Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Vulcanusgatan 4, 1,5 tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
40 kvm
Avgift
2 220 SEK / mån
Rum
2 rum

Synnerligen fin och mycket välplanerad tjugotalstvåa med balkong mot fin innergård

Varmt välkommen till Vulcanusgatan 4 och denna underbart trivsamma tjugotalstvåa med balkong, belägen i ett lugnt gårdsläge.
Detta hem har renoverats med både stil och finess där varje kvadratmeter nyttjas på bästa tänkbara sätt och alla material har valts ut med noggrannhet.

Tjugotalscharmen är påtaglig med det fina golvet, de spröjsade fönstren, takhöjden och mer därtill.
Sovrummet är i perfekt storlek för dubbelsäng med tillhörande sängbord på varsin sida, köket är väl tilltaget, och de sociala ytorna har generösa mått för umgänge.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Marken innehas med äganderätt och belåningsgraden är låg.

Rumsbeskrivning

HALL
Stor och ljus välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skoställ. Här finns även en platsbyggd garderob från golv till tak för förvaring. Väggarna är i ljus kulör, höga fina golvsocklar och en vacker fiskbensparkett som löper genom hela bostaden.

VARDAGSRUM
Från hallen nås det härliga och trivsamma vardagsrummet. Här har man generös takhöjd där det stora spröjsade fönstret skänker rummet ett behagligt ljusinsläpp. Tack vare den optimala planlösningen har man gott om plats för soffa, tillhörande soffbord och mediemöbel. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger rum för ett stort matbord och ett sällskap för fler. Väggarna är målade i samma ljusa nyans som i övriga rum och på golvet ligger vackert fiskbensparkett i original.

KÖK
Stilrent och luftigt kök i toppskick med neutrala färgtoner. Här har man gott om förvaringsutrymme i både ovan och underskåp samt fina detaljer med bänkskiva i marmor. Köket är utrustat med ugn, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, micro, kyl och frys.

SOVRUM
Genom vackra pardörrar från vardagsrummet nås det harmoniska och rogivande sovrummet. Här har man ett generöst ljusinsläpp från balkongen, vitmålade väggar, höga golvsocklar och vacker fiskbensparkett. Sovrummet rymmer en stor dubbelsäng och tillhörande sängbord och mindre möblemang. Förvaringsmöjlighet finns i två rymlig garderob samt klädkammare.

BALKONG
I anslutning till sovrummet nås den härliga och stora balkongen mot innergården. Här möblerar man med stolar och bord samt en mängd av gröna växter.
Perfekt högt söderläge och med vackert svart smidesräcke.

BADRUM
Topprenoverat badrum med helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger fin ljus klinker. Utrustning i form av tvättmaskin, vägghängd wc, handdukstork, fint handfat med kommod och spegelskåp med bra förvaring. Här finns även en rymlig dusch med duschdörr i glas.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2020 Årsredovisning 2021 Infoblad Undersökningsplikt

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Vulcanusgatan 4, 1,5 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

00106

Våningsplan

1,5 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Tendern 2

Organisationsnummer

769604-3558

Allmän information

Brf Tendern 2 är en välskött äkta bostadsrättsförening belägen på Vulcanusgatan 4 , föreningen förvärvade fastigheten 1999 och marken innehavs av äganderätt. Fastigheten består utav 29 bostadsrätter om totalt 1 122 kvm och två lokaler om totalt 129 kvm.

Brf Tendern 2 har god ekonomi, huset är i jättefint skick då samtliga stora renoveringar redan genomförts och belåningsgraden ligger på ca 5479 kr/kvm.

Föreningen tillåter delat ägande.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV och bredband via Tele2( fd Comhem)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

1995/1996 Stambyte, elstambyte, portar, takrenovering samt renovering av tvättstugan.
2006 Målades samtliga fönster.
2009 Fasadrenovering.
2010 Renoverades trapphus och säkerhetsdörrar installerades.
2010 Renovering av gård och entré.
2017 Nya maskiner till tvättstugan.
2022 Hissrenovering

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en superfin innergård med sittplatser och grill.
Gården renoverades för några år sedan och stensättningar samt planteringar är vackert upplysta under kvällarna.
Vindsförråd finns tillhörande bostäderna.
Tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cykelförråd.

Antal lokaler

2

Antal lägenheter

29

Byggnader

Byggår

1928

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 220 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband

Avgiftsförändringar

Inga avgiftsförändringar ( kontrollerad 2022-01-21)

Andelstal

3.64489 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

280 SEK/månad

Försäkringskostnad

180 SEK/månad

Summa driftkostnad

460 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering gäller för hela Vasastan.
I närområdet finns garagemöjligheter, bl.a i Sankt Eriksgaraget.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Lugnt och trivsamt område, även kallat lilla Paris. Här bland de lummiga gatorna i Atlas känns citypulsen knappt av, trots att man når Sankt Eriksplan på en minuts trappgång. Ett mysigt café finns precis runt hörnet och på Sankt Eriksplan finns allt man kan önska sig i utbud av restauranger, service, livsmedelsbutiker, barer med mera. Vasaparken ligger ett stenkast bort med sin trevliga grönska, fotbollsplaner, minigolf och isbana på vintern.

Utmärkta kommunikationer med Sankt Eriksplans tunnelbanestation inom några minuters promenad. Flera innerstadsbussar stannar mitt på Sankt Eriksplan. Här går även flygbussarna förbi. En lite längre promenad bort ligger Odenplan och här går även pendeltågen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy