Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Björnrike Lingonkullen 20, Björnrike, VEMDALEN
Typ
Bostadsrätt
KVM
88 kvm
Avgift
3 515 SEK / mån
Rum
5 rum

Ski in/out i Björnrike! Övervåning med fantastisk utsikt!

Välkommen till Lingonkullens vackra och traditionella timmerhus från Forsgrens. Bostadsrätten ligger högst upp i föreningens område i hus nummer två. Här ifrån har du magisk utsikt över Sonfjället och balkong i soligt västläge.

Du bor med med lättsam ski in /out för hela familjen så att även barn kan ta sig själv till och från skidbacken. Det går bokstavligen att åka skidor ända fram till dörren. Planlösningen är mycket uppskattad för sin flexibilitet; köket och allrummet utgör bostadens hjärta och på båda flankerna finner du två sovrum och badrum samt hall vilket gör att två familjer lätt kan dela på gemensamhetsytorna och samtidigt få eget utrymme. Båda badrummen har dusch och det ena även bastu. Bostaden har genomgående hög kvalité på ytskikt med parkettgolv och kaklade/klinkrade badrum.

Föreningen är välskött och har mycket låg belåning vilket ger låg avgift. Det tillkommer inte heller kostnader än hemförsäkring och kostnad för internet. Till och med uppvärmning och hushållsel ingår i avgiften!

Möblerna samt husgeråd lämnas kvar till köparen. Bostadsrätten är klar för överlåtelse inom kort, men ligger på avtal med Skistar säsongen 21/22. Veckorna 3, 4, 5, 11, 14, 15 är reserverade till köparen om så önskas. Intäkterna på lägenheten tillfaller efter övertagandet den nya ägaren.

Välkommen in på digital 3D-visning och boka sedan en visning på plats med mäklaren.

Välkommen till fjälls och till Lingonkullen!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning: Planlösning
Entré in i en praktisk hall. På ena sidan från hallen når du ett masterbedroom med fönster. Åt andra hållet från hallen kommer du till ett sovrum med två enkelsängar samt till ett badrum med dusch och WC.
Rakt fram från hallen når du allrummet, lägenhetens mitt i öppen planlösning med köket. Härifrån når du balkongen via altandörr.
Innanför allrum och kök finner du ytterligare två sovrum, samt badrum med dusch, bastu och WC.
Lägenheten har genomgående 3-stavs ekparkett på golven och ljust målade väggar. Lägenheten har vattenburen golvvärme i alla rum.

Hall
Hall med avhängning och torkskåp. Klinker med golvvärme på golvet.
Sovrum 1
Sovrum med dubbelsäng och garderob. Ett fönster.
Sovrum 2
Sovrum med två enkelsängar och garderob. Ett fönster.
Badrum
Badrum med dusch med glasdörrar, tvättställ, handukstork och WC. Helkaklade väggar, klinker på golvet.
Allrum/kök
Allrum och kök i öppen planlösning. Allrumsdelen möblerad med hörnsoffa, fåtölj och bord. Tre fönster på rad mot utsikten och balkongen. Köksdelen har matplats möblerad med matgrupp i ek för 8 personer. Köket är fullt utrustat med spis, ung, mikro, kyl/frys och diskmaskin. Vita luckor.
Sovrum 3
Sovrum med dubbelsäng och garderob. Fönster mot nedsidan av huset.
Sovrum 4
Sovrum med två enkelsängar och garderob. Ett fönster.
Badrum och bastu
Badrum med bastu. Duschhörna med glasdörrar, tvättställ, handukstork, WC och tvättmaskin. Helkaklade väggar i badrummet, bastupanel i bastun, klinker på golvet.

Länkar

Film 3D-länk

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Boarea (BOA)

88 kvm

Gatuadress

Björnrike Lingonkullen 20

Ort

VEMDALEN

Kommun

Härjedalen

Lägenhetsnummer

20

Våningsplan

2 av 2

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Parfritidshus

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Lingonberryhills

Organisationsnummer

769637-3989

Juridisk person kan accepteras

Ja

Uppvärmning och ventilation

Typ av ventilation: FTX, ventilation med värmeåtervinning

Byggnadskommentar

3-glasfönster

Byggnader

Byggår

2014

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 515 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Varmvatten, Kallvatten, El, Parkeringsplats

Beskrivning månadsavgift

Hushållsel och uppvärmning ingår i avgiften. Låg belåning i föreningen ger låg månadskostnad.

Avgiftsförändringar

Föreningen har god ekonomi och eventuell sänkning av månadsavgiften kommer att diskuteras på nästa årsmöte.

Andelstal insats

5,0%

Andel av månadsavgift

5,0%

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Internet

350 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering för två bilar till varje lägenheten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Kommentar

Behövs ej, fritidshus.

Beskrivning

Övrigt

Pisten Långsvängen (nr 9) löper bredvid husen med direkt ski in / ski out.

Vägbeskrivning

Från Björnidet följ vägen upp mot lingonstigen och lingonkullen.

Områdesbeskrivning

Varmt välkommen till genuina, natursköna och aktiva Vemdalen! Vemdalsfjällen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren. Det som sammanfattas under namnet Vemdalen är inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil.
Björnrike är anläggningen som brukar benämnas som Familjens Favorit. Här finns riktigt långa härliga backar i solig sydsluttning. Sveriges längsta Expresslift, Grizzly Express tar dig bekvämt upp till toppen av fjället. Här möts du av en magisk utsikt över fjällen. Det finns 11 liftar och 16 skidbackar och bredvid det tuffare alternativet finns alltid en snällare slinga så att alla kan åka tillsammans. Även om de flesta skidbackarna är blå eller röda finns det alltså gröna pister som löper ända från toppen.
Björnrikes barnområde är Björnvallen. Här finns Valles skogsbana, Valles musikstudio, Valles minipark med enkla hopp och rails, rullband, pulkabacke och enkla skidbackar. Här finns också skidskola förstås. Skistar SnowPark & Fun Ride som ligger högst upp har gröna, röda och svarta hopp och features. Här finns också MySkiStar Videofeature där du kan filma ditt åk och dela med dig i sociala medier. Stor som liten, nybörjare som proffs.
Du tar dig enkelt mellan de olika skidområdena. På vintern har alla med ski pass för minst 6 dagar, fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna.
Med bil tar du dig på mindre än 10 minuter till Vemdalens by som har utbud av restauranter, butiker (ICA med mera), bageri, bowling, bio, frisör och skiduthyrning etc.
Vemdalsfjällen erbjuder dessutom mycket mer än högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral men allt är ihopknutet så det är möjligt att ta sig från Klövsjöfjäll ända till Björnrike på längdskidor!
Våra gäster återvänder hit, fler och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt gynnsamma inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalsfjällen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart.
Skidorten Vemdalen har det senaste decenniet försetts med inte mindre än tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds sammanlagt 35 liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden, så du kommer att kunna unna dig varierande och spännande skidåkning säsong efter säsong.
Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Mer om Vemdalsskalet, Klövsjö och Storhogna som också ingår i Vemdalen:
Vemdalsskalet är den största anläggningen med fyra bekväma 6-stols expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället har åkning i alla svårhetsgrader. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett torg på Vemdalsskalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.
Klövsjöfjäll har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.
I Storhogna, som ligger nästgårds, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, mat, gym och butiker. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor.

Kommunikation
Vemdalen 8 km
Vemdalsskalet 18
Storhogna 28 km
Klövsjöfjäll 36 km
Funäsdalen 92 km
Östersund 134 km
Frösö flygplats 138
Sundsvall 230 km
Stockholm 490 km
Göteborg 665 km

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta