Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Armégatan 5, 8/8 tr!, Västra Skogen, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
83.5 kvm
Avgift
4 809 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbar och ljus 4:a på högsta våningsplan! Garage finns i huset!

Står en ljus och välplanerad fyra högst upp i huset på önskelistan? Då är detta verkligen något för er!

Välkommen till denna ytterst välplanerade och ljusa 4:a om 83,5 kvm med terrass i högt och fritt läge! Här bor du högst upp i huset med fantastiskt ljusinflöde genom stora fönster i två väderstreck. Lägenheten i sin tur bjuder på en delvis öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Hela bostaden genomsyras av en stilren interiör med ekparkett och väggar i ljusa toner. Vardagsrummet lämnar gott om plats för den generösa soffmöbleringen och ett fantastiskt ljusinsläpp. De tre sovrummen, alla av god storlek ligger i lugnt läge. Rymligt, stilsäkert badrum samt snyggt och funktionellt kök med komplett maskinell utrustning samt fullstor kyl och frys.

Här finner ni dessutom det mesta som bidrar till ett enklare och behagligare vardagsliv, tvättmaskin och torktumlare i badrummet, bredbandsuppkoppling, garage i huset, tvättstuga, barnvänlig innergård med lekplats, närhet till skolor och barnomsorg, Pampas marina, 600 m till T-bana Västra skogen. Här bor du mitt emellan Solna C, Huvudsta C och Västra skogen och all dess bekvämlighet i form av kommunikationer, livsmedelsaffärer, restauranger, konditori, gym, shopping etc. I närområdet finner du även ljuvliga grönområden, Ulvsundasjön, parker, förskolor och skolor (även Engelska skolan runt hörnet som öppnar 2021).

FÖRENING
HSB Brf Asplunden är en äkta förening som äger marken. Föreningen består av 118 bostadsrätter. Trots föreningens relativt unga ålder har man god ekonomi och hög amorteringstakt. I januari 2021 hade föreningen en avgiftsfri månad.

I föreningen finns bekvämligheter som:
-Varmgarage under innergården
-Cykelrum samt barnvagnsrum finns i trapphusen
-Övernattningsrum som bokas i förväg (200kr/natt) för upp till 4 personer.
-Två toppmoderna tvättstugor med elektronisk bokning. I tvättstugorna finns 2-3 stora tvättmaskiner, stor torktumlare, torkskåp och mangel
-Extra förråd som hyrs ut under kortare perioder
-Lugn och familjevänlig innergård med grill och sittplatser

GARAGE/PARKERING
Föreningen tillhandahåller 82 garageplatser varav 8 är laddplatser, samt 8 MC-platser under huset. HSB Stockholm administrerar parkeringsplatserna. Kortare kötid gällande garageplatserna råder för nuvarande. Så fort tillgång till garageplats skett så kan man bli tilldelad en laddplats för elbil om så önskas (lediga platser finns). I övrigt råder Solna boende parkering i området.

OMRÅDE/KOMMUNIKATIONER
På Armégatan bor du bra med närhet till all tänkbar service. Den lokala ICA-butiken ligger bara 200 meter från porten och Solna Centrum med T-bana, busstorget samt 120 butiker och restauranger når du till fots på 7-8 minuter. Västra Skogens tunnelbana når du i motsatt riktning på samma tid. Dessutom är området mycket barnvänligt med en stor inhägnad innergård och en nybyggd lekplats i direkt anslutning till huset. På nära avstånd nås också Pampasparken och flertalet förskolor. Kommunikationerna är utomordentligt väl tillgodosedda med bussar som stannar utanför fastigheten och ca 8 minuters gångavstånd till T-bana, Västra Skogen eller Solna Centrum. Tvärbanan är nu i drift och kommunikationerna kommer att förbättras väsentligt för boende i omnejden. I närheten växer även ett nytt område fram i Norra Karlberg/Ingentingområdet som kommer att bestå av bostäder och kommersiella fastigheter. Detta kommer att bidra positivt till föreningen i form av närbutiker, restauranger, förskola och på sikt bli en mer levande stadsdel. Det nya området kommer även att öka attraktiviteten för föreningen.

Varmt välkommen på visning!

Julian Andersson - Skandiamäklarna

Rumsbeskrivning

Badrum

Fräscht badrum som sätter guldkant på tillvaron med stora ytor, läckra detaljer och smarta lösningar såsom en vit bänkskiva samt ett praktiskt badrumsskåp med gott om förvaring ovan tvättmaskinen & torktumlaren. Lyxig dusch med glasvägg, kommod, spegel med belysning, WC, handdukstork samt golvvärme. Vita helkaklade väggar och golvklinker.

Kök

Praktiskt kök med komplett maskinell utrustning bestående av ugn, inbyggd mikro, fullstor kyl och frys, diskmaskin samt fläkt. Utmärkt matplats vid fönster med härligt ljusinsläpp. Härifrån når du även din mindre balkongen som vetter ut mot Infanterigatan.

Hall

Via säkerhetsdörr nås denna hall med ekparkett och vitmålade väggar. Goda förvaringsmöjligheter finns direkt innanför dörren via inbyggda garderober.

Vardagsrum

Rymligt, ljust och lättmöblerat vardagsrum med precis lagom öppenhet mot köket. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Sovrum 1

Sovrum 1 är det större av de två sovrummen och är försett med garderober för förvaring. Fin ekparkett på golvet, vitmålade väggar.

Sovrum 2

Även detta sovrum är av mycket bra storlek och blir ett generöst barnrum eller kontor/gästrum, du och just dina behov avgör. Ekparkett på golv och väggar i behagliga toner.

Sovrum 3

Även detta sovrum är av mycket bra storlek och blir ett generöst barnrum eller kontor/gästrum, du och just dina behov avgör. Ekparkett på golv och väggar i behagliga toner.

Dokument (pdf)

Planlösningar arsredovsning_20202 500693-deklaration stadgar Brf Asplunden

Allmän information

Pris

5 795 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

83.5 kvm

Areauppgift enligt

Ek. Förvaltaren

Gatuadress

Armégatan 5, 8/8 tr!

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer BRF

99-2453-1-41-4

Våningsplan

8 av 8

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Asplunden i Solna

Organisationsnummer

769614-4489

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Asplunden bildades 2008 och har adress Armégatan 1-7 samt Lundagatan 1B och 1C i kvarteret Repslagaren i Solna.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Föreningen har ej beslutat om några avgiftsförändringar per 2021-08-09 - genom information från föreningens hemsida.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Comhem.
och Bredband 250/250 med IP-telefoni via Telenor.

Kabel-TV: I ComHem ingår 18 digitala kanaler.

Telefoni: Månadsavgiften för telefoni ingår i årsavgiften för bostaden. Samtal, samt extra tjänster som t.ex. nummerpresentation, betalar varje lägenhet för själv.

GÅRDSPLATS
Föreningens lägenheter är fördelade på två huskroppar i vinkel mot varandra vilket ger en stor grön innergård med grillplats och lekhörna mellan byggnaderna.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Mer information kring föreningen finner du med fördel på föreningens hemsida, www.hsb.se/stockholm/brf/asplunden.

Föreningen har ett genemsamt bostadsrättstillägg som ingår via Folksam.

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Förbrukningen mäts per lägenhet och förbrukningen visas och debiteras via månadsavgiftens avi i efterskott. Ett kvartals förbrukning.

Föreningen kräver enskilt medlemskap i HSB-föreningen.

Styrelsen kontaktas lättast via epost: styrelsen@brfasplunden.se.

KONTAKT

Hans Häggberg
070-685 66 40

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Kommande renoveringar

Inga större arbeten kommer genomföras på fastigheten under 2021.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 118

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varmgarage finns under innegården.
Cykelrum samt barnvagnsrum finns i trapphuset.
Tillgång till Övernattningslägenhet.
Två toppmoderna tvättstugor med elektronisk bokning.
I tvättstugorna finns 2-3 stora tvättmaskiner, stor torktumlare, torkskåp och mangel.

Antal lägenheter

118

Byggnader

Byggår

2008

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 809 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår: Värme, VA, Kabel-TV, IP-telefoni och bredband.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar enligt kontakt med styrelsen 2021-08-09.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Andelstal insats

1,01563 %

Andel av månadsavgift

0,87353 %

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen tillhandahåller 82 garageplatser varav 8 är laddplatser, samt 8 MC-platser under huset.
HSB Stockholm administrerar parkeringsplatserna.
Kortare kötid för nuvarande

I övrigt gäller boendeparkering via Solna Stad.

Beskrivning

Service och kommunikationer

Kommunikationerna är utomordentligt väl tillgodosedda med bussar som stannar utanför fastigheten och gångavstånd till T-bana, Västra Skogen eller Solna Centrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy