Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kvarngränd 5, Kvarnholmen, Nacka, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
40 kvm
Avgift
2 086 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

*Kontakta mäklaren för privatvisning!* Precis vid inloppet till Stockholm och med Djurgården rakt över vattnet, ligger denna moderna 1:a med sovalkov högt upp i huset. Den industrihistoriska byggnaden är ursprungligen uppförd 1931 och byggdes om till bostadshus 2014. Känslan av byggnadens industriella era lever kvar i de rustika detaljerna såsom tjocka väggar och stora industrifönster med djupa nischer. I övrigt präglas bostaden av modern elegans och skandinavisk minimalism med ljusa ytskikt, parkettgolv i ek, stilrent kök från HTH och helkaklat badrum med såväl golvvärme som tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten är välplanerad med snygga materialval och en öppen planlösning vilket skapar en social lägenhet och de stora fönsterna i vardagsrummet ge både rikligt ljusinsläpp och vacker havsglimt.

Föreningen har en mycket stor gemensam takterrass med stort inglasat uterum, flera sittgrupper och stort antal gasolgrillar att nyttja. Här har du en mer än hänförande utsikt över havet, Djurgården och Stockholms inlopp.

Tänk dig att bo i en stadsdel där det nya går hand i hand med det gamla. Där glest bevuxna klippor ligger sida vid sida om moderna lägenheter och där du bara är en 10 minuters cykeltur från stan. Här bor du med ena foten i skärgården och andra foten i City. Goda kommunikationer inkluderar bussar som tar dig snabbt in till Slussen och inte att förglömma SL-båtar som enkelt tar dig in till Nybrokajen.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1.5

Boarea (BOA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kvarngränd 5

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

2509

Våningsplan

5 av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Saltsjöns Magasin IV

Organisationsnummer

769626-3032

Allmän information

Brf Saltsjöns Magasin IV bildades 2013 och innefattar Kvarngränd 3-7 och är en äkta bostadsrättsförening (äger marken). Fastigheten var ursprungligen lagerlokal byggd 1931 och var placerad mellan kvarnen Tre Kronor och Havrekranen. Mellan åren 2014/2015 totalrenoverades huset och består idag av 66 stycken lägenheter. Föreningen har gemensamt el-abonnemang och de boende betalar endast för sin förbrukning. Läs mer om föreningen på www.brfmagasiniv.se

Brf bildades

2013

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ansluten till kabel-TV och bredband (250/50 Mbit/s) via Tele 2 (Tidigare ComHem). Baspaket för tv och bredband ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ Mekanisk från- och tilluft

Utförda renoveringar

2019 - OVK genomförd
2021 - Brandskyddsarbete har påbörjats
2021 - VVS konsult har gått igenom föreningens värmeanläggning.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar planerade utöver underhållsplanen (Styrelsen, 2022-06-15)

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en stor gemensam takterrass om 500 kvm som sträcker sig över hela taket med flertalet möbelgrupper, flera stora gasolgrillar och ett inglasat bokningsbart uterum. På takterrassen är det sol hela dagen och fantastisk utsikt över havet och Stockholm. Föreningen har också en gästlägenhet (går att hyra för 200 kr/natt), tre cykelrum, barnvagnsrum, soprum och skyddsrum.

Antal lägenheter

66

Lån i BRF per kvm

9 957

Byggnader

Byggår

1931/2014

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 086 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, kallvatten och Tele2s (tidigare ComHem) baspaket för TV och 250/50 Mbit internet. El faktureras av föreningen till respektive lägenhet.

Avgiftsförändringar

Föreningen har en årlig höjning av månadsavgiften med 2% (Styrelsen, 2022-06-15)

Andelstal insats

0,7730

Andel av månadsavgift

0,7730

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

300 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns ett garage med 52 parkeringsplatser och 2 MC-platser. Garaget sköts i form av en gemensamhetsanläggning med fem andra grannföreningar och förvaltas av Apcoa parking. Parkeringsplats kan hyras för 1 000 kr/mån, dubbel parkeringsplats kan hyras för 1 700 kr/mån och MC-plats kan hyras för 250 kr/mån. I dagsläget (2022-06-15) finns det inga lediga platser men ingen står heller i kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

107 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

113 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Magnus Stjerndahl

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Kvarnholmen mittemot Djurgården är en helt ny stadsdel med välbevarad karaktär och anrik historia i brytpunkten mellan innerstad och skärgård. Kvarnholmen har vuxit fram till en attraktiv och levande stadsdel med en stark identitet. Kvarnholmen planeras att bli en kulturell samlingsplats i Stockholm med lokalen "Munspelet" för konserter, scenkonst, mässor, och utställningar. Följer du strandpromenaden runt ön passerar du flera grönområdet och lekplatser, på södra sidan finns den fantastiska lekplatsen Lilla Kvarnholmen som är en miniatyr av Kvarnholmen och intill finns utomhusscen och boulebanor. Längs vattnet finns också utegym och lummiga skogsgläntor. På södra sidan byggs nya delar av Kvarnholmen upp och här finns det planer på att bygga en gästhamn och marina med kajakuthyrning, seglarskola samt en flytande swimmingpool.

Närcentrumet Spisbrödsfabriken ligger centralt på ön med stor COOP-butik, apotek, kemtvätt/skomakare, frisör, restauranger, gym och café/bageri Robin Delselius. Längs Kvarnholmsvägen finns ytterligare service som gym, sushibar, restaurang Molinari och restaurang Don Felice som sommartid även har utomhusbar med kvällssol och utsikt över vattnet. På kajen finns otroligt populära glassbaren SNÖ.

Grundskolan Ebba Brahe (F-9 samt gymnasium) finns i området skolan erbjuder också förskola och i området finns ytterligare en förskola (Alexanderskolan). Ytterligare förskolor, skolor och gymnasium finns i närområdet.

Läs mer om Kvarnholmens framtidsplaner på www.kvarnholmen.com

Längs vattnet tar du dig snabbt till intilliggande Finnboda Hamn där ICA butik, möbelaffär och Café Slipen ligger och här kan du gå vidare längs vattnet hela vägen till Södermalm. Centrala Nacka med Sickla köpkvarter, köpcentret Nacka Forum, Ica Maxi, Nyckelvikens naturreservat, förskolor och gymnasium når man via nya Kvarnholmsbron som förbinder de två stadsdelarna.

Området har utmärkta kommunikationer in till Slussen och Nacka. Täta bussturer trafikerar i området där bussen tar direkt till Slussen eller Nacka Forum. Du kan enkelt och smidigt pendla in till City och Nybroplan på ca 20 minuter med pendelbåtarna vars hållplats ligger på kajen (SL-kort gäller). Båtarna går ofta under rusningstid och till sent in på kvällen. Morgonbåtarna bjuder på kaffe.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy