Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 775 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kanalvägen 22, Centrala Åkersberga, Åkersberga
Typ
Bostadsrätt
KVM
45.8 kvm
Avgift
3 543 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus 2:a, härligt solläge och stor balkong. Delat ägande barn/förälder är okej för föreningen.

Lugnt soligt söderläge med generös balkong samt fönster i två väderstreck. Delat ägande barn/förälder är okej för föreningen! Mycket bra planlösning för ombyggnad till minitrea! Centralt praktiskt boende nära kanalen, båtplatser, tåg och buss samt Åkersberga centrum. Förening med egen pool och parkeringsplatser till alla lägenheter. En effektivt planerad lägenhet med ett sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning. Väl fungerande bostadsrättsförening med ordning och reda, se mera på föreningen hemsida. En lägenhet med behov av ytskiktrenovering, men efter nya tapeter, snickerimålning och slipning och lackning av parkettgolvet så kommer det att bli en mycket ljus och trevlig lägenhet med stor balkong i söder.

Rumsbeskrivning

Entréhall

Generös entréhall med kapphänge samt fyra garderober och städskåp. Parkettgolv och ljus tapet.

Badrum

Direkt till höger vid entrén är ett badrum med fönster, helkaklade väggar i vitt, vattenburen handdukstork, badkar, wc och handfat. På golvet är det en ljusblå plastmatta, här finns även Bosch tvättmaskin torktumlare. årtal okänt.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning

Från hallen öppnar det upp med ett stort rum. Till höger är det praktiska köket i U-form, köket har vita skåp, och vitt kakel ovan arbetsbänken. Äldre vitvaror, spis, fläkt och kyl/frys. Matplats med fönster i söder.
I öppen planlösning till köket och hallen är vardagsrummet med parkettgolv stora fönster i söder, samt ett mindre fösnster med utsikt över kanalen samt utgång till balkongen i söderläge, där har du också utsikt över kanalen och mot föreningens poolområde.

Balkong med sol hela dagen ca 7,5 kvm.

Sovrum/sovalkov

Här är ett mindre sovrum med fönster i öster/morgonsol, ljus plastmatta och ljusa tapeter.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Kanalvägen 22 Stadgar Brf Brofästet reg Bolagsverket 2020 Årsredovisning Brofästet 2020

Länkar

Film Föreningens hemsida Österåker kommun Båtplatser i kanalen SL kommunikationer Åkersberga centrum

Allmän information

Pris

1 775 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

45.8 kvm

Boareabeskrivning

Lägenheten är registrerad som en etta men har ett litet sovrum och vardagsrum. Går även att göra om till en "minitrea".

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kanalvägen 22

Ort

Åkersberga

Kommun

Österåker

Beskrivning av förråd m.m.

Lägenhetesförråd finns på entréplan i huset

Lägenhetsnummer

00841

Våningsplan

2 tr av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brofästet 1

Allmän information

Fastigheten bebyggdes 1993 och består av 7 flerbostadshus. Brofästet 1 är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen ligger på Kanalvägen 18 - 30 i Åkersberga , äger marken och upplåter 102 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen accepterar normalt inte juridisk person som köpare. Hiss finns i samtliga punkthus. Föreningen har en gemensamhetslokal, mötesrum , hobbylokal samt motionsrum, dock är det viss ombyggnad i nämnda lokaler på gång närmaste tiden (2022).
Huset ventileras genom självdrag och köket har i normalutförande en spiskåpan med forceringsspjäll. Vid ombyggnad kan kolfilterfläkt installeras förutsatt att denna inte direktansluts till kanalsystemet.

Brf bildades

1992

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband och IP-telefoni är gemensamt upphandlat för alla lägenheter i föreningen. Redovisat separat på månadsavin.
I detta grundpaket ingår Telenors "T1" Basutbud samt att du har IP-telefoni d.v.s. telefon via internet.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme, värme och vatten ingår i månadsavgiften.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2050. Enligt årsredovisningen för 2020 är inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.
Föreningen har sålt av ett par lokaler för dryga tre miljoner för ombyggnad till bostadsrätter, det kommer förmodligen byggas om under 2022, men det är ingen kostnad för föreningen,
då byggbolaget som köpte genomför bygget och där efter säljer lägenheterna. Detta kommer i framtiden också generera ett högre avgiftsnetto till föreningen. då det tillkommer 4 st. bostadsrätter.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har fyra cykelförråd, ett i respektive punkthus. Boulebana finns tillgänglig inom området utan specifik avgift för medlemmarna. Tempererad utomhuspool finns att tillgå för medlemmarna mot en särskild avgift

Byggnader

Byggår

1993

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 543 SEK/månad. I avgiften ingår Tv, bredband, IP-telefoni, värme och vatten.

Beskrivning månadsavgift

Månadsavgift (hyra) 3 309 kr + 235 kr för bredband och Tv, Telenor basutbud samt IP-telefoni , = 3 543 kronor.

Avgiftsförändringar

Inga planerade enligt senaste årsredovisning. 2020. Däremot har föreningen sänkt månadsavgiften med 5 % from den 1 januari 2019 samt med ytterligare 5 % den 1 januari 2020.

Andelstal

0,007

Andel av månadsavgift

0,70107%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringsinformation

Folksam

Summa driftkostnad

300 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 98 parkeringsplatser. 64 platser med elstolpe, 22 platser utan elstolpe samt 7 gästparkeringar, 2 trettiominuters- och 3 hemtjänstplatser. Kontakta föreningen för mera information om lediga p-platser.

Typ

P-plats

Fast kostnad

Ja

Kostnad

220 SEK/månad

Typ

P-plats

Har strömuttag

Ja

Fast kostnad

Ja

Kostnad

335 SEK/månad

Typ

P-plats för El-hybrid

Har strömuttag

Ja

Fast kostnad

Ja

Kostnad

610 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

111 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Fredrik Jönsson / AB Franska Bukten

Kommentar

Se separat energideklaration.

Beskrivning

Övrigt

Kanalvägen 22 är beläget med närhet till grönska och kanalen med fina promenadstråk samt möjlighet till båtplats alldeles nedanför bostaden. se priser och köläge. https://www.tunahamn.se/priser/
500 meter till Åkersberga Centrum. Åkersberga station - Roslagsbanan och bussar ca 700 meter.

Områdesbeskrivning

Österåker är en naturskön skärgårdskommun i den nordöstra delen av Stockholms län. I Åkersberga Centrum finns shoppinggalleria, torg och butiker som utgör den centrala mötes- och handelsplatsen i Åkersberga. Natur och fritid Runt Åkers Kanal finns vackra strövområden. Antingen går man ner mot havet för att titta på alla båtar eller så går man uppåt efter kanalen för lugna, lummiga miljöer. Ca tre minuters bilväg från central Åkersberga finns flera 18-håls golfbanor nya paddelhallar poppar och upp lite här och där i Åkersberga.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta