Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 650 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Västra Stallmästaregatan 24B, Slottsstaden, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
106 kvm
Avgift
6 463 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik vindsvåning med spektakulär takterrass och uthyrningsmöjlighet

Nu finns möjligheten att förvärva denna unika vindslägenhet byggd år 2011 med golvyta på hela 196 kvm. Bostaden är på attraktivt läge centralt i Slottsstaden och intill Rönneholmsparken. Ytterst sällan till salu och passar Er som söker ett boende utöver det vanliga. Till lägenheten hör en spektakulär takterrass med plats för större sällskap med utsikt över takåsar och vackra omgivningar. Kan det bli bättre? Bostaden erbjuder två stycken ingångar och ena rummet lämpar sig väl för uthyrning (eget pentry och badrum) - utmärkt möjlighet att få ner sin boendekostnad och få pengar över till annat. Billigare boendekostnad än såhär kan man knappast få. Genomgående fint skick med påkostade och genomtänkta materialval där det bara är att flytta rakt in. På Västra Stallmästaregatan 24 B bor Ni på bästa möjliga läge med närhet till såväl trevliga caféer och restauranger som hav och strand. En perfekt kombination av lugnt och tyst men ändå nära mer pulserande city. Ca 12 min att cykla till Malmö C och Malmö universitet. Välkommen!

Rumsbeskrivning

HALL
Inbjudande hall som leder oss in i vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum med charmigt snedtak som skäner bostaden rejält med karaktär. Parkettgolv och vita väggar. Utgång till egen spektakulär takterrass i soligt läge som vetter över Slottsstadens takåsar.

BADRUM
Fräscht och påkostat badrum renoverat år 2015 med klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Til badrummet hör wc, handfat, tvättmaskin och badkar med fönster i taket.

SOVRUM 1
Praktiskt sovrum med flera goda inredningsmöjligheter. Parkettgolv och vita väggar.

SOVRUM 2
Rejält sovrum med flertalet fönster. Utmärkt förvaring.

KÖK
Stilrent kök med vita köksluckor och goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt. Trivsam matplats för större sällskap. Parkettgolv och vita väggar.

UTHYRNINGSDEL
Till boendet hör en en uthyrningsdel för den som önskar med egen ingång. Perfekt som förstaboende eller övernattningslägenhet. Eget pentry samt badrum.
Ett utmärkt sätt för dig som vill hålla ner bostadskostnaden.

FÖRRÅD
Till boendet hör ett källarförråd.

ÖVRIGT
Enligt mätbevis från 2010-12-10 är mätresultatet 106 kvm boarea och 196 kvm golvarea.
Lägenheten byggdes år 2011 och var vindsutrymmen tidigare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Villanden Energideklaration Villanden Årsredovisnig 2021 Villanden Stadgar 2021

Allmän information

Pris

5 650 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4

Boarea

106 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Västra Stallmästaregatan 24B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

17

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Villanden

Organisationsnummer

716438-9095

Allmän information

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 17 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyreslokal. Föreningen köpte fastigheten 2006 (äger marken) och byggnaden uppfördes 1950. Fastighetens adress är Västra Stallmästaregatan 24 A-B.2

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Föreningen höjde avgiften med 9% 2023-01-01.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och separat Gym som är nytt och i dagsläget finns inte beslut om kostnader för att nyttja detta. I föreningen finns en trevlig innergård med gemensam terrass med infravärmare som alla medlemmar får använda. Det finns även cykelrum i källaren och cykelställ på gården. Barnvagnsförråd finns på gården samt i källaren. Föreningen anordnar gemensamma städdagar för medlemmarna.

RENOVERINGAR
Brf följer underhållsplan från 2018
2022 Renovering entréparti av fasader
2021 Renovering terrass och tak
2021 Gym i källaren
2020 Renovering källaren samtliga utrymmen och ytskikt
2017 Byte av stamventiler och vattenmätare
2016 Spolning av lägenheter
2014 Ny torktumlare
2013 Målning trapphus
2012 Renovering balkonger inklusive nya fronter
2011 Armaturer trapphus och källare
2010 Renovering tvättstuga
2007Nya fönster och balkongdörrar
2007 Säkerhetsdörrar samtliga lägenheter
2007 Relining

PLANERADE RENOVERINGAR
2023 Radonmätning. Relining spillvattenledningar, upphandling pågår.
2024 Renovering balkongplatta mot gård. Renovering entréparti.
2025 Byte termostatventiler, injustering av värmesystem.
2026 Förstudie fasad.
2027 Omfogning tegelfasad. Omputsning burspråk på gavel. OVK. Stamspolning.
2028 Byte belysning fasad. Byte passersystem.

PARKERING
I föreningen finns 3 parkeringsplatser i anslutning till fastigheten. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 325 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering med flertalet platser på gatan. För mer info se www.malmo.se . Det finns även garageplats i intilliggande hus som förvaltas av Stadsbostäder.

TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband ( 100/10) via ComHem.
Ett tillägg om 76 kr/mån avseende kabel-tv och 174 kr/mån avseende bredband tillkommer obligatoriskt för detta och debiteras i samband med månadsavgiften.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Email: brf.villanden@outlook.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2006

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

1950

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 463 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg för bredband 174 kr/mån, för kabel-tv 76 kr/mån och brf-tillägg 8 kr/mån.

Andelstal

7,6868

Andel av månadsavgift

7,6868

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

126 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I folkmun kallas ofta Slottsstaden för "Käppastan", eftersom så många äldre människor bodde här förr i tiden. Idag är den bilden högst förlegad, då området genomgått en generationsväxling och istället blivit ett attraktivt område för unga par och familjer. Det är lätt att förstå varför. Den vackra bebyggelsen och de mysiga bakgatorna tilltalar de flesta. I kvarteren finns flera mysiga restauranger och caféer. Om du är på väg till stan kan du antingen ta den sceniska promenaden genom Slottsparken eller hoppa på en buss och vara på Gustav Adolfs torg på nolltid. Du kommer att älska denna fantastiska del av Malmö!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl