Länk kopierad!

Visningar

sön 23 jan 13:00 - 14:00
Välkommen att boka in ert deltagande på en ledig tid på objektets hemsida!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Petterslundsgatan 33, Fålhagen, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
82.4 kvm
Avgift
3 458 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Superfräsch 3:a med låg avgift i lugna kvarter

Välkommen hem till en mycket fräsch trea med fina materialval och låg avgift. Här bor du i en renoverad bostad med balkong i bästa solläge mot syd med många soltimmar, utmärkt planlösning samt gott om förvaringsutrymmen. Bostaden är del i en mycket stabil förening med låg belåningsgrad, låga avgifter och välskötta bostadshus.

Genom ytterdörren möts du av en rymlig hall med gott om förvaring i stor klädkammare samt med plats för fler förvaringsmöbler. Svänger du höger i hallen når du bostadens välplanerade kök som mynnar ut i en ypperlig plats för matbord invid de stora fönsterpartierna med fint ljusinsläpp. Från matplatsen har man öppen planlösning till vardagsrummet vilket präglas av sina stora ljusinsläpp och generösa golvyta med plats för såväl soffgrupp som matsalsbord för de större sällskapen. I hallen når du det helkaklade badrummet vilket är utrustat med tvättmaskin och golvvärme. Dessutom har man här en extra helkaklad WC med egen tvättdel. Bostaden har två rymliga sovrum, det ena utrustat med skjutdörrsgarderob samt utgång till den rymliga balkongen vilken låter er blicka ut över den fina innergården. Till lägenheten hör ett större förråd och ett matförråd vilka båda är bekvämt belägna i källarplan i samma uppgång som lägenheten.

På Petterslundsgatan 33 bor du i en välordnad och stabil förening med låg belåningsgrad, låga månadsavgifter och låga parkeringshyror. Föreningen har en ovanligt välskött och härlig innergård vilket är del i en samfällighet med grannföreningen. Här finns stora grönytor samt lek- och grillplatser att nyttja. Bostaden är belägen i Fålhagen i ett centralt men lugnt läge med promenadavstånd till all tänkbar service kring Centrum och Kvarnengallerian. Här bor du även med närhet till kommunikationer, mataffärer (Willys ett stenkast bort) och kolonilotterna vid Flora-Linnéa. Perfekt läge för den som pendlar tack vare kort promenadavstånd till Resecentrum.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus, rymlig och välkomnande hall med platsbyggd hatt- och skohylla till vänster om entrén. Med sin praktiska planering i hjärtat av bostaden, skapar hallen en mycket smidig planlösning och ger tillträde till alla bostadens olika rum. Här finns även en klädkammare med gott om utrymme för förvaring. Ljusa väggar och ljust enstavs laminatgolv.

KÖK
Modernt renoverat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Plats för matbord invid de stora fönsterpartierna med fint ljusinsläpp i en öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaring och arbetsyta. Vidare är köket utrustat med dubbel kyl/frys, induktionshäll, exklusiv fläkt, ugn och mikro i högskåp, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Ljusa väggar och ljust enstavs laminatgolv.

VARDAGSRUM
Gediget vardagsrum som rymmer gott om plats för stor soffgrupp, matsalsbord, TV-möbel och annat som skulle önskas. TV-väggen är förstärkt för vägghängt fäste och längsmed gaveln har man ett stort fönsterparti med rikligt ljusflöde. Den öppna ytan mot kökets matplats skapar en stor social yta, ypperligt för större sällskap. Ljusmålade väggar och trestavs laminat på golv.

SOVRUM 1
Ett mycket rymligt sovrum med två gedigna PAX-garderober med skjutdörrar som erbjuder all klädförvaring man behöver. Rummet har utgång till balkongen och ett stort fönster därtill. Ljusmålade väggar, en tjusig blommig tapet bakom tilltänkt sänggavel och trestavs laminat på golv.

SOVRUM 2
Även detta ett väl anpassat sovrum, lättmöblerat och med ett stort fönster. Ljusmålade väggar, en härlig fondtapet på ena väggen och trestavs laminat på golv.

BADRUM 1
Helkaklat badrum med golvvärme och dusch med glasväggar. Vidare försett med vägghängd toalettstol, handfat med kommod, elektrisk handdukstork och belyst spegelskåp. Vitt kakel och grått klinker.

WC/TVÄTT
Helkaklat badrum med golvvärme. Vidare försätt med handfat, belyst spegelskåp, toalettstol, kombinerat tvätt- och torkmaskin, tvättbänk, ett överskåp och ett underskåp. Vitt kakel och grått klinker.

BALKONG
Rymlig balkong i bästa söderläge med många soltimmar och med platsbyggda bänkar med sittdynor till.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2019

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 795 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

82.4 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Petterslundsgatan 33

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten tillhör två st källarförråd, ett större och ett lite mindre matförråd.
Externa förråd finns också att hyra för (25 kr/mån). Kö i dagsläget.
(Kontrollerat Jan 2022)

Lägenhetsnummer

C1

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Österängen

Organisationsnummer

717600-2686

Allmän information

Föreningens hus har adresserna Petterslundsgatan 29-33 och Österängsgatan 12 A-B samt Österängsg 14 A-E.

Brf bildades

1962

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv och bredband 50- 1000 Mbit/s genom Tele 2.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag.

Utförda renoveringar

2020 - Byte av portar
2019 - Målning av alla balkonpaneler samt balkonräcken
2017 - Slänt och trappa mot Österängsgatan, justering och översyn av värmen, byte termostatventiler, cykelrensning, uteplats bredvid lekplats, ombyggnad i undercentral: byte av ackumulatortank och pumpar
2016 - Byte VVC-pump, översyn balkongdörrar
2015 - Byte värmeväxlare.
2014 - Avslutat stamrenoveringen, markarbeten, ny utrustning lekplats
2013 - Renovering av vatten- och avloppsstammar samt badrum, nytt elsystem
2011 - Radonsug.
2010 - Säkerhetsdörrar och postboxar i trapphusen
2009 - Energideklaration.
2001 - Fönster
1997 - Balkonger, tak, fasad.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 81
Antal lokaler: 1

Det finns cykelförråd i källarplan, gästlägenhet som kostar 150 kr/natt att hyra, mindre hobbyrum med hyvelbänk, 2 st tvättstugor varav en mindre i källaren på Österängsgatan samt en större i källarplan på Petterlundsgatan 31.
Till varje lägenhet finns ett större källarförråd och en matkällare.

Antal lägenheter

81

Byggnader

Byggår

1962

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 458 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten samt bostadsrättstillägg. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 154 kr/mån för kabel-tv, bredband och telefoni.

Avgiftsförändringar

Föreningen har inga kommande avgiftsändringar eller större renoveringar planerade i dagsläget (Kontrollerat Jan 2022).
Föreningen accepterar delat ägande. Den som bor i lägenheten måste äga minst 30 %.
Ej juridiska personer.

Andelstal

1,423700

Kommentar

Uppgifter enligt schablon. Driftkostnader kan variera beroende på livsstil och avtal.

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen hyr ut 24 st parkeringsplatser med el-plint, kostnad (177 kr/mån), 7 platser utan el-plint kostnad (104 kr/mån). Det finns även 19 platser i varmgarage, kostnad (515 kr/mån). Separat kösystem tillämpas. Separat kösystem tillämpas, i dagsläget är det kö till samtliga platser.
(Kontrollerat Jan 2022).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

108 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

111 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Jimmy Östling

Kommentar

Atemp: 6907

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta