Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 550 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

mån 24 jan
Ring för tidsbokning!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 100 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Pyrolavägen 22, 5tr, Skärsätra, Lidingö
Typ
Bostadsrätt
KVM
69.5 kvm
Avgift
3 638 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fin utsikt över Kottlasjön, inloppet och Stockholm

Trevligt belägen hörnlägenhet med vidsträckt utsikt över Lidingö, Kottlasjön, Fjäderholmarna och Stockholm. Inglasad balkong med förmiddagssol, vardagsrum med hel fönstervägg, två sovrum samt kök med stor matplats. Renoverat badrum och wc i samband med stambytet. Närhet till grönområden, bad, skolor och kommunikationer. Stambytt fastighet med två hissar.

Rumsbeskrivning

Planlösning

Välkommen till denna trevliga hörn-3:a som har ett fint läge i området med vidsträckt utsikt över Lidingö, Kottlasjön, Fjäderholmarna och Stockholm.

Möblerbar hall i vinkel med hatthylla, god förvaring i form av fyra garderober varav tre med spegeldörrar. I anslutning finns ett wc.

Rakt fram, via en glasad dörr från byggåret, ligger ett ljust och lättmöblerat vardagsrum med ekparkett i original. Fint ljusinsläpp genom en hel fönstervägg med magnifik utsikt över inloppet och Stockholm. Ingång till det större sovrummet som har fyra garderober samt det mindre sovrummet som har genomgång till kökets matplats. Utgång till den underbara och inglasade balkongen. Njut av den härliga utsikten över Lidingö, Kottlasjön och delar av Stockholms inlopp.

Från hallen nås även det funktionella köket som mynnar ut till en trevlig matplats för 8-10 personer vid stort fönsterparti. Även härifrån njuter du av den hänförande utsikten. I anslutning ligger badrummet.

Kök

Delvis uppdaterat kök med vita luckor, vitrinskåp med belysning, massiv bänkskiva i trä med två infällda diskhoar i rostfritt och vitt kakel med grå bård. En äldre del av köket finns bevarat med städskåp och överskåp med skjutluckor. Maskinell utrustning: spis med häll (Bosch), fläkt med kåpa i rostfritt (Cylinda), kombinerad kyl/frys (Bosch), diskmaskin (ElektroHelios) och microugn (Whirlpool).

Badrum

Renoverat badrum i samband med stambytet. Golv: vita klinkers. Väggar: helkaklat i vitt. Utrustning: dusch med vikbara dörrar i glas, tvättställ/kommod och badrumsskåp med belysning och eluttag samt tvättmaskin (Cylinda). Element finns.

Wc

Renoverat wc i samband med stambytet. Golv: grafitgrå/svarta klinkers. Väggar: vitmålade väggar samt kaklad fondvägg i vitt bakom toaletten. Utrustning: tvättställ/kommod med engreppsblandare, spegel och vägghängd toalett. Eluttag finns.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2020 Planritning

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 100 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

69.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Pyrolavägen 22, 5tr

Ort

Lidingö

Kommun

Lidingö

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Lägenheten har en säkerhetsdörr.

Lägenhetsnummer

83281-03-01-0500

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Uteplatser

Balkong

Inglasad balkong i öster med förmiddagssol. Njut av den vidsträckta utsikten över Lidingö, Kottsjön och delar av Stockholms inloppet.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s brf SKÄRSÄTRA i Lidingö

Organisationsnummer

713600-0572

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Välskött HSB-förening bestående av 604 lägenheter och ett trettiotal lokaler i Skärsätra centrum uppförda mellan åren 1962-1965. I området finns en aktiv pensionärsförening, föräldraföreningar kring förskolor och fritidsgård och en egen koloniförening.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
För mer information, vänligen studera bifogad årsredovisning eller besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/skarsatra

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV grundutbud via ComHem.
Fibernätverk upp till 1 GB via Ownit.

BYGGNADSÅR
1962-65

ÖVRIGT
I årsavgiften ingår värme, vatten, ComHems grundutbud och fiber. Tillgång till en stor tvättstuga i hus nr 30, gym för 100 kr/månad samt bastu. Nyuppförd övernattningslägenhet finns och går att hyra för 400 kr/dygn. Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

För att bli godkänd medlem i HSB Skärsätra ska köpare ha betalt medlemskap i HSB Stockholm. Detta kan göras via internet eller via medlemsservice på telefonnummer 010-442 11 00.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Större periodisk underhåll/ombyggnad:

Fasadrenovering och tilläggsisolering (1980-82)

Byte av låghusbalkonger (2000)

Renovering av höghusbalkonger (2003-2004)

Renovering av punkthusbalkonger (2007)

Stamrenovering (2013-2016)

Fiberinstallation (2016)

Elektroniska låssystem (2016)

Upprustning gården kvarteret Solvändan (2017)

Renovering av parkeringen bakom Py 22-24 (2018)

Putsat om punkthusen 9-15 (2020/2021)

Dränering låghuslängan 19-25 (2021)


Totalt finns 604 lägenheter, varav 53 ettor, 58 tvåor, 300 treor, 135 fyror, 50 femmor och 8 sexor. Föreningen har drygt trettio lokaler, framförallt i Skärsätra centrum och de närliggande punkthusen.
En aktiv pensionärsförening och en egen koloniförening finns också i området.

För ytterligare information om föreningen, ekonomi och renovering se senaste verksamhetsberättelse, bokslut och föreningens hemsida.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 604
Antal lokaler: 30

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningslokal för 40 personer som kan hyras av medlemmar.

Antal lägenheter

604

Byggnader

Byggår

1963

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 638 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet
I avgiften ingår uppvärmning, vatten, kabel-tv och internet.

Avgiftsförändringar

Föreningen sänkte avgiften med 5% fr.o.m. 1/1 2021 och har även sänkt avgiften tidigare.

Andelstal

0,0016233

Överlåtelseavgift

1698 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

698 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns 412 parkeringsplatser. P-plats utan elstolpe kostar 179 kr/mån och med elstolpe 260 kr/mån. Avgifterna höjs med 10% fr.o.m. årsskiftet. Kallgarage finns mellan Pyrolavägen 24 och 26 samt ett varmgarage vid centrum för 404-807 kr/mån beroende på placering.
I första hand erbjuds en p-plats per hushåll. Till parkeringsplatser-och garagen är det kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

76 kWh/m²

Energiklass

C

Beskrivning

Vägbeskrivning

Efter Lidingöbron, fortsätt Södra Kungsvägen. Efter AGA, kör mot Skärsätra Torg och tag höger vid bensinstationen (Pyrolavägen). Följ våra skyltar SkandiaMäklarna till nr 22. VÄLKOMMEN.

Service och kommunikationer

Om Du reser med kommunala kommunikationer kan Du ta Lidingöbanan, linje 21 till Skärsätra och gå uppför trapporna från stationen så kommer Du till Skärsätra torg eller buss 201 till Skärsätra skola och gå Sommarhemsvägen, uppför trappan, Almvägen och ut på Pyrolavägen. Du kan också använda pendelbåten från Nacka strand till AGA-bryggan.

Områdesbeskrivning

Omtyckt område nära naturvårdsområde och Kottlasjön. Goda kommunikationer med Lidingötåget eller buss. "Vinkbussen" stannar i området. Vid Skärsätra Torg finns restaurang, Café, sushibar, frisör och annan tänkbar service.

Förskolor finns i området och till Skärsätra skola är det 5 minuters promenad.

Köparen måste bli medlem i HSB.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/skarsatra

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta