Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Norra Agnegatan 41, 2tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
63.5 kvm
Avgift
1 217 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilrent sekelskiftesboende - Balkong i väst - Lågt belånad Brf som äger marken - Invid Rådhuset

Underbart sekelskiftesboende med attraktiv adress och vy mot Rådhusets ståtliga siluett med grönskande Rådhusparken i förgrunden. Lägenheten presenterar en fantastisk rymd med stora fönster i två väderstreck samt balkong mot lugn innergård i högt insynsskyddat västläge. Här finner du ytterst väldisponerade kvadratmeter som renoverats med stilsäker blick i sobra materialval. Genomgående presenteras en takhöjd på cirka 3,3 meter samt vacker stuckatur, höga socklar, dörr- och fönsterspeglar och takrosett i vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet ger plats för såväl sällskapsdel som större middagsbord och har två stora fönster som bjuder på härligt ljusinsläpp med vy mot magnifika Rådhuset. Det stilrent renoverade köket ger dig mycket bra förvaring och har ett stort svartspröjsat fönster som ger lägenheten extra karaktär. Lägenhetens master bedroom ger dig lugnt och insynsskyddat läge mot föreningens innergård samt har mycket bra förvaring i tre fullstora garderober. Ifrån rummet når du lägenhetens andra sovrum som passar utmärkt som barnrum eller kontor. Badrummet som har vitkaklade väggar och klinker i beige nyans är utrustat med takdusch.

Här flyttar du in i en ytterst välskött förening som äger marken och har en låg belåning på cirka 900kr/kvm. Föreningen får även intäkter från lokaler samt har råvindsyta som ligger som en dold tillgång.

På Norra Agnegatan 41 bor du med ett ytterst centralt och lugnt läge med gångavstånd till City och T-Centralen med Arlanda Express. Norra Agnegatan är en återvändsgata som ligger granne med Rådhuset och vackra Rådhusparken där du har lika nära till såväl Norr Mälarstrands som Kungsholms Strands vackra promenadstråk. I din absoluta närhet finns ett rikt utbud av restauranger, all tänkbar service och shopping. Välrenommerade restaurang Agnes ligger rakt över gatan strax utanför dörren finns också Texas Longhorn, Tabbouli samt en sushirestaurang. På sommaren stängs del av Norra Agnegatan av till sommargata och ger plats för restaurangernas härliga uteserveringar. Kommunikationerna är oslagbara med såväl 1:ans och 56:ans buss eller om du väljer att ta Rådhusets tunnelbana som ligger precis intill.

Rumsbeskrivning

Hall
Direkt till vänster om entrén som stängs till med vackra pardörrar finns utrymme att hänga av ytterkläder och skor. Hallen tar dig vidare in mot badrummet och öppnar upp mot köket och de båda sovrummen samt mot vardagsrummet i motsatt väderstreck. På väggarna sitter en vacker blåmönstrad tapet och på golvet ligger ligger en fin ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum
Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd med sin generösa takhöjd samt två stora fönster som bidrar med härligt ljusinsläpp. Från fönstren har du utsikt mot Norra Agnegatan samt vy mot Rådhusets ståtliga siluett. I rummet finner du fantastiska sekelskiftesdetaljer som vacker stuckatur och takrosett, höga socklar samt snickerispeglar i såväl dörr och fönsterposter. Väggarna är målade i en sober grå nyans och entrén till vardagsrummet stängs till med fina speglade pardörrar i original.

Kök
Det stilrent renoverade köket (2020) ger dig mycket bra förvaring i över- och underskåp i sober grå nyans. Överskåpen når full takhöjd och du finner två högskåp som ger dig ett fullstort skafferi samt ett praktiskt städskåp. Bakom arbetsytan i marmorerad laminat sitter ett vitt kakel och under överskåpen finns extra belysning. Vitvarorna består av ugn, induktionshäll infälld i bänkskivan samt fläkt. Kyl/frys samt diskmaskin sitter dolda bakom skåpfronter. Ett stort svartspröjsat fönster som bidrar med härligt ljusinsläpp blir en snygg detalj som ger köket extra karaktär.

Sovrum 1
Lägenhetens master bedroom är rymligt och ger gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Väggarna är målade i en ljusblå nyans och längs med ena väggen finner du fantastisk förvaring i tre fullstora garderober. Även i sovrummet finner du vacker stuckatur, höga socklar och snickerispeglar i fönster- och dörrpost. Från sovrummet når du lägenhetens balkong som har ett högt och insynsskyddat västläge mot föreningens lugna innergård. Balkongen bjuder på sol från cirka 13.30 till 20.00 och blir ett extrarum under sommarmånaderna.

Sovrum 2
Det mysiga lilla sovrummet ligger i anslutning till master bedroom och passar utmärkt som barnrum eller kontor. Rummet har vitmålade väggar och har ett stort fönster mot den tysta innergården.

Badrum
Badrummet är inrett i sobra materialval med vitkaklade väggar och klinkergolv i beige nyans. Takduschen skärmas av med en skiljevägg i glas och invid finns handfat med kommod samt spegelskåp ovanför. På motsatt sida finns handdukstork och toalettstol och invid finns utrymme för tvättkorg eller tvättmaskin (ej förberett). I taket sitter infällda spotlights.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Skördemannen 5 Årsredovisning 2020 Brf Skördemannen 5 Energideklaration Brf Skördemannen 5

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

63.5 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Norra Agnegatan 41, 2tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd på cirka 15 kvm med snedtak

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Skördemannen 5

Allmän information

FÖRENINGEN
Brf Skördemannen 5 bildades 1983 då huset köptes av HSB. Föreningen består idag av 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt fyra lokaler med hyresrätt. Fastigheten stod färdig 1899, är i mycket gott skick och föreningen har en väldigt god ekonomi med låg belåning. Här bor du med ett lugnt läge med stadspulsen precis utanför dörren. Föreningen äger marken

RENOVERINGAR
2020 - Stamspolning, service och reparationer av hissar, service och reparation av automatik av entréer, OVK-besiktning
2019 - Byte av lampor i gemensamma utrymmen samt ute på gården, sotning av kakelugnar, genomgång av underhållsplan, upprustning av pingisrummet med nya möbler och nytt kökspentry,
2018 - Injusteringar i värmesystemet, renoveringsarbeten i lokal, nya möbler samt nytt kökspentry i pingisrummet
2017 - Indragning av fiber i huset för snabbare bredband, reparation av gårdsbelysning, injustering av värmesystemet, nya termostater
2016 - Uppförande av 3 nya balkonger, renovering av lokal
2015 - Renovering av källarlokal
2014 - OVK-besiktning
2013 - Nyslipande marmorgolv i entré och samtliga våningsplan
2012 - Fasad- och takrenovering, fönsterrenovering, renovering av gårdsmur
2004 - Takrenovering, elektriska ledningar har installerats i alla stuprör,
ny värmecentral
2002 - 3-glas fönster installerades och samtliga fönster målades/renoverades. ventilationsrör, kanaler samt avloppsrör och stammar rengjordes.
2001 - Totalrenovering av tvättstuga med ny maskinpark.
1976/77 - Stort renoveringsår med stambyte, elstambyte m.m

Kommande planeras en mindre renovering av fönster under 2022 samt renovering av innergården där tidsplan kommer sättas under Q1 2022.

EKONOMI
Föreningen är mycket lågt belånad och har en fastighet i mycket gott skick. Idag ligger belåningsgraden på cirka 950 kr i lån per kvm. Föreningen har även en råvindsyta som ligger som en dold tillgång samt intäkter från lokaler.

TV och BREDBAND
Fiber finns installerat i fastigheten vi IP-Only. Medlemmar tecknar egna avtal med valbara tjänsteleverantörer.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstugan ligger belägen i källaren med ingång från gården. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel
- Cykelrum samt cykelparkering under tak finns på gården
- Två barnvagnsrum ligger i entréplan
- Soprum och grovsoprum ligger på gården
- Föreningen har en härlig innergård som om sommaren möbleras med utemöbler och grill. Här finns en platsbyggd träterrass med tak och på gårdsplanen finns planteringar
- I källarutrymmet finns en föreningslokal samt rum med nyrenoverat pentry, soffa och
pingisbord som medlemmarna kan nyttja. Perfekt för större middagsbjudningar eller kalas
- Hobbyrum finns

Antal lägenheter

19

Byggnader

Byggår

1899

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 217 SEK/månad. I avgiften ingår värme och vatten

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

106 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy