Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Stigbergsvägen 8B, Eriksberg, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
109 kvm
Avgift
4 656 SEK / mån
Rum
5 rum

Ansvarig mäklare

Sara Tosterud
Ansvarig mäklare Sara Tosterud

Ljus och vacker 5:a med balkong i attraktiva Eriksberg!

Välkommen till denna trivsamma och välplanerade 5:a med ljusinsläpp från två väderstreck i hjärtat av Eriksberg!

Bostaden är omhändertagen och erbjuder gott om sällskapsytor samt balkong i soligt läge där du och din familj kan avnjuta frukost, lunch och middag under sommarhalvåret.

Planlösningen fördelar sig på en välkomnande hall med hatthylla, ett modern kök med plats för matbord, fyra luftiga sovrum, ett ljust vardagsrum med utgång till balkong, en wc och ett helkaklat badrum med dusch. Här fattas inget! Oavsett om ni är en växande familj eller ett vuxet par som värdesätter extra rum som kontor, gästrum eller ateljé, erbjuder denna lägenhet något för alla.

Föreningen är stabil med låg belåningsgrad och erbjuder sina medlemmar tillgång till bastu, snickarbod som kan användas till mindre snickeriarbeten/ hobbyverksamhet och samlingslokal. För medlemmarna med bil finns p-plats och garage enligt kösystem.

Detta är ett hemtrevligt och lugnt område med Västertorg runt hörnet som bland annat erbjuder matbutiker, apotek och vårdcentral. En kort promenad bort finner du Stadsskogen med vackra motionsslingor och utomhusgym. Under vinterhalvåret finns Hågadalen i närheten som är en perfekt plats för skidturer. För pendlaren finns det belysta cykelvägar till stadskärnan samt täta busskommunikationer! Inom gångavstånd finns bra restauranger, skola och förskola. En kort cykeltur bort finns Friskis & Svettis, akademiska sjukhuset och alla universitets institutioner.

Mer information publiceras löpande.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Boarea (BOA)

109 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Stigbergsvägen 8B

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Lägenhetsnummer BRF

00037

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Högberget

Organisationsnummer

717600-3296

Allmän information

Huset uppfördes 1959/60 och innehåller 56 lägenheter. Varje lägenhet har balkong mot Stigbergsvägen och två källarförråd.

Radonmätning har visat ett årsmedelvärde på mindre än 30 Bequerel per kubikmeter (gränsvärdet är 200bq).

Brf bildades

1958

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Under senhösten 2019 installerades solceller på taket.

1987: Huset renoverades med bl a ny fasad, nytt tak, tilläggsisolering, nya fönsterytterbågar, upprustning av balkonger och tvättutrymmen med mera.

1992:Avloppsstammar byttes och badrummen helrenoverade.

2000:Nya och större balkonger byggdes.

2002:Elsystem byttes i hela fastigheten. Föreningen har ?3-fas?.

2003:Tvättstugor och torkrum helrenoverades.

2005: Underhållsarbeten gjordes på husets grund och sockel. Andra reparations- och underhållsarbeten görs löpande.

2012:Samtliga lägenhetsdörrar byttes till säkerhetsdörrar. Samtídigt byttes husets låssystem ut.

2013-2014:Husetshusets samtliga fönster renoverades. De är numera 4glasfönster.

2016:Renovering gjordes av samlingslokal/dusch/bastu, husets värmesystem samt husets yttre socklar och trapphus.

2019: Solceller sattes upp på fastighetens tak och sedan början av 2020 producerar föreningen själva en del av sin el.

Varje vår och höst samlas föreningens medlemmar för att gemensamt göra fint och städa huset och tomten. Detta har skapat en fin grannkontakt mellan trevliga grannar. De som bor här är i alla åldrar.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstugor, tork och mangling:
Föreningen har två fräscha tvättstugor och torkrum. Dessutom har vi ett mangelrum med en elmangel och en riktig stenmangel från 1959!

Samlingslokal:
I källaren under 8 C finns föreningens fina samlingslokal. I den äger medlemsmöten (samt andra föreningsaktiviteter) rum. Det finns även möjlighet för medlemmar att boka lokalen för eget bruk.

Bastu och dusch:
I anslutning till samlingslokalen finns en dusch/bastu. De som vill använda detta betalar en årlig avgift. Utrymmet används även av medlemmars hyresgäster mot årlig avgift.

Snickeri:
Snickarboden, med ingång från valvet, kan användas till mindre snickeriarbeten och viss hobbyverksamhet. Där finns en hel del utrustning och verktyg. Medlemmar som vill använda snickeriet betalar en avgift för det.

Elavfall:
Sortering av elavfall i form av lysrör, glödlampor, mindre elektriska apparater, sladdar och småelektronik sker i källaren 6 C.

Förråd, cykel- och barnvagnsutrymmen:
Finns i källaren

Föreningen har även utrymmen för bokbyten resp. återanvändning av saker som möjligtvis någon annan än man själv vill ha.

Antal lägenheter

56

Ekonomi

Månadsavgift

4 656 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för el på 120kr/mån.

Andelstal

2,27241%

Kommentar

Driftskostnader är individuella och beror på livsstil och leverantörsval. Driftskostnader är enligt schablon.

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

467 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

750 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 32st p-platser och 15st garageplatser. Alla p-platser utom en har eluttag för motor- och kupévärmare. Det finns ett antal medlemmar i kö för parkering och ganska många för garage.

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Två minuter bort ligger Västertorg, Eriksbergs centrum, med matbutiker, bank, apotek, Folktandvården, pizzeria m m. Ytterligare två minuter i samma riktning finns Eriksbergs vårdcentral och äldreboende. Där ligger även Hågadalskolan och Eriksbergsskolan för elever 6-16 år. Eriksbergsbiblioteket, som har öppet tis-fre, finns i anslutning till skolan.

Det är enkelt att cykla till och från Eriksberg och bussförbindelserna med övriga stan är utmärkta. Linje 2 passerar Eriksberg på väg mellan Hågaby och Gamla Uppsala. Linje 12 passerar på väg mellan Stenhagen och Ultuna. Här finns även Mjuka linjen nr 30 som går mellan Årsta/Gränby via centrum, UAS, Ekeby till Eriksberg. På gångavstånd till Norbyvägen når man även linje 7 mellan Gottsunda och Årsta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy