Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bergsunds strand 31, Södermalm - Högalid, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
46.5 kvm
Avgift
1 858 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Magnifikt läge med två soliga balkonger

Välkommen till denna lägenhet som sannerligen är något utöver det vanliga! Här bor du mindre än ett stenkast från vattnet, sex trappor upp och med två balkonger i soligt läge med en fantastisk utsikt året runt.

Känns vyerna bekanta så är det från denna lägenhet de populära filmerna om BECK är inspelad.

Lägenheten är renoverad i smakfullt och påkostat utförande. Kök och vardagsrum har en halvöppen planlösning och det finns plats för många till bords intill de båda balkongerna. En med utgång från köket och en från vardagsrummet.

Det är en bevarad, charmig 30-talskänsla kombinerad med moderna lösningar. Kök med gott om svängrum, framtagen tegelvägg skänker karaktär, snygg fiskbensparkett pryder golven. Här finns dessutom gott om förvaring i flera inbyggda garderober. Föreningen är välskött och har mycket god ekonomi.

Läget får anses som ett av de bästa i Hornstull. Det är ett lugnt kvarter på återvändsgata men ändå bara ett par minuters promenad från Hornstulls galleria, knutpunkten för diverse busslinjer och tunnelbana. I kvarteren runt omkring finns ett flertal populära kvartersrestauranger, en av dem finns i huset. Utmed vattnet kan du promenera utmed vackert gångstråk som tar dig runt hela Södermalm. Tantolunden med badplats ett par hundra meter bort. Det finns mer att säga men framförallt att uppleva.

Varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan för mer information. Maila eller ring till ansvarig mäklare Anders Olsson om du också önskar få din egen bostad värderad.

Rumsbeskrivning

Entrén till huset är indragen från gatan vilket ger en trevlig känsla när du kommer fram till huset. En lite torgliknande plats med populär kvartersrestaurang i husets gatuplan.
Via det välskötta trapphuset och den renoverade hissen tar du dig de sex trapporna upp till lägenheten.

Direkt i hallen förstår du att du kommit till en lägenhet utöver det vanliga. Utsikten, ljuset från fönstren och de två balkongerna är direkt i blickfånget.
Hallen är välkomnande och rymlig och här finns plats för både ytterkläder, hallmöblemang samt en snygg, inbyggd garderobslösning i för byggåret passande stil. Från hallen når man även badrummet som är fint kaklat och inrett med tassbadkar, kvalitetsporslin och snygg belysning. Kakel och klinkers.

Vardagsrum och kök i halvöppen planlösning. Här är ett härligt ljusinsläpp från fyra fönster och de två balkongerna. Gott om plats för soffgrupp, matbord och sängutrymme. Köket är av hög kvalitet från småländskt snickeri. Gott om förvaring i skåp och rejäla bänkytor. Snygg och påkostad diskho/blandare, diskmaskin, induktionsspis/varmluftugn, kolfilterfläkt samt en snygg kyl/frys från SMEG.

Från vardagsrummet och köket nås de båda balkongerna via dubbla dörrar. Utsikten är magnifik över vattnet och solläget utmärkt från tidig förmiddag fram till 17-tiden.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar ÅR 2021

Länkar

Allmän information

Antal rum

1.5

Boarea

46.5 kvm

Gatuadress

Bergsunds strand 31

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

15

Våningsplan

6 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Bergsund nr 40 i Stockholm

Organisationsnummer

769604-6114

Allmän information

Fastigheten förvärvades av föreningen år 2001 och föreningen upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Huset är mycket välskött och tidstypiskt på många sätt.
Både fasad och trapphus är av särskilt kulturhistoriskt värde enligt stadsmuséets klassifikation. Föreningen godkänner delat ägande (10% som minsta ägarandel). Föreningens ekonomi är god. Styrelsen bedömer inte att höjda elpriser eller räntor kommer att påverka föreningens månadsavgifter under överskådlig tid. Därtill har fjärrvärmekostnaden minskat markant efter installeringen av den nya återvinningspumpen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tele2

Utförda renoveringar

1987 Byte av V/A-stammar och elstigar
2004 Renovering av balkonger
2010 Byte av värmepump
2011 Byte av takplåt mot gården
2014 Byte av dörr och fönsterpartier plan 6
2015 Byte av värmeväxlare, renovering av fönster i entréplan
2016 Byte av dörr- och fönsterpartier plan 0-6, renovering av lokal i gatuplan
2017 Byte av V/A-stammar i källaren
2018 Ny ventilationsfläkt. Godkänd OVK. nytt grovsoprum, målning källare, putsning av sockel
2019 Spolning av köksstammar, ny torktumlare till tvättstugan
2020 Totalrenovering av hiss
2021 Målning av trapphuset entréplan, installation av värmeåtervinningspump

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns cykelförråd samt en tvättstuga med tre maskiner, 2 torktumlare och samt ett torkrum. Det finns ett grovsoprum med tidnings- och glasåtervinning. Föreningen har en mindre gård med cykelställ.

Byggnader

Byggår

1931

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 858 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, bredband

Andelstal

1,77258

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

200 155 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

2021-12-31

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

169 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

136 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy