Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Vendergatan 9, Centrum, Kungälv
Typ
Bostadsrätt
KVM
41 kvm
Avgift
2 621 SEK / mån
Rum
2 rum

Stor balkong i solsäkert läge!

Ta hissen till våning tre och kliv in via säkerhetsdörren till denna smart planerade bostad som badar i ljus. Kökssnickerierna går i tidlöst vitt från välrenommerade Vedum. Vardagsrummet ligger i delvis öppen och social planlösning mot köket. Den ljusa känslan förstärks av de stora fönsterpartierna. Härifrån når ni den stora och möblerbara balkongen med sol större delen av dagen. Sovrummet ligger högt och lugnt beläget mot föreningens fina innergård. Sovrum med stor skjutdörrsgarderob. Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Nöjer ni er inte med förvaring i flertalet garderober så följer ett förråd i källaren. Garage under huset med el-platser (separat kö). Fiber från Telia. Låg månadsavgift!

I Brf Borggården i Kongahälla bor ni tryggt i stor och stabil förening. För er som pendlar är det nya resecentrumet vid Kongahälla perfekt och fungerar som den nya knutpunkten i den lokala kollektivtrafiken. För den shoppingsugne är det stora och nya shoppingcentrumet "Kongahälla center" fantastiskt. Här hittas välsorterade butiker och riktigt trevliga restauranger.

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus välkomnande hall där ytterkläderna hängs av smidigt på hatthyllan. Ytterligare förvaring i garderoben. Genomgående ljusa väggar och på golvet ligger en ek-parkett.

Kök

Ligger i delvis öppen och social planlösning mot vardagsrummet. Snickerierna går i tidlöst vitt och bryts snyggt av mot den mörka bänkskivan. Välutrustat med diskmaskin, fläkt, micro, ugn samt kombinerad kyl och frys.

Vardagsrum

Den ljusa känslan förstärks av ljusinsläppet från det tilltagna fönsterpartiet. Lättmöblerat med plats för soffa, TV och matbord. Från vardagsrummet når ni den stora och möblerbara balkongen med sol från tidig dag till sen kväll.

Sovrum

Ligger högt och lugnt beläget mot innergården. Här ryms dubbelsäng och förvaring i skjutdörrsgarderober med spegelväggar.

Badrum

Helkaklat badrum med ljust kaklade väggar och grått klinker på golvet. Dusch med vikbara glasväggar. Bekvämt med tvättmaskin som även tumlare tvätten. Kommod, badrumsskåp och wc.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning 2020 Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 595 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

41 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vendergatan 9

Ort

Kungälv

Kommun

Kungälv

Beskrivning av förråd m.m.

Förrår i källaren.

Lägenhetsnummer BRF

31202

Våningsplan

3 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Väster.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Borggården i Kongahälla

Organisationsnummer

769633-9345

Allmän information

Föreningen har tecknat avtal med JM AB om teknisk förvaltning. Avtalet omfattar fastighetsskötsel, fastighetsjour, trädgårdsskötsel, trappstädning, snöröjning, hisservice, hissbesiktning och källsortering. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Föreningen har tecknat avtal med JM AB om ekonomisk förvaltning.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tv, Telefoni och Bredband via Telia (Telia Triple Play). En digitalbox per lägenhet för TV ingår.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme. FTX.

Byggnadskommentar

Föreningen är ägare till fastigheten Vikten 1 i Kungälvs kommun. På föreningens fastighet finns det tre flerbostadshus i fyra-sex våningar med totalt 137 st. bostadsrättslägenheter, total boarea ca. 9 260 m2 och fyra lokaler med en total lokaarlea om ca. 285 kvm.

Kommande renoveringar

Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll är i enlighet med ekonomisk plan beräknad till ett årligt belopp motsvarande 35 kr/m2 boarea och lokalarea för föreningens hus.

Övriga utrymmen i föreningen

I fastigheten finns ett övernattningsrum som medlemmar kan hyra och gemensamhetslokal, barnvagns och rullstolsförråd, städrum och fastighetsförråd. Det finns även att finnas extra lägenhetsförråd för
uthyrning. Jättetrevlig innergård med flera mötesplatser med sittbänkar och bord bland grönytor och planteringar. På föreningens mark finner vi även sopsugar för hushållssoporna samt källsorteringsrum.

Antal lägenheter

137

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 621 SEK/månad. I avgiften ingår ink. värme. Obligatoriskt tillägg för Telia Tripple Play tillkommer om 220 kr/månad.

Andelstal

0,53 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 64st garageplatser i garaget under innergården. En garageplats kostar 900kr. Det finns även månadsparkering utomhus och parkeringshus i närheten till lägre kostnad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

62 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

72 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy