Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Balladgatan 21, Almvik/Högaholm, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
82 kvm
Avgift
4 339 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna till denna trerummare med stor inglasad balkong i söderläge!

I Högaholm finns närheten till allt! I områdets egna centrum finns såväl matbutik, vårdcentral och skola. Bra kommunikation med både Malmö centrum som Lund och närheten till Svågertorp och Hyllie gör det enkelt för pendlaren!

Rumsbeskrivning

HALL
En vid hall med ekparkett och släta vita väggar. Annars en rymlig hall med gott om plats för avhängning av jackor och skor samt förvaringsmöbel.

GÄST-WC
En enkel och praktisk gäst toalett med vitt klinker och vitmålade väggar.

BADRUM
Vitt klinker och kakel tillsammans med en svart duschkabin med glasdörrar och svart tak dusch (2021). Utrustat med handfat i vitt med vit kommod, blandare i krom samt spegelskåp med integrerad belysning ovan.

KÖK
Trä golv med träpanel på väggar och ljusa tapeter. Ett fint kök med vita luckor och gott om arbetsytor med träbänkskivor samt en diskhon i rostfritt stål. I vinkel med större matplats för 6-8 personer. Två större fönster mot lugn gata. Kyl/frys från 2021.

SOVRUM 1
Trägolv samt vitmålade väggar. Perfekt som ett extra sovrum alternativt som ett kontorsrum. Direkt utgång till bostadens balkong.

SOVRUM 2
Trägolv och ljust tapetserade väggar. Här finns såväl plats för dubbelsäng som garderob. Direkt utgång till den egna balkongen.

VARDAGSUM
Trägolv, släta vita tapeter på väggarna med mönster. Ljust och öppet vardagsrum med möjlighet till både en större soffgrupp och till matplats. Stora fönster mot lugn gata.

BALKONG
Stor balkong med filtmatta och skjutbara fönsterpartier. Fantastisk utsikt mot grönskande innergård och takåsar. Här ryms både en större matplats och en lyxig loungedel.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar HSB Brf Högaholm Årsredovisning 2019-2020 HSB Brf Högaholm Stadgar HSB Brf Högaholm energideklaration Årsredovisning 20-21 HSB BRF Högaholm ED Serenadgatan 70 HSB BRF Högaholm Årsredovisning 2020 HSB BRF Högaholm Stadgar

Allmän information

Pris

1 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

82 kvm

Gatuadress

Balladgatan 21

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

385

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Högaholm

Organisationsnummer

746001-0395

Allmän information

HSB Brf Högaholm är en äkta förening som förvaltar tomträtterna Balladen 1-5, Kvinetten 1 och Serenaden 1-8. I föreningen finns det 17 bostadshus med tillsammans 58 trapphus med adresserna Balladgatan och Serenadgatan. Föreningens byggnader består av 994 lägenheter och 1 lokal. Byggnaderna färdigställdes 1971. Föreningen innehar marken med tomträtt där nuvarande avtal löper ut 2022-12-31.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1208 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant (483 kr år 2022).
Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften på 500 kr återfås vid utträde ur HSB.
Avgiften höjdes med 3,75% från och med 2022-01-01.

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme, vattenförbrukning och el. Schablondebitering sker kvartalsvis men fördelat på tre avier, dvs debitering varje månad. I slutet av varje kalenderår jämförs den verkliga förbrukningen av värme, kall- och varmvatten och lägenhetsinnehavaren blir debiterad för detta på avierna i april, maj och juni, dvs med tre månaders förskjutning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Utfört underhåll:
2006 Avloppsstammar spolade samt nya rör under vaskarna.
2009 Fasadplåt målade på 3 och 5 våningshusen.
2011 Taket lades om.
2014 Byte till fjärravlästa elmätare, elektroniskt bokningssystem för tvättstugor.
2014/2015 3 st nybyggnadmiljöhus för matavfallet. Dessa byggs vid anslutning till våra andra miljöhus, Föreningen lägger om plattorna på innergården.
2014/2015/2016 Omläggning av gångbanor.
2016 Tillbyggnad av miljöhus på Serenadgatan.
2017-2018 Utbyte av maskinpark i tvättstugorna, byte av värme-och vattenmätare.
2017/2018 Klinker i på källargolv och närvarobelysning.
2019 Upprustning av lekplatser.
2020 Bytt värmecentraler.
2021 Renoverat fastighetskontoret. Utbyte av belysning till LED i hela föreningen.

Pågående renoveringar:
Relining av avloppsledningarna har påbörjats.
Samtliga 36 hissar helrenoveras.
Byggnation av nya miljöhus/stationer och stängning av sopnedkast och soprum.
Renovering av Festlokal.
Nya kulvertledningar.
Upprustning av utemiljön.
Kameraövervakning.
Byte av Passagesystem. För mer informations se föreningens hemsida.

Planerade renoveringar:
Vattenledningar ska bytas ut efter att pågående relining av avloppsledningarna är klar. En utredning inför projektet pågår.
Ny ventilation i samtliga byggnader.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren på varje hus. Bastu finns på Serenadgatan 41, gym finns på Serenadgatan 51 och festlokal att hyra finns på Serenadgatan 31 för ca 550 kr/tillfälle. Det finns två tvättstugor i varje hus.

GARGE OCH PARKERING
Föreningen har 385 parkeringsplatser som kan hyras för 125 kr/mån och 392 garageplatser som kan hyras för 300 kr/mån i kallgarage och 400 kr/mån i varmgarage.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har bredband och kabel-TV via Tele 2 med ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån.

ÖVRIGT
I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för föreningens lägenheter.

KONTAKT
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/hogaholm/
E- post: brfhogaholm@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

994

Byggnader

Byggår

1971

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 339 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår vatten, TV och internet samt värme.

Andelstal insats

0,11

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl