Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sikvägen 8, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
3 355 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till Sikvägen 8!

Denna bostad är REDO för försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information samt visning.

Nu har ni möjligheten att förvärva en lägenhet som sällan är till salu i Brf Laken. Planlösning med fönster åt två väderstreck och balkong i västerläge. Fräscht kök med plats för stort matbord och rejält sovrum och vardagsrum. På Sikvägen 8 bor du bekvämt och når Tyresö Centrum på 100m avstånd!
Detta i en av Tyresös absolut bästa föreningar med låg avgift såväl som flertalet faciliteter för sina innehavare där bl.a tvättstuga, grovtvättstuga, bastu och gym återfinns i källarplan på Sikvägen 8.
Besök gärna föreningens hemsida www.brflaken.se för mer information.

- Tillträde efter köpares önskemål (kort - långt)
- Genomgående fräscht ytskikt
- Gott om förvaring bakom skjutdörrsgarderob
- 3e våningen i härligt västläge med sol från lunch till solnedgång.
- Optimal planlösning med fönster i två väderstreck där sovrummet är beläget i lugnt och svalt östläge.
- Stort förråd tillhör bostaden
- Närhet till centrum, bussar, gym, idrottsanläggningar, natur och skärgård.
- Låga omkostnader utöver avgift då värme, vatten, kabel-tv ingår.

Utmärkta BRF Laken är en populär, stambytt och mycket välskött förening med oerhört god ekonomi.
Beläget väldigt centralt i Tyresö bor du här med lummiga innergårdar som omgärdar och närhet till fina promenadstråk, vacker natur, skärgård och aktiviteter.

För bostadsrättsföreningens seniorer finns även möjligheten att ansluta sig till pensionärsföreningen Fiskarna som regelbundet arrangerar möten och aktiviteter så som bouleturneringar, kräftskivor och utflykter för sina medlemmar.

Föreningen har många fina gemensamma ytor att nyttja så som tvättstuga i varje hus, grovtvätt, bastu (Sikvägen 8), gym (Sikvägen 8), samlingslokal (Sikvägen 12b), övernattningslägenhet (Sikvägen 20), snickarbod (Sikvägen 8) samt mindre bibliotek.

Bekvämt promenadavstånd till Tyresö C och all dess service. Spela racketsporter så som tennis eller squash i den närliggande rackethallen, eller varför inte gå en runda på den närliggande golfbanan. Dessutom nära till simhall, flertalet gym och restauranger.

Exceptionella kommunikationer mot Tyresö Strand, Gullmarsplan, Handen och Nacka. Under pendlingstider finns även direktbuss som tar dig direkt till Stockholm C.

Bara att flytta in och trivas från första sekund! Anmäl gärna ditt intresse till ansvarig fastighetsmäklare för att informeras vid förhandsvisning.

VÄLKOMMEN HEM

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

59 kvm

Gatuadress

Sikvägen 8

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Lägenhetsnummer BRF

94

Våningsplan

3 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Laken HSB

Organisationsnummer

712400-0808

Allmän information

Föreningen Laken bildades 1960 och fastigheterna uppfördes 1962-1963 och består av 5 bostadshus, Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade. I föreningen finns det 273 bostadsrätter varav 156st, 3 rok och 117st, 2 rok. Föreningen har 6 stycken lokaler med en yta på 331 kvm som hyrs ut.

Ekonomisk och teknisk förvaltare: HSB Stockholm

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1 % av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande. Enligt föreningen debiteras säljaren 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Trevlig och grönskande innergård med planteringar, odlingsområde, en allmän kompost och sittbänkar. Det finns även fina uteplatser med grill och lekplats för de mindre barnen samt en fotbollsplan och en boulebana för de aktiva.

Föreningen tillåter delat ägande.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Man har gjort stambyte 1997, total renovering av badrum och installation av säkerhetsdörrar. Stamspolat år 2012. Renovering av hissar har gjorts och numera åker hissen ner till BV efter 1 minut. Fasad och balkongrenoveringar har även utförts. På senare tid har man förbättrat utemiljön mellan BRF genom bättre belysning, renovering och asfaltering av parkeringsplatser och garage, grönytor, buskar och rabatter.

Samtliga tvättstugor renoverade och nya maskiner, torktumlare och torkskåp, år 2013.
Aptus bokningssystem installerades i grovtvättstugan, målar- och snickarbod, gymmet, övernattningslokalen och bastun. 2014.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns samlingslokal, bastu, gym, tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, gästlägenhet, källarförråd, snickarbod och måleribod samt ett mindre bibliotek.

I varje hus finns en tvättstuga. Det finns även en grovtvättstuga på gaveln Sikvägen 12. Tidsbokning sker på en bokningspanel, som finns i mittenporten på varje hus. Du bokar med din passerbricka.

I varje hus finns låsbart rum för barnvagnar (kontakta styrelsen för utkvittering av nyckel).

Antal lägenheter

273

Byggnader

Byggår

1962-1963

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 355 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Beskrivning månadsavgift

Obligatorisk avgift om 125:- avseende bredband. Föreningen har enhetsmätning på hushållsel.

Andelstal

0,31668%

Överlåtelseavgift

1 666 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

714 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

85 SEK/månad

Summa driftkostnad

85 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till parkerings och garage platserna är det separat kö. Kontakta fastighetsförvaltningen, HSB Stockholm. Gratis gästparkering finns vid infarten från Bollmoravägen (innehavaren innehar p-tillstånd) samt mitt emot OK på Siklöjevägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy