Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Tollareslingan 50, Tollare, Nacka, Saltsjö-Boo
Typ
Bostadsrätt
KVM
76 kvm
Avgift
4 034 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Idealiskt planerad 3:a med stor inglasad balkong som omger hela hörnet

Snart till salu!

Strax intill Tollare Kaj och Lännerstasundets glittrande vatten finns snart chansen att bli ägare till denna väldisponerade 3:a som erbjuder en genomgående hög materiell standard och ett tilltalande hörnläge i sydväst. Lägenheten omges av en stor, inglasad balkong som erbjuder gott om plats för socialt umgänge och generöst med soltimmar. Här är det bara att flytta in och trivas från allra första stund av ett bekvämt och funktionellt hem!

På södra delen av Boo-halvön med det soliga Lännerstasundet nedanför slänten, hittar du Tollare. Anlagt från grunden skapas detta område och håller på att utvecklas till Nackas mest moderna och genomtänkta område. Tollare byggs mitt bland klippor, tallar, vatten och holmar; grönskande natur omgärdar dessutom Tollare från alla håll som Nackareservatet i väst, Värmdölandet i öst och bara några få minuters promenad till Tollare träsk. Områdets självklara mittpunkt är torget med närlivs, gym, öppen förskola och yogastudio. Intill torget ligger Grindstugan med café och bageri. Nere vid kajen finns bland annat populära glassbaren Kennys Gelato och restaurang Bruket. Noblaskolan Tollare (F-9) och förskola samt förskolan Lilla Tollare och förskolan Utkiken finns i området. Ytterligare välrenommerade skolor ligger i närområdet t.ex. Björknäs skola och Lännerstaskolan. Nackas rika föreningsliv omfattar allt från fotboll, basket och handboll till segling, gymnastik och ridning.

I Tollare får du det bästa av två världar: Å ena sidan ett liv mitt i naturen. Å andra sidan närhet till allt du behöver av service som Björknäs C och Nacka Forum och kommunikationer. Här finns tät busskommunikation som nyligen utökats med nya linjedragningar med hållplats på Tollare torg som tar dig in till city på en dryg kvart. På sikt planeras även SL-båtar (Sjövägen) att trafikera Tollare. Läs mer om Tollare på www.tollareinacka.se.

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

76 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Tollareslingan 50

Ort

Saltsjö-Boo

Kommun

Nacka

Beskrivning av förråd m.m.

Till bostaden hör ett källarförråd om ca 3 kvm.

Lägenhetsnummer

77

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Tollare Hamnplan

Organisationsnummer

769630-5825

Allmän information

Brf Tollare Hamnplan är en äkta bostadsrättsförening (äger marken) intill Tollares strandkant. Föreningen består av fyra huskroppar, HP1, HP2, HP3 och HP4 och de stod klara för inflytt 2019. I föreningen finns tre entréer, en övre mot Tollareslingan, en nedre mot torget vid kajen samt en sidoentré mot Tollare trappa. Läs mer om föreningen på https://www.hsb.se/stockholm/brf/tollarehamnplan

Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tv och bredband via fiberanslutning, valfri leverantör via Zmarket. Grundutbudet tv ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

Då husen är nybyggda finns inga utförda eller planerade renoveringar.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har tillgång till två gemensamma takterrasser. Takterrassen i hus HP1 har förutom grönska och utemöbler ett orangeri/växthus. Takterrassen i hus HP2 har förutom utemöbler och utsikt en bastu med relaxavdelning relaxavdelning. Det finns också ett gemensamt styrelserum som också kan användas som övernattningslägenhet, tvättstuga, soprum och cykelrum.

Mellan husen finns två gårdar.

Antal lägenheter

84

Lån i BRF per kvm

13 860

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 034 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten, Kabel-TV

Beskrivning månadsavgift

Individuell mätning av förbrukat varmvatten, debiteras utöver månadsavgiften.

Andelstal insats

1,15393%

Andel av månadsavgift

1,22188%

Överlåtelseavgift

1666 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

714 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

180 SEK/månad

Varmvatten

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

580 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har parkeringsplatser i garage. Parkeringsplats kan hyras för 1 156 kr/mån. I dagsläget finns det en person i kö (2021-10-20). Corepark sköter parkeringar för områdesplatser utomhus samt garageplatser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

73 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

61 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Vahid Jafarpour

Beskrivning

Områdesbeskrivning

På södra delen av Boo-halvön med det soliga Lännerstasundet nedanför slänten, hittar du Tollare. Anlagt från grunden skapas detta område och håller på att utvecklas till Nackas mest moderna och genomtänkta område. Tollare byggs mitt bland klippor, tallar, vatten och holmar; grönskande natur omgärdar dessutom Tollare från alla håll som Nackareservatet i väst, värmdölandet i öst och bara några få minuters promenad till Tollare träsk. Områdets självklara mittpunkt är torget med närlivs, gym, öppen förskola och yogastudio. Intill torget ligger Grindstugan med café och bageri verksamhet. Nere vid ängen finns en stor nybyggd lekplats med upplyst konstgräs fotbollsplan.

Nere i hamnen händer det mycket, framöver kommer man kunna njuta av den mysiga strandpromenaden intill Lännerstasundet med cafeér, restauranger och fantastiska vyer. Här ligger också Mårtens holme, dit du tar dig via en flytbro för bad och lek. I hamnen finns det också en charmig småbåtshamn och här planerar man för båtförbindelse in till city. Nere i hamnen finns också populära glassbaren Kennys Gelato och restaurang Bruket.

I Tollare får du det bästa av två världar. Å ena sidan ett liv mitt i naturen. Å andra sidan nära till allt du behöver av service som Björknäs C och Nacka Forum och kommunikationer. Här finns tät busskommunikation som också kommer utökas med nya linjedragningar med hållplats på tollare torg som tar dig in till city på en dryg kvart. På sikt planeras även SL-båtar (Sjövägen) att trafikera Tollare.

Nobla skolan Tollare (F-9) och förskola samt förskolan Lilla Tollare och förskolan Utkiken finns i området. Ytterligare välrenomerade skolor ligger i närområdet t.ex. Björknäs skola och Lännersta skolan. Nackas rika föreningsliv omfattar allt från fotboll, basket och handboll till segling, gymnastik och ridning. Läs mer om Tollare på www.tollareinacka.se.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy