Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Slussgatan 12L, Slussen, Malmö
Typ
Andel i Bostadsförening
KVM
60 kvm
Avgift
2 314 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk 2:a i anrika SJ-husen!

I de anrika och välkända SJ-husen finner vi denna charmiga sekelskifteslägenhet med flertalet kvalitéer och många bevarade detaljer från byggåret som samspelar snyggt med ett nyrenoverat badrum från 2021 och kök från 2013!

Bostaden är belägen i BF Håkan som med sina mysiga innergårdar tillhör områdets vackraste. Huset är ritat av arkitekten Alfred Arwidius. Här erbjuds vi en takhöjd på ca 3,2 m, gavelläge, stuckaturer, höga golvlister, takrosetter, brädgolv i original samt stora fönsterpartier med lummig utsikt mot innergården. Bostaden befinner sig en halv trappa upp, är genomgående och är i princip insynsfri! Allt detta i en av Malmös bästa föreningen med en otroligt välskött ekonomi, låg belåningsgrad och låg månadsavgift!

Bf Håkan är en gammal bostadsförening som funnits sedan 1929. Man värnar om huset och dess historia, äger tomten, har flera omfattande renoveringar bakom sig och en solid ekonomi med bra lånebild. Källar- och vindsförråd hör till lägenheten. I den lugna, grönskande och välskötta innergården kan man njuta av varje årstid!

Läget vid Slussen är ett av de områdena i Malmö som genomgått en livfull förändring de senaste åren. Här bor man med gångavstånd till City och Centralstationen men framförallt Östervärns tågstation! Ett kvarter bort ligger Drottningtorget där nya restauranger och uteserveringar såsom Boulebaren med vackra gamla sekelskifteshus runtomkring. Åt andra hållet ligger Värnhemstorget som är en av Malmös största knutpunkter med alla tänkbara bekvämligheter såsom dagligvaruhandel, busspendling till Lund och övriga Skåne samt nöjes- och shoppingcentret Plaza (f.d. Entré).

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL (renoverat 2021)
Möblerbar hall med fina brädgolv och vita väggar. Vid entrén finns en stor klädkammare för förvaring. Lite längre in i hallen finns hatthylla för avhängning.

BADRUM (2021)
Grå klinker på golv och vitt kakel på väggar varav grått i duschhörnan. Badrummet är utrustat med vägghängd WC (Ifö), vitt tvättställ med blandare i krom (Svedbergs) med en grå kommod undertill, duschhörna med blandare i krom samt takdusch som försluts av två vikbara glasdörrar (INR), handdukstork (INR) samt golvvärme (Arredo). Spotlights i tak. Kvalitetsdokument finns.

KÖK (2013)
Ljust parkettgolv och vita väggar. Kökssnickerier i grått, bänkskiva i ek med vitt kakel baktill. Köket är utrustat med diskho med blandare i krom, ugn (Siemens), spishäll (Siemens) med fläkt ovan, diskmaskin (Elektrolux) samt kyl och frys (Candy).

SOVRUM (renoverat 2021)
Brädgolv och grå väggar. Här finns gott om plats för större säng och möblemang. Bra förvaring i platsbyggd garderob. Stora fönsterpartier som förser rummet med ett härligt ljusinflöde.

VARDAGSRUM
Brädgolv och vita väggar varav en ljusblå fondvägg. Plats för matbord och soffgrupp. Stora fönsterpartier ut mot innergården och gedigen takhöjd.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källar-samt ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

BF Håkan Energideklaration BF Håkan Stadgar BF Håkan Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 295 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Slussgatan 12L

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

96

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsförening

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsförening

Bostadsförening

Järnvägsmännens Bostadsförening Håkan u p a

Organisationsnummer

746000-6450

Allmän information

Järnvägsmännens Bostadsförening Håkan u p a är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Malmö Håkan i Malmö Kommun. Bostadsföreningen registrerades 1929 och fastigheten bebyggdes 1899 - 1901 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 87 lägenheter.
Ett stenkast från kanalens nordöstra hörn ligger BF Håkan, det äldsta av SJ-husen, som ägs av Järnvägsmännens Bostadsförening Håkan u.p.a (BF Håkan). Redan när huset byggdes var lägenheterna mycket populära eftersom de var ovanligt ljusa och välplanerade. Alfred Arwidius, arkitekten för huset, ritade vanligtvis hus för den övre borgarklassen vilket kan ha påverkat lägenheternas höga standard.

EKONOMI
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1190 kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021).

Föreningen planerar för en mindre höjning 2022-01-01 men har inte fattat beslut ännu. Beslut tas 2021-11-24.

Föreningen har gemensamt elavtal för varje hushåll. Till månadsavgiften tillkommer en fast elmätar-avgift om 63,5 kronor per kvartal, denna avgift avser mätvärdeshantering hos leverantören Techem. Till månadsavgiften tillkommer även medlemmarnas faktiska elförbrukning, vilken debiteras kvartalsvis i efterhand.
Till månadsavgiften tillkommer en månatlig vattenavgift på 178 kr per lägenhet samt 75 kronor per månad och person i hushållet. Maximalt debiteras 178 kr och fyra boende (4x75kr).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
1998-99: Omläggning av tak, rötskadat virke byttes ut, kallutrymmena kompletteringsfogades och gångbryggor monterades. Bastun fick en översyn.
2006: ComHems "3:e hål i väggen" installerades, vattenstammarna spolades.
2007: Ny underhållsplan togs fram, tillsyn av lägenheter genomfördes, hemsidan omarbetades,
2008: Utvändig målning av alla fönster, golv i fyra entréer åtgärdades, toaletter i trappa C och J renoverades samt energibesiktning gjordes.
2009: Byte av tvättmaskiner, underhåll entrédörrar och kodlås
2011: Renovering av bastu och tillhörande duschar i källaren.
2014: Underhåll av entrédörrar, åtgärd på gårdsstaket samt byte av tvättmaskin.
2016: Installation avstängningsventiler för både kall- och varmvatten i samtliga trappuppgångar, Rengjort och spolat samtliga hängrännor och stuprör i fastigheten.
2017: Styrelsen initierat ombyggnad av elsevirs fastigheten inför "gemensam el". Rensning av alla stuprör och hängrännor.
2018: Reglering av värmesystemet i huset avser också byte av samtliga termostater/ventiler till radiatorer, genomförd lagenlig energideklaration, årlig besiktning av lekplatsen, genomfört lagstadgad OVK besiktning av husets ventilation, renovering av samtliga trapphus och entrédörrar.
2019: Gemensam el infört 25 januari 2019. Endast elnät abonnemang. E.ONs elmätare utbytt till BF Håkans egna inhandlande.
2020: Utbyte av ledningar för varmvatten och varmvattencirkulation i källare samt utbyte av stammar för varm- och kallvatten (badrumsstammar). Nya grindar mot gatan.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2050.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En mycket vacker och välskött trädgård och närhet till såväl centrum som havet.
I föreningens gemensamma utrymmen finns bl a tillgång till gemensam bastu i trappuppgången, tre tvättstugor och en grovtvättstuga.
Cykelrum finns inte, men cykelparkering finns på gården.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv (ComHems analoga grundutbud), bredband 1000/1000 Mbit (Bredband2) ingår i avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
I området råder boendeparkering, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Två gånger om året arrangerar föreningen gårdsdag. Då hjälps boende åt med trädgårdsarbete, städning av entréer, tar fram eller ställer undan trädsgårdsmöblerna med mera.

KONTAKT
Hemsida: http://www.bfhakan.se/
Email: styrelsen@bfhakan.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Föreningen bildades

1929

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

87

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 314 SEK/månad. I avgiften ingår Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 253kr/mån avseende vatten tillkommer.
Till månadsavgiften tillkommer en fast elmätar-avgift om 63,5 kronor per kvartal, denna avgift avser mätvärdeshantering hos vår leverantör Techem. Till månadsavgiften tillkommer även medlemmarnas faktiska elförbrukning, vilken debiteras kvartalsvis i efterhand.
Totalt: 2821 kr/mån

Andelstal insats

0,96075%

Andel av månadsavgift

0,96098%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns inga garage- eller parkeringsplatser som hör till föreningen däremot kan boendeparkering sökas hos gatukontoret. Det kan även finnas möjlighet att hyra garageplatser av fastighetsförvaltarna i grannhusen. Det är gratis att parkera längs gatorna efter klockan 18.00 på vardagar och helger.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

134 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy