Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Eriksdalsgatan 54, Södermalm - Skanstull, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
52.5 kvm
Avgift
3 921 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus 2:a högst upp i huset - balkong i soligt söderläge!

På lugna Eriksdalsgatan finner du denna trivsamma och väldisponerade 2:a högst upp i huset. Bostaden bjuder på en ljus och rymlig känsla med lättmöblerade rum. Matplats, vardagsrum och sovrummet ligger i fil mot gård och direkt söderläge. Även balkongen har ett fantastiskt och stillsamt läge uppe bland trädtopparna. Genomgående ljusa kulörer på väggar och fina parkettgolv i samtliga rum. Lägenheten bjuder på goda förvaringsmöjligheter i rymliga garderober samt ett stort källarförråd om ca 8kvm.

Fastigheten ligger i ett lugnt område på Södermalm med härlig tillgång till Eriksdals vackra grönområden med cykelvägar, promenad -och joggingstråk som sträcker sig utmed Årstaviken ända bort till Långholmen respektive Hammarby Sjöstad. Här bor du granne med Eriksdalsbadet som har badmöjligheter året om. Endast ett par minuter bort finner du Skanstull där du både har goda kommunikationer, gott om affärer, caféer, restauranger och Ringens köpcentrum.

Ett oerhört trevligt boende i ett naturnära område!
Välkommen att ta kontakt för ytterligare information!

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med avhängning på hatthylla. Gott om plats för hallmöbel eller garderober om så önskas. Ljusa väggar och fin parkett som löper genomgående i hela lägenheten.

Badrum

Rymligt badrum med vitkaklade väggar och grå våtrumsmatta på golv. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin och badkar.

Kök

Fräscht och funktionellt kök med vitkaklade väggar och mörkgrå bänkskiva. Förvaring bakom vita släta luckor. Här finns diskmaskin, kyl/frys, spis, ugn och köksfläkt.

Vardagsrum

Stort och öppet vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-möbel och matplats i anslutning till köket. Här ges ett otroligt fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt balkongdörr.

Sovrum

Harmoniskt sovrum med garderobsvägg för förvaring. Plats för 180-säng samt förvaringsmöbel. Även här ges fint ljusinsläpp från fönster. Vita väggar och fin parkett på golv.

Balkong

Fantastik balkong i soligt söderläge. Här ges fin utsikt mot Årstaviken, Globen och den nya skrapan Sthlm 01.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymlig källarförråd om ca 8kvm.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2

Boarea

52.5 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Eriksdalsgatan 54

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

19

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Halmstrået

Organisationsnummer

712800-0960

Allmän information

Brf Halmstrået är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten år 1985. Föreningens adresser består av Eriksdalsgatan 52-56 och utgörs av 31 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Marken upplåts med tomträtt, tomträttsavgäld är f.n. 266 000 kr.

Brf bildades

1964

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Grundutbud av Kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit 100 Mbit/s.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme.

Utförda renoveringar

2021 - Stamspolning.
2021 - Fönstermålning.
2020 - Markarbeten/justering plattläggning.
2020 - Fasadbelysning.
2019 - OVK.
2019 - Fönstermålning.
2018/2019 - Energideklaration.
2017 - Justering av värmeanläggning, intrimning av systemet.
2017- Plantering av häck 2017 framsidan av huset.
2017 - Fönstermålning, endast i utsatta lägen. Justering av portar och övriga utomhusdörrar.
2017 - Renovering av ventilationsanläggning.
2015 - OVK, rengjort värmeväxlare, vattenledningar, ventilationskanaler, inköp större tvättmaskin till tvättstuga, ny belysning källarplan samt soprum.
2012 - Taket renoverades.

Kommande renoveringar

2022 - Gemensamt elnät för gemensamma lokaler och lägenheter.
2022 - Värmeanläggningen (fortsatt planering av byte av värmeanläggningen. Byte planeras 2025).
2022 - Fönstermålning (norrläge)
2023 - Målning av trapphusen

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensamma utrymmen utgörs av två cykelrum, grovsoprum och en tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. På gårdarna finns även en uteplats med grill.
Föreningens medlemmar har även möjlighet att nyttja en föreningslokal samt en övernattningslägenhet för en mindre avgift.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Föreningslokal 100kr/dag
Övernattningslägenhet 100kr/natt.

Antal lägenheter

31

Lån i BRF per kvm

5 275

Byggnader

Byggår

1985

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 921 SEK/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg på bredband för fn 114 kr.

Avgiftsförändringar

Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2023-01-01 med 10 %. Inga kommande avgiftsförändringar är planerade. (kontrollerat 2023-03-06)

Andelstal

0,0271300

Överlåtelseavgift

1 312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen innehar inga parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering. För mer info, se https://parkering.stockholm/boendeparkering/.
För lediga garageplatser i området se: http://www.garageplatsen.se/.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

97 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger i ett lugnt område på Södermalm med härlig tillgång till Eriksdals vackra grönområden med cykelvägar, promenad -och joggingstråk som sträcker sig utmed Årstaviken ända bort till Långholmen respektive Hammarby Sjöstad. Här bor du granne med Eriksdalsbadet som har badmöjligheter året om. Endast ett par minuter bort finner du Skanstull där du både har goda kommunikationer, gott om affärer, caféer, restauranger och Ringens köpcentrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy