Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 175 000 SEK / Utgångspris
Adress
Östersundsgatan 4, Vån 4 (22044/1304), Råcksta / Vällingby Parkstad, Vällingby
Typ
Bostadsrätt
KVM
46 kvm
Avgift
2 677 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna hem till denna toppmoderna och nyproducerad 2:a om 46 kvm med stor solig balkong!

Nu saluförs denna toppmoderna och nyproducerade bostad högst upp i huset med tidsenliga materialval och balkong i västerläge. Här bor ni nära både natur, restauranger, cafeér och kommunikationer i populära Vällingby Parkstad. Den väl tilltagna balkongen ger er otroliga möjligheter för umgänge från förmiddag och ända in på kvällskvisten. Här får ni plats med en ordentlig lounge-grupp och många växter för er med gröna fingrar. Denna lägenhet stoltserar med sina 46 kvm och trots sin storlek upplevs bostaden mycket större, tack vare den öppna planlösningen och de ljusa partierna. Interiört möts du av mycket hög standard bostaden igenom. Fint ljusinsläpp, goda förvaringsmöjligheter och genomgående smakfull utformning. Den här bostaden vill ni bara inte missa! Kliv på!

Ta hissen upp till våning fyra för att uppleva denna spektakulära tvårummare. Välkomna att kliva in, via en säkerhetsdörr tar ni er in i lägenheten och på golvet sätter ni fötterna på parkett som sedan tar er vidare in i lägenheten. Hallen bjuder på ypperliga förvaringsmöjligheter. Här inges plats för både ytterkläder och skor. För ytterligare förvaring finner ni två stora generösa garderober bakom vita släta dörrar. På den högra sidan av hallen så finner ni badrummet - det lyxiga badrummet. Här kan man snacka om hotellkänsla rakt igenom. Väggarna är klädda i stora breda kakelplattor i vitt och golvet är grått. Duschen är placerad i ena hörnet bakom en stor vägg i klarglas. Förvara badrumsprodukter i den rymliga kommoden eller i det fina badrumsskåpet med inbyggd belysning. För extra komfort finner ni självklart en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Electrolux i det härliga badrummet.

Vidare från hallen kommer vi in till navet utav bostaden - nämligen vardagsrummet som är fint sammansvetsat med köket och som på ett naturligt sätt binder samman kvadratmeterna. Här finns det verkligen gott om svängrum och ni kan vara flertalet som samsas i matlagningen om så önskar. Köket är stilrent från Vedum med snygga materialval i form av vita fronter med kromade handtag på både luckor och lådor, vita kakelplattor och snygg arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av häll med översittande fläkt, diskmaskin, ugn samt kombinerad kyl/frys från Electrolux.

Möblera fritt efter tycke och smak och skapa din alldeles egna lilla oas! Här får alla favoritmöbler plats på ett och samma ställe, gott om utrymme för både soffgrupp, mediamöbel, matbord samt andra trivselmöblemang. Det här kan bli ditt nya drömrum. Kulören på väggarna skapar ett lugn och inger harmoni till bostaden. Lägenhetens väl tilltagna sovrum ligger i samma fil som vardagsrummet och här får ni med enkelhet plats med stor dubbelsäng och sängbord. Flertalet integrerade garderober bakom vita fronter ger er ypperliga förvaringsmöjligheter. Eftersom balkongen sträcker sig från vardagsrummet till sovrummet samt att bostaden ligger på våning fyra så är insynen i princip helt obefintlig.

BRF Råckringen har god ekonomi, välskötta fastigheter och stora hyresintäkter. Garage och förråd under husen som enkelt nås med hissen till källarvåning, garageplatserna fördelas enligt kösystem, 847 kr/mån. Hemköp i föreningens lokal på entréplan mot Jämtlandsgatan, kontrakt tecknat på 10 år. Utöver det finns postombud. Vällingby Parkstad är ett lugnt familjevänligt område som erbjuder ett boende i en ny, dynamisk stadsdel med tunnelbanan precis runt knuten. Här finns även närheten till Grimsta naturreservat som erbjuder grönområden, motionsspår, Kaanan-badet, ridcenter och utegym. Det är även enkelt att ta sig vidare till fler butiker, mataffärer, nöjen och service i både Vällingby Centrum och Bromma Blocks.

Varmt välkomna att uppleva detta hem på plats där ingenting har lämnats åt slumpen!

Allmän information

Pris

2 175 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

46 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östersundsgatan 4, Vån 4 (22044/1304)

Ort

Vällingby

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

22044

Våningsplan

4 av 11

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Råckringen

Organisationsnummer

769628-1455

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Råckringen är en äkta förening som bildades 2014 och som i dagsläget består av totalt 268 lägenheter varav 268 är upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler. Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande ska ske med 10 % som minsta ägarandel. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har tecknat el-avtal för samtliga medlemmar så enskild medlem behöver inte teckna ett eget elabonnemang. Individuell mätning av elförbrukning sker för varje lägenhet. Föreningen fakturerar i efterskott för el. Varmvatten debiteras individuellt och priset är 44:-/m3 (ink moms).

TV OCH BREDBAND
Föreningen har Telia (Telia Triple Play) som leverantör av bredband och kabel-TV. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia för bredband och TV som gäller fr o m 1 juli 2021. Obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad för bredband på 100/100 Mbit och TV-paket Lagom. Avgiften aviseras med månadsavin. Högre bredbandshastighet och större TV-utbud tecknas separat av medlemmen via Mitt Telia. Separata avtal med Telia är personliga och debiteras direkt av Telia.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Brf bildades

2014

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Byggnaden värms upp via fjärrvärme.

Utförda renoveringar

Inga planerade i dagsläget.

Kommande renoveringar

Inga planerade i dagsläget.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 268
Antal lokaler: 2

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Hemköp i entréplan mot Jämtlandsgatan
- Barnvagns- och rullstolsförvaring
- Cykelrum (finns på Östersundsgatan 8 och på Jämtlandsgatan 97, Jämtlandsgatan 99 och Jämtlandsgatan 107)
- Innergård med plantering och lekplats
- Förrådsutrymmen
- Garage under husen

Antal lokaler

2

Antal lägenheter

268

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 677 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättsttillägg. Obligatoriskt tillägg om 222 kr/mån för Telia Tripple play. Varmvatten debiteras individuellt och priset är 44:-/m3 (ink moms).

Kommentar

Driftkostnaderna är schablonberäknade.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

125 SEK/månad

Summa driftkostnad

325 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har inomhusparkering under huskropparna med totalt 90 st garageplatser. Kostnaden för garageplats är 847 kr/mån inkl moms, se nedan priser för bilplats med ladduttag mm. Uthyrningen sköts av APCOA. Kö tillämpas. APCOA Parking Sverige 08-556 306 70

- MC-Plats, 413:-
- HKP-Plats, 1100:-
- Bilplats med ladduttag, 987:-
- HKP-Plats med ladduttag, 1240:-
- Laddning kommer debiteras med 2,65:-/kWh

Det finns även separat storgarage i anslutning till tunnelbanestationen. Kostnaden för parkeringsplats är ca 500 kr/mån. Uthyrningen sköts av Stockholm stads parkering. Kö tillämpas.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

C

Beskrivning

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 2 kvm. Bilderna är tagna från en spegelvänd lägenhet på våning 2 och avvikelser kan förekomma samt utsikten är mot innergården.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl