Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 790 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Marklandsgatan 67, Högsbo, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
69 kvm
Avgift
4 408 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Eftertraktad trea i populära Högsbo med balkong i västerläge, våning 6/8!

Nu finns tillfälle att förvärva en av Marklandsgatans finaste trea! Väldisponerad öppen planlösning med härliga sociala ytor och gott om förvaring. Fönster åt två håll gör att lägenheten känns ljus och luftig. Det luftiga vardagsrummet förlängs av den inglasade balkongen i bästa tänkbara läge som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Trevligt renoverat kök med stora fönster och plats för middagsgäster. Allt är renoverat i toppskick i bostaden. Köket, golv, väggar, lister och badrummet som stambytets av föreningen 2003.

Marklandsgatan är en knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till både centrala stan men även ut till havet. Axel Dahlströms torg ligger Marklandsgatan. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart. Även du som studerar på Chalmers eller Göteborgs Universitet kan ta dig snabbt till skolan.

Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen, här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

Rumsbeskrivning

Hall
Bra planerad hall som sträcker sig i vinkel med mycket förvaring genom i garderober på ena sidan. Vidare in i hallen nås en walk-in closet, med ett praktiskt system. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett fint ekparkett som stilrent följer med in i resten av lägenheten och skapar en helhetskänsla, exkl vardagsrummet som har orginalparkett.

Badrum
Fräscht och fint badrum i ljusa toner som är renoverat av föreningen i samband med stambytet 2003. Snyggt klinkergolv och helkaklade väggar i matchande färger. Här finns bra utrustning med dusch, vägghängd WC, handdukstork, kommod och spegelskåp. För extra vardagskomfort finns här även en tvättmaskin.

Kök
Ett snyggt L-format stilrent kök. Köket sattes in 2017 och består av vitvaror från Bosch och en bänkskiva från Marbodal. Integrerad diskmaskin, spishäll med ugn, fläkt och praktiskt skafferi. Gott om plats i skåp och lådor samt riktigt bra arbetsyta för matlagning och bak.
Stort och rymligt med vardagsrummet som granne och exemplariskt utformat med matplats vid fönstret där sällskap om 6 personer kan sitta till bords.

Vardagsrum
Stort rum med härligt ljusinsläpp från de stora fönstren som vetter mot väster. Extra hög takhöjd ger en rymligare känsla i rummet. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Vitmålade väggar och samma fina parkettgolv. Utgången till balkongen finner man i vardagsrummet.

Balkong
Stor inglasad balkong med platsbyggd soffa vilket gör att den känns som ett extra rum, här kan man spendera många soltimmar under många månader om året!
Inglasningen är lätt att öppna. Infravärme finns installerad så man kan njuta av extrarummet från tidig vår fram till sen höst.

Sovrum
Här erbjuds ett sovrum av bra storlek med bra läge där man inte behöver tänka på insyn. Rofyllt sovrum med utsikt över Änggårdsbergen och som rymmer dubbelsäng med tillhörande sidobord utan problem. Vakna upp till morgonsolen!

Sovrum
Även detta rum är av bra storlek och ligger med likadant läge som det andra sovrummet mot Änggårdsbergen. Fungerar som barnrum, gästrum, kontor eller liknande.

Renoveringar:
2017, köket renoverades. Stommar från Ikea, bänkskiva i laminat från Marbodal (virrvarr-mönster).
2017, ugn, spishäll, diskmaskin och kylskåp utbytt, samtliga vitvaror av märket Bosch.
2017, enstavig ekparkett lades in köket.

2017, väggar och tak målades om i samtliga rum. Walk-in closet är ombyggt för att maximera förvaringen, enstavig ekparkett lades även i detta rum (likadan som i köket).
2017, ekparkett i samtliga rum slipades och lackades.

2018, garderobsdörrar lackades med nya beslag.
2018, säkerhetsdörr sattes in.

2021, nytt handfat och kommod från IFÖ sattes in.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Marklandsgatan Marklandsgatan Årsredovisning Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 790 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

69 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Marklandsgatan 67

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer

086

Våningsplan

6 av 8

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 26

Organisationsnummer

757201-7320

Allmän information

Föreningen består av 376 lägenheter med adresserna Marklandsgatan 43-71. Dessa lägenheter fördelas på 48 1:or, 176 2:or, 112 3:or och 40 4:or. Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi.

Miljöhusen "Ada" och "Beda" finns på föreningens gård. Husen hyser bl.a. extra tvättstuga och samlingslokal. Föreningen medlemmar har tillgång till en grillplats och ett utomhusgym utanför husen. Föreningen har en trevligt hemsida: www.gbghus26.se.

Närhet till flera naturområden. Inom promenadavstånd når man Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen.
Marklandsgatan är en knutpunkt för kollektivtrafiken. Härifrån går flera spårvagnar och bussar. Alldeles intill Marklandsgatan har ni både förskolor och skolor.

www.gbghus26.se

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har ett gruppavtal med Telenor där det i avgiften ingår digital-tv (T-1 Bas med ett 15-tal kanaler), bredband, 250/100 Mbit samt telefoni (Mini, fast avgift). Tillkommande tjänster för till exempel fler TV-kanaler beställs och debiteras direkt från Telenor.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2021 laddstolpar för bilar vid parkeringsplatserna har installerats
2021 byggdes flera cykelgarage samt renovering av gästlägenhet.
2020 utfördes rivning av gamla trappor, schaktning, pålning, uppförande av stödmurar, asfaltramper, trappor, asfaltering och iordningställande av nya planteringar. Arbetet slutbesiktigades i början av december.
2018-2019 Nya entrépartier, byte av hängrännor, stuprör samt översyn av tak. Obligatorisk ventilationskontroll.
2016: Installation av bergvärme.
2015-2016: Ombyggnad av hissar, styrsystem och hisschakt i fastigheterna.
2009: Byte av fönster och balkonginglasningar.
2008-2011: Reparation/utbyte av balkonginglasningar, byte av termostatventiler, målning av trapphus, fönster- och balkongdörrsutbyte samt obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2003: Badrummen i föreningen renoverades i samband med stambytet 2. Ny el i samband med stambytet samt jordfelsbrytare installerad i bostaden.

Kommande renoveringar

För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Kommande 2020/21-2022/23
Styrelsen ska utreda möjligheterna att bygga solpaneler på fastigheterna i syfte att minska elkostnaderna och ytterligare minska föreningens miljöpåverkan. System för digitala lås i de gemensamma utrymmena.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns bastu, övernattningslägenheter, cykelförråd, festlokal, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Antal lägenheter

376

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 408 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten Grundpaket Tv, (TV T-1 Bas) samt bredband via fiber.

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten Grundpaket Tv, (TV T-1 Bas) samt bredband via fiber.

Avgiftsförändringar

Från den 1 juli 2020 höjdes årsavgiften med + 3%. Senast årsavgiften höjdes var 2015. Bränsletillägget höjdes med + 10 kr per m2 på årsbasis. Senast bränsletillägget höjdes var 2013. Dessa höjningar är beroende av att avgälden för den mark, tomträtten, där föreningens fastigheter är belägna, kommer att öka drastiskt från 2022 i enlighet med den modell för beräkning av avgäld som gäller för Göteborgs stad. Att driftskostnaderna för el, vatten, värme, sophämtning osv har ökat de senaste åren och dessa kostnader måste täckas. Samt att föreningen också behöver öka amorteringstakten på sedan tidigare tagna lån för stambyten, fönsterbyten m m. Dessutom måste resurser avsättas för kommande underhåll.

Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m 2021-12-11.

Andelstal

0.3013%

Andel av månadsavgift

0.30131 %

Inre reparationsfond

923 SEK

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERINGSINFORMATION FRÅN FÖRENINGEN
Parkeringsplats: 250 kr/mån
Garageplats: 580 kr/mån
Laddstolpar för bilar vid parkeringsplatserna har installerats

Mejla parkering@gbghus26.se om du vill hyra parkeringsplats/garage. Instruktioner finns på föreningens hemsida.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

120 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

136 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Spårvagnshållplatsen Marklandsgatan är en stor knutpunkt med snabba kommunikationer både in till City, shoppingmeckat Frölunda Torg och havet. Mycket enkelt att ta sig både till Handelshögskolan samt Chalmers. Linnéstaden och dess sprudlande restaurangutbud ligger endast ett par hållplatser bort.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta