Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Norra Liden 23, Kungshöjd, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
117.6 kvm
Avgift
5 631 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tilltalande fyra med fantastiskt ljusinsläpp!

Välkommen till denna stilrena lägenhet vars öppna ytor ger ett mycket inbjudande intryck. Här erbjuds en boyta om 117.6 kvadratmeter som fördelas på fyra rum och kök. Denna bostad på andra våningen bjuder bland annat på sociala ytor, fräscha ytskikt och bra förvaring. Lägenheten är renoverat 2021 med nytt golv i lägenheten i parkett och även nytt kök. De öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en luftig och härlig känsla. Badrummet erbjuder bastu och jacuzzi som gör det enklare att slappna av lite extra i hemmet. Det större sovrummet, som är stort och inbjudande, nås via vardagsrummet. Här erbjuds gott om förvaring, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Utöver det finns två sovrum till som kan användas på olika sätt.

Att bo i Kungshöjd genererar bara fördelar. Stadsdelen har ett fantastiskt utbud av kaféer, restauranger, nöjesställen och shopping. För dig som har barn erbjuder Kungshöjd även en rad olika skolor. Alltifrån gymnasium till förskolor. Kollektivtrafiken i området med buss och spårvagn gör det möjligt att ta sig från a till b på snabbt och enkelt sätt.

Vid Lilla Bommen finner vi Operan och Göteborgs gästhamn. Det finns också härliga områden till att ta långa promenader eller varför inte en löprunda, exempelvis Kungsparken, Trädgårdsföreningen och kronhusparken.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Rumsbeskrivning

Hall

Den inbjudande och praktiska hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och mörkt klinkergolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, bra med avhängnigsmöjligheter både i garderoben samt klädkammaren.

Kök

Det nyrenoverade, moderna och stilrena köket har ljusa väggar och stengolv. Utrustningen består av diskmaskin, fläkt, frys, kyl, ugn, induktionshäll och mikrovågsugn. I övrigt erbjuder köket generösa arbetsytor, bänkskiva i laminat, vita skåpluckor och öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt, ett öppet, socialt och rymligt rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, stora fönster och plats för soffa och matgrupp.

Sovrum 1

Från vardagsrummet når du lägenhetens master bedroom, ett stort och inbjudande rum med parkettgolv och ljusa väggar. Rummet har gott om förvaring, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är lite mindre, charmigt och mysigt med ljusa väggar och har parkettgolv. Rummet har rymliga garderober och plats för säng och kan användas på olika sätt.

Sovrum 3

Ett rogivande och fint sovrum med bra förvaring, garderob och plats för bäddsoffa och skrivbord. Här finns alla möjligheter att göra rummet till kontor, barnrum eller gästrum.

Badrum 1

Stort, fräscht och påkostat badrum med dusch, vägghängd wc, jacuzzi, handfat, förvaringsskåp, dimbara spotlights och bastu. Här ligger mörkt klinkergolv som går fint ihop med rummets mosaikväggar samt vitt kakel.

Tvättstuga

Tvättbestyren hanteras enkelt i denna tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Det finns även bra med arbetsyta och även bra förvaringsmöjligheter.

Dokument (pdf)

Planlösningar Norra Liden Årsredovisning Norra Liden 5-23 Stadgar Energideklaration Norra Liden

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

117.6 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Norra Liden 23

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

03237

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Norra Liden

Organisationsnummer

716443-9395

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Norra Liden 5-23 består av sammanlagt 140 lägenheter och 9 lokaler med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrättt. Byggnaden byggdes 1963 och föreningen förvärvade fastigheten 1985. Fastigheten är upplåten med tomträtt och gällande avtal sträcker sig till 2023-11-11. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Fastigheten är ansluten till Telia Fiber och Bahnhof (Fiber 1000/1000 mbit). TV: Ansluten till kabelnät. Basutbud från ComHem ingår i avgiften. Bredband via ComHem eller Telia Fiberoptik.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan år 2018 och 2047 med strävan efter att hålla sin fastighet i bra skick.

Föreningens gjorda underhåll;
1992 Renovering av fönster och fasad
1994 Ombyggnad av tvättstugorna
1997 Hissrenovering
2003-2004 Fönster och fasad
2006-2007 Reparation gårdsbjälklag
2008 Byttes låssystemet ut och kodsystemet ersattes med låsbrickor.
2013 Belades utomhusparkeringen med ny asfalt, terrasserna renoverades och två portar fick ny entrédörr.
2014 har en av tvättstugorna utrustats med ny centrifug samt torktumlare.
2015 gjordes ett byte av fasadelement samt renovering av fönster.
2018-2019 installation av grindar i infartsportalen och nytt porttelefonsystem samt stamrenovering av avloppsrör genom s.k.relining, vilket ej medförde ingrepp i de befintliga badrummen.
2019 installation av 12 laddningsplatser för elbil i garaget samt byte av belysning vid samtliga entréer.
2020 gjordes en OVK, ny energideklaration, relining av spillvattenledningar samt byte av belysningsarmaturer.
2021 just nu slutförs trapphusrenoveringen.

Kommande renoveringar

2022 planeras en takrenovering
Mer än så är inget bestämt i dagsläget.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns två stora tvättstugor med tillhörande torkrum och mangel, cykel och barnvagnsrum, övernattningslägenhet, gemensamhetslokal samt en vinkällare.
I den stor gemensam innergård finns det lekplats, utemöbler, två underbara bersåer och grillmöjligheter.

Föreningen har även två välutrustade tvättstugor, samlingslokal, hobbyrum, bildäcksförråd, källarförråd, cykel förråd. Om man är en vinälskare finns det en vinförening med vinkällare för enbart medlemmar.

Antal hyresrätter

11

Antal lägenheter

140

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 631 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten
Värme, vatten kabel-tv och bredband. Kostnaden för elen kommer kvartalsvis.

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 107:- för bredband och tv är inräknat

Avgiftsförändringar

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen är väldigt lågt belånad med en belåninggrad om ca 2 000 kr/kvm som tål att jämföras med snittet i Göteborg som är drygt 6000kr/kvm. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2027. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Amortering på föreningens lån sker enligt plan.

Föreningen har tidigare aviserat en höjning av avgifterna med ca 4,5% per år under en tioårsperiod i syfte att kunna täcka vissa större renoveringsbehov.

Styrelsen har beslutat att dessa förhållandevis kraftiga höjningar inte kommer att behövas. Tidigare kalkyl bygger på
ett mindre gynnsamt ränteläge än vad som blivit utfallet. Samtidigt som vi har lyckats genomföra stamrenovering till en lägre kostnad än budgeterat.

Avgiftshöjningen för 2021 sattes till 2,5% och det täcker med god marginal behovet.

Vi har idag en låg belåningsgrad efter genomförda extra amorteringar och föreningens cash-flow är väldigt positivt så några nya lån kommer inte behöva upptas i närtid. Trapphusrenovering kommer i sin helhet att genomföras med medel ur föreningens kassa med kvarvarande utrymme för ytterligare investeringar om så behövs. Föreningen tar beslut om kommande avgiftshöjningar varje år för att se över det faktiska behovet.

Under 2022 kommer avgiften höjas med 1,5%.

Andelstal

0,0068560

Andel av månadsavgift

0,70896%

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar över 150 parkeringsplatser varav 100 i garage och 50 utomhus. Kostnad för att hyra en plats är ca 817-1015 kr/mån. Då föreningen består av 140 lägenheter så är ambitionen att alla medlemmar ska ha en parkeringsplats. Laddplatserna har ett tillägg på 200 kr/månad och förbrukning av el tillkommer. Föreningen har ett kösystem för alla platser. Utöver detta finns även 5 gästparkeringar och gott om parkeringsplatser på gatorna runt om fastigheten. I dagsläget är det kö till samtliga platser. (2021-12-15)

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område C. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy