Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Geijersgatan 11B, Herrhagen, KARLSTAD
Typ
Bostadsrätt
KVM
48 kvm
Avgift
2 567 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad tvåa för den kräsne

Smakfull tvåa belägen i en fastighet byggd 1929 med tidstypisk charm. Bostaden som är renoverad under 2017 är om 48 kvadratmeter och inrymmer vardagsrum, sovrum och kök i god storlek med gott om plats för socialt umgänge. Helkaklat duschrum. Fastigheten är stambytt 1989 och även fönster är bytta i föreningens regi 2010. Källarförråd, tvättstuga och lokal i den fräscha källaren. Gemensam uteplats och odlingsmöjligheter på innergården . Parkeringsmöjligheter erbjuds (separat kösystem).

Lägenheten ligger i området Herrhagen med promenadavstånd till Karlstad Centrum samt bussar som tar dig runt om i hela Karlstad. Ett stenkast bort finns pizzerior, matvaruaffär, gym och fint promenadstråk runt Lambergsstjärn. Herrhagen är förövrigt ett lugnt område med närhet till vatten och grönområden, bland annat Gubbholmen med löpspår och utomhusgym.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Varmt Välkomna till Geijersgatan 11!
Här finner ni en väldisponerad två på 48kvm med prisvärd avgift om 2567kr/månad. Här bor du bekvämt i hjärtat av centrala Herrhagen, nära till matbutik, skola och andra bekvämligheter. Med en kortare promenad når ni Karlstad centrum och allt dess utbud.

HALL
Välkommen in i en lägenhet via hall med plats för avhänging. Vitmålade väggar, spotlights, stenklinker och vitlaserad 3-stavig ekparkett.

KÖK
Stilfullt kök med mycket goda arbetsytor. Här har du ett fint kök från IKEA 2017 med grått stilrent kakel och Laminatbänk. Fint ljusinsläpp från väst-och norrfönster, samt spotlights i tak.

DUSCHRUM
Renoverat duschrum med vitt kakel och grått klinker. Takdusch med duschväggar, elektrisk handdukstork samt spotlights i tak . Vidare erbjuds wc och tvättmaskin (-2017) samt tvättställ.

SOVRUM
Tilltaget sovrum med ljus fondvägg. Ljusinsläpp från fönster i norr och fönsterbleck i granit . Karaktärsfullt och charmigt snedtak samt integrerade garderober med skjutdörr för förvaring.

Dokument (pdf)

Energideklaration Årsredovisning Stadgar Ekonomisk plan

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2

Boarea (BOA)

48 kvm

Gatuadress

Geijersgatan 11B

Ort

KARLSTAD

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer

1302

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Heimdal 4

Organisationsnummer

769629-9135

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Heimdal är en nybildad förening med ett flerfamiljshus i tre våningar.
Fastigheten är försäkrad genom Länsförsäkringar Värmland.

ÖVRIGT
Föreningen hyr i dag ut en källarlägenheten som inbringar ca 5000kr /månaden.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme samt mekanisk frånluft.

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

1987 -Rotrenovering
2010 -Nya 3-glas fönster
2015 -Nya ytterdörrar

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

18

Byggnader

Byggår

1929

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 567 SEK/månad

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsändringar för 2017.

Andelstal

4,95

Överlåtelseavgift

1 112 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Energiprestanda, primärenergital

129 kWh/m²

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Herrhagen är en stadsdel som är belägen strax öster om stadens centrum och som omges av vatten från tre håll. Stadsdelens gator har ett stramt rutnätsmönster och det finns flertalet äldre bebyggelser. Herrhagsskolan med sin högresta fasad tillhör en av de större byggnaderna, Vid herrhagsskolan ligger även Nöjesfabriken. Vattentornet och Gjuteriet är andra monumentala landmärken på Herrhagen.


Parkering
Det finns gott om parkeringsmöjligheter på Herrhagen och övervägande del av dessa är avgiftsfria.

Kommunikation
Närheten till busshållplatser gör att du snabbt kan ta dig till andra stadsdelar. Det är cirka 5-10 minuters promenadväg in till Karlstad centrum.


Affärer och restauranger
I kvarteret Lejonet finns en mindre centrumanläggning med mataffär och kyrka som uppfördes på 1970-talet. Utmed Vasagatan finns några butiker, restauranger och fritidslokaler i bottenvåningen på bostadshusen som skapar en varierande gatumiljö.
Naturen och fritid

Stadsdelen har två större parker, Vasalunden och Herrhagsparken där man kan spendera härliga sommardagar med gott umgänge.

Matbutikerna Coop, Willys och Ica Hagahallen har du gångavstånd till.


Kultur och nöjen
I det gamla gjuteriet finns idag en stor del av Karlstads kulturföreningar. I den södra delen av gjuteriet finns nattklubben Nöjesfabriken. Vid samma område finns idrottsanläggningen Gjutaren.

Övrigt
Någon minuts promenad från Herrhagen ligger bryggudden, här kan man ta del av trevliga restauranger, café, butiker och gym. Naviero, Pinchos och de populära restaurangerna Barbros Brygga och Ankdammen finner ni i närheten. En annan mycket populär restaurang, Ohlssons Bazar. Under sommaren är dessa populära restauranger med bra uteservering med en underbar stämning.

Är man sugen på något annat än mat kan man sätta sig nere på bryggan med en glass eller avnjuta en kaffe på Löfbergs Rosteriet eller Nordells.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy