Länk kopierad!

Visningar

lör 22 jan 11:00 - 11:30
Välkommen på visning. Anmälan krävs. Anmäl dig till visningen på vår annnonsen på vår hemsida. Max två personer per sällskap!
tis 25 jan 17:30 - 18:00
Välkommen på visning. Anmälan krävs. Anmäl dig till visningen på vår annnonsen på vår hemsida. Max två personer per sällskap!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 295 000 SEK
Adress
Västermarksgatan 30B, Centralt, Eskilstuna
Typ
Bostadsrätt
KVM
122 kvm
Avgift
6 375 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor fyra i vackert hus med anor från 1800-talet

Nu ges chansen att förvärva en av de två fyrorna på Västermarksgatan 30. Lägenheten ligger i markplan och ger enkel access från gatan. Lägenheten har en enastående takhöjd och stora rum vilket skapar en genomgående härlig känsla genom lägenhetens alla rum. Huset har anor från 1890-talet vilket kännetecknas av stora fönster, fina fönsternischer och trevlig takhöjd. Bostaden består av 122 kvm fördelat på 4 väl tilltagna rum varav 3 sovrum. Lägenhetens alla rum parkettgolv av ek och vitmålade väggar vilket skapar en fin enhetlig känsla genomgående i lägenheten. Hela byggnaden genomgick 2014 en totalrenovering och under samma tid bildades bostadsrättsföreningen. Stort kök i L-formation med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i såväl under- som överskåp. Köket är stort och ger plats för ett större matsalsbord med tillhörande stolar. Via köket nås den trevliga uteplatsen med fint smidesstaket vilket ger en fin inramning av uteplatsen. Till lägenheten hör en parkeringsplats med elstolpe vilket ger detta boende en extra bekvämlighet. Välkomnande entréhall med stora ytor och vid hallen finns en gäst-wc. Längre in i lägenheten finns ett helkaklat badrum med elektrisk golvvärme för god komfort dessutom finns tvättmaskin och torktumlare i stapel. En otroligt tyst lägenhet som tillsammans med de stora ytorna skapar en hemtrevlig känsla med stadens puls utanför dörren.

På Västermarksgatan 30B bor du verkligen i de centralaste delarna av Eskilstuna. Centralstationen ligger alldeles intill med täta avgångar till såväl Stockholm, Örebro och Västerås - perfekt för pendlaren. Här bor du även nära stadskärnan och Mälardalens högkola, restauranger, butiker, nöjesliv och en mängd andra trevligheter som centrum har att erbjuda.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Välkomnande entréhall med gott om plats för förvaring i stora platsbyggda garderober och möjlighet till hatthylla och skoställ om så önskas. Redan här möts du av den härliga takhöjden och de vackra detaljerna med valv och trevlig rymd. På golvet ligger ett parkettgolv av ek och väggarna är målade i vitt.

Intill hallen finns en gäst-wc med wc, spegelskåp, och kommod för smidig förvaring. På golvet ligger ett klinker i grått och väggarna är målade.

Längst in till vänster i bostaden finns ett stort sovrum som vetter in mot föreningens lugna innergård. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Dessutom finns en mängd garderober längs en hel vägg vilket ger goda förvaringsmöjligheter. På golvet ligger samma enhetliga parkettgolv som i övriga lägenheten.

I till sovrummen finns det helkaklade badrummet med grått klinker och vitt kakel på väggarna. Elektrisk golvvärme värmer upp golvet för god komfort. Här finns dusch bakom vikbara glasväggar, kommod och belyst spegelskåp för god förvaring samt wc, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare i stapel.

Bostadens andra sovrum ligger på andra sidan av badrummet och är likt andra rummen lägenheten med stora ytor. Här finns också plats för en dubbelsäng, och annats möblemang om så önskas. På golvet ligger det enhetliga parkettgolvet av ek och väggarna är målade i vitt. Idag används rummet som kontor.

Bostadens tredje sovrum ligger rakt in från hallen och används idag som tv-rum och gästrum. Rummet kan med enkelhet användas som matsal eller sovrum om så önskas.

Kök och vardagsrum i halvöppen planlösning skapar en stor och socialyta till bostaden. Vardagsrummet är stort och ger plats för en stor soffgrupp, fåtölj och annat möblemang om så önskas.

Köket i L-formation ger goda arbetsytor och tack vare det stora köket så ges ni gott om plats för förvaring i såväl under som överskåp. Köket är utrustat med rostfria vitvaror i form av kyl, frys, diskmaskin, spis med ugn, köksfläkt och inbyggnadsmikro. Köket är stort och ger plats för ett större matsalsbord med tillhörande stolar. Via köket nås den trevliga uteplatsen med fint smidesstaket.

Dokument (pdf)

Stadgar Årsredovisning 2017 Energideklaration Stadgar Valfisken 6 Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 295 000

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

122 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Västermarksgatan 30B

Ort

Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Lägenhetsnummer

158-201

Våningsplan

Markplan av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Valfisken 6

Organisationsnummer

769626-9609

Allmän information

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Föreningen har inga beslut om att förändra månadsavgiften.

TV OCH BREDBAND
TV och bredband via Fiber, eget abonnemang krävs.

BYGGNADSÅR
1893

Brf bildades

2013

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 8

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga, förråd, bastu, övernattningsrum, festlokal.

Antal lägenheter

8

Byggnader

Byggår

1893

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 375 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Andelstal

14,97

Kommentar

Driftkostnaden är schablonmässigt beräknad och beror till stor del på nyttjandegraden.

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

550 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering med el, en parkeringsplats per lägenhet finns.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta