Länk kopierad!

Visningar

sön 23 jan 13:30 - 14:00
BOKAD VISNING! Anmäl er via mäklarens hemsida.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 650 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Majorsgatan 6, Centrum/Lugnet, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
98 kvm
Avgift
5 384 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna till en unik och praktfull våning på fantastiskt läge!

Intill kanalen på ypperligt cityläge tar vi oss upp till tredje våningen med hiss där vi möts av en genomgående och välplanerad bostad med fantastisk utsikt. Praktiskt och stort kök där hela familjen kan samlas, gediget vardagsrum med härligt ljusinsläpp genom fönsterpartier med matsal i anslutning, två väl tilltagna sovrum, ett helkaklat badrum samt en gäst-WC och gott om förvaringsmöjligheter präglar denna bostad.

I området finns allt man kan önska sig vad gäller shopping, skolor, service, nöjen, caféer och restauranger. När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i klädkammare, härifrån når du samtliga rum i bostaden. Här finns grått klinkergolv och gråa väggar.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet pryds av vacker fiskbensparkett, vita väggar och ljusinsläpp från fönsterpartier med fantastisk utsikt över kanelen. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och möblemang.

MATSAL
I anslutning till vardagsrummet finns plats för en matsal med matgrupp till 6 personer. Fiskbensparkett, vita väggar och fint fönsterparti. Detta rum skulle även kunna disponeras som sovrum, arbetsrum eller liknande.

KÖK
Från hallen tas vi vidare in till köket som är i vitt med vita luckor, bänkskiva i vitt samt svart kakel baktill. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn/spis, diskmaskin och fläkt. Här finns det plats för matgrupp. Grått klinkergolv och gråa väggar.

BADRUM
Badrummet är helkaklat med svart klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, handdukstork samt duschhörna med vikbara glasdörrar. Här finns även förberett för tvättmaskin. Renoverat 2019.

GÄST-WC
Halvkaklat med svart klinker och marmorkakel. Utrustat med WC, handfat och spegel. Renoverat 2019.

SOVRUM1
Rymligt sovrum, laminatgolv och gråa väggar. Detta rum disponeras idag som masterbedroom men kan användas som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

SOVRUM2
Rymligt sovrum, fiskbensparkett och gråa väggar. Detta rum disponeras idag som arbetsrum men kan användas som sovrum, gästrum eller barnrum.

FÖRRÅD
Förråd finns.

Dokument (pdf)

Planlösningar Innerstaden Stadgar Brf Innerstaden Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

3 650 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4

Boarea (BOA)

98 kvm

Boareabeskrivning

I mäklarbilden anges bostaden som 3ROk, men är 4Rok idag.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Majorsgatan 6

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

1202

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Innerstaden

Organisationsnummer

769612-5587

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Innerstaden förvaltar den friköpta fastigheten Malmö Brita 15 som består av 42 lägenheter varav 8 upplåts med hyresrätt, på adresserna Amiralsgatan 5 samt Majorsgatan 6, 8 samt 10. Föreningens hus byggdes år 1876, 1909, 1979 samt 1983 och föreningen förvärvade fastigheten 2017. Föreningen bildades 2005.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1208 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

Ingen avgiftshöjning har gjorts sedan övertagandet av fastigheten december 2017.
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar för 2022. Blir en höjning aktuellt så kommer det troligtvis röra sig om några % i så fall. Nästa budgetmöte hålls i november 2021. (kontrollerat 2021-11-08)

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
1979 totalrenoverades byggnaden mot Amiralsgatan.
1983 totalrenoverades byggnaden mot Majorsgatan.
2003-2009 renovering av två hissar.
2015 installation av avfuktare i källarutrymmen
2018 ventilation utbytt i Majorsgatan 6, 8 och 10. Porttelefonsystem utbytt. Alla trapphus uppfräschade med ny färg och i vissa fall golvmattor.
2018 markplanering samt renovering av innergård.
2019 nytt passersystem samt nya entrédörrar installerades.
2020 byggt komplett gym. Putsning av fasad på Majorsgatan 6, iordningställande av innergård samt byte av fönster för vissa lägenheter.

Pågående/kommande renoveringar:
Hissrenovering, fasad, dränering och fönsterbyte, upphandling pågår. Föreningen har beställt en ny underhållsplan från en byggnadskonsult som ska vara klar tidig vår 2022.
2022 planerar föreningen omläggning av tak på huset mot Amiralsgatan.

PARKERING
I området råder boendeparkering alternativt P-huset Anna.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv (grundutbud) och bredband (100/100 mbit) levereras via Tele2 och ingår i avgiften.
I fastigheten finns även Telias "fiber", skulle man vilja ha snabbare bredband står lägenhetsinnehavaren för denna kostnad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På den lummiga stora innergården finns gemensamma sittgrupper med grillplats, lekplats samt cykelparkering.
Tillgång till två gemensamma tvättstugor finns på entréplan som är utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlaren samt mangel.
Det finns även tillgång till gemensam bastu samt motionsrum. Detta nyttjas fritt av föreningens medlemmar.
Även cykelförråd samt barnvagnsrum finns.
Miljöhus finns.

ÖVRIGT
I avgiften ingår bostadsrättstillägg. Du behöver således inte teckna särskilt bostadsrättstillägg när du tecknar din egen hemförsäkring.

KONTAKT
Email: Info@brfinnerstaden.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2005

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal hyresrätter

8

Antal lägenheter

42

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 384 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Andelstal insats

3,33523

Andel av månadsavgift

3,33523

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Malmö City - en härligt välbevarad och varsamt förnyad stadskärna. Strosa längs med gågatan från Stortorget till Gustav Adolfs Torg, ta en drink på någon av de hippa barerna på Lilla Torg. Upplev sann matkonst eller shoppa längs med citys många affärer på Södra Förstadsgatan. Mitt i pulsen finns pampiga Sankt Petri kyrka, som stått på samma plats sedan 1300-­talet. I city fattas inget, det här är stadsdelen för dig som vill ha allt inom armlängds avstånd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta