärer. Industrigatan som leder upp till Föreningsgatan kommer att bli smalare och bilda en allé med träd på båda sidor om gatan. Här ges även plats för grönområden, promenadstråk och utegym. Den nya Rörsjöallén, de klassiska kvarteren i Rörsjöstaden och de nya kvarteren i Sorgenfri kommer så småningom utgöra ett område med fler människor inflyttade och i rörelse.

Dokument (pdf)

Planlösningar Bf Celsius u.p.a Stadgar Bf Celsius u.p.a Energideklaration Bf Celsius u.p Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4

Boarea (BOA)

171 kvm

Biarea (BIA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Gatuadress

Föreningsgatan 75B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

020-004

Våningsplan

1 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsförening

Objektstyp

Lokal

Information om bostadsförening

Bostadsförening

Bf Celcius u.p.a

Organisationsnummer

746000-1386

Allmän information

Bf Celcius u.p.a är en äkta förening som äger tomt 13 i kv Viktoria 20 i Malmö. Det bör uppmärksammas att enligt föreningens stadgar paragraf 11 kan utträde ur föreningen ske tidigast två år efter inträdet. Föreningen är en bostadsförening startad då huset uppfördes 1927/28 och idag finns 21 lägenheter och 1 lokal. Föreningen innefattar ett bostadshus med 3 trapphus med adresserna Celsiusgatan 5, Föreningsgatan 75 A och Föreningsgatan 75 B.

EKONOMI
Örehus AB sköter den ekonomiska förvaltning. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar 1 208 kr (år 2022)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättare 483 kr (år 2022).

Avgiften har inte höjts på 3-4 år och föreningen har för närvarande inga planerade höjningar. (kontrollerat 2021-02-12)

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Gjorda renoveringar:
2003 Stambyte - vatten och Avlopp samt renovering av samtliga badrum.
2010 Elrenovering - byte av stigarledning samt elcentral.
2011 Tak - byte av papp, pannor och plåt samt nya kronor på skorstenar.
2012 Värmesystem - rengöring av värmesystem och värmeanläggning.
2013 Råttstopp - installerat råttstopp på samtliga avloppsstammar.
2014 Miljöhus - bytt ut stommen.
2016 Dränering.
2017 Säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter.
2019 Ny port mot Celciusgatan, ny värmeväxlare (panna) samt utbytta termostater.

Planerade renoveringar:
Nya portar med kodlås mot föreningsgatan, renovering av fönster, trapphus och tvättstuga.

PARKERING/GARAGE
Föreningen innehar inga parkeringsplatser. Boendeparkering råder i området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-Tv och Bredband via Com-Hem, avgiften för kabel-tv ingår i avgiften. För olika bredbandsalternativ, kontakta Com-Hem.

FÖRRÅD
Lägenheten har tillhörande stort vindsförråd och även mindre källarförråd.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande innergård med plats för cyklar och gemensamt umgänge.
Finns även styrelserum, soprum och fint tvättrum (på vinden).

KONTAKT
Hemsida: http://celciusupa.bostadsratterna.se/hem
Email: ordforande.bfcelcius@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Föreningen bildades

1927

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

21

Byggnader

Byggår

1927

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

12 788 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Andelstal

10,54%

Andelstal insats

10,5422%

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

121 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta