Länk kopierad!

Visningar

sön 30 jan 12:30 - 13:15
Premiärvisning! Endast bokade visningar, vänligen boka in er via mäklarens hemsida. Varmt välkommen!
mån 31 jan 17:00 - 17:30
Endast bokade visningar, vänligen boka in er via mäklarens hemsida. Varmt välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Dirigentgatan 6, Lindeborg, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
76.5 kvm
Avgift
5 485 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljuvlig trea i etage

Varmt välkomna till Dirigentgatan 6 och denna fantastiskt charmiga trea i etage!
Lägenheten är belägen högst upp i huset och nås med hiss direkt från entréplan. Här erbjuds stora sociala ytor, två bra sovrum, fullutrustat kök, helkaklat badrum och gott om förvaringsutrymme. Dessutom finns en härlig balkong med sol hela dagen - och för den som inte gillar solen finns det markis. Med fönster i tre väderstreck och en generös takhöjd skapas ett fantastiskt ljusflöde i bostaden.

Här bor du på en lugn gata i familjevänliga Lindeborg. Fram till 70-talet var det fortfarande utpräglat jordbrukslandskap i det bostadsområde som benämns Lindeborg. Idag kan man fortfarande ana den tiden bland de vackra koloniträdgårdarna som prunkar på området. Lindeborg har ett centrum där det bland annat finns vårdcentral, folktandvården ligger numera vid Hyllie Station, livsmedelsbutik, pizzeria, blomsteraffär och gym. På gång/cykelavstånd nås köpcentrat Emporia med allt vad du kan behöva. I centrum finner du vidare även Lindeborgs Idrottsplats och Malmös temalekplats: Rymdlekplatsen. Här är det gott om bilfria ytor och ett stilla lunk, men för den som dras till mer aktivitet finns Katrinetorp med rekreationsområdet Lindängelund, Hylliebadet, Svågertorp och Hyllie angränsande. Kombinationen av familjevänligt boende, närheten till Malmö och Goda pendlingsmöjligheter via lokala kommunikationer, med snabbhet är du ute på Inre- och Yttre Ringvägen, likväl som Hyllie tågstation inom gångavstånd. Området är hundvänligt med stora grönområden såsom Sofieholmsparken intill Dirigentgatan och rejäla hundrastgårdar. Ja det är mycket som gör Lindeborg till ett av Malmös bästa lägen!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen hem! Direkt när vi kliver in i bostaden slås vi av det härliga ljusinsläppet och rymden i bostaden. I hallen ligger ett slitstark klinker i svart och här finns förvaring i garderob. Från hallen nås badrummet och vardagsrummet.

BADRUM
Fräsch helkaklat badrum renoverat 2008. Badrummet är utrustat med duschhörna, WC, tvättställ med kommod och spegelskåp samt ett vägghängt skåp för förvaring.

VARDAGSRUM
Wow wow wow! Detta härliga vardagsrum framkallar sannerligen en wow-känsla med den generösa takhöjden och det flödande ljuset. Här finns gott om plats för både sociala ytor och förvaring, endast fantasin sätter gränserna i detta hemmets hjärta. Från vardagsrummet nås den mysiga balkongen, köket och det ena sovrummet. Golv i fin ekparkett och sober färgsättning på väggar.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med fönster i två väderstreck med gott om plats för både säng och sängbord. Platsbyggd och praktisk förvaring i form av en stor garderob med skjutdörrar. Även här finner vi den vackra ekparketten på golvet kombinerat med ljusa väggar.

KÖK
Fullt utrustat kök från Ballingslöv som renoverades 2008 och är i oerhört fint skick. Matplats för 4-6 person vid fönstret med utsikt över föreningens gård. Köket är utrustat med kyl & frys, diskmaskin, spis samt integrerad micro och ugn. Mörkt klinkergolv, ljusa väggar och mosaik i kontrastfärg ovan vask och köksbänk.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är beläget en trappa upp och passar perfekt som barnrum, gästrum eller varför inte hemmakontor? Från detta sovrum nås ett litet "förråd" (ej inräknat i boarean) där det finns gott om yta för extra förvaring.

På ovanvåningen finns en yta som passar ypperligt att använda som kontor eller pysselhörna. Även här finns det förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob med samma praktiska förvaringslösningar som i sovrummets garderob.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3

Boarea (BOA)

76.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Dirigentgatan 6

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Våningsplan

5

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Kapellmästaren

Organisationsnummer

716407-4267

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Kapellmästaren är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Kapellmästaren 5 och byggdes 1999. Föreningen består utav 56st lägenheter som är fördelade på två hus, med adresserna Dirigentgatan 2-8. Föreningen äger marken.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp (1 208 kr 2022) betalas av köparen.
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp (483 kr 2022) per pant betalas av pantsättaren.
Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

- Senaste avgiftshöjningen: 1 juli 2021 med 3 %.

- Planerad avgiftshöjning: Ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget. (kontrollerad 2022-01-13)

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
2021- 2022, Underhåll av brandsystem.
2021- 2022, Byte av ventiler.
2021- 2022,Ventiler till radiatorer, byte per lägenhet.
2021- 2022, Byte av cirkulationspump vatten, 2 st.
2021- 2022, Underhåll av personhiss.
2021, Byte av torktumlare och torkutrustning, luftavfuktare och torklinor.

- Planerade renoveringar & Underhåll:
2022- 2023, Underhåll av brandsystem.
2022- 2023, Betongplattor justering 10% av bruttoytan.
2022- 2023, Betongkantstöd limmad, justering 10% av total längd.
2022- 2023, Byte av tvättmaskiner.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns gemensam grillplats bakom hus 2-4 med sittplatser.
Det finns tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum samt mangel.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem (basutbudet) och bredband 100-10 Mbit/s från Bredband2 ingår i avgiften.
Samtliga utbud går att uppgradera efter behov, detta bekostar lägenhetsinnehavaren själv.

GARAGE OCH PARKERING
I föreningen finns 42st parkeringsplatser. Separat Kösystem tillämpas. Det kostar 206 kr/månaden för att hyra en parkeringsplats i föreningen.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.
Cykelförråd utomhus och i källaren
Man har antingen vinds- eller källarförråd beroende på lägenhet, det finns inga extra förråd att hyra.

KONTAKT
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/kapellmastaren/
E-post: brfkapellmastaren@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Ekonomi

Månadsavgift

5 485 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Andelstal

2,07330%

Andel av månadsavgift

2,07330%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

386 SEK/månad

Försäkringskostnad

108 SEK/månad

Summa driftkostnad

494 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

103 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta