Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 300 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Råckstavägen 19, Råcksta - Vällingby, Vällingby
Typ
Bostadsrätt
KVM
61 kvm
Avgift
3 531 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Accepterat pris på denna nyrenoverade fantastiska tvåan i Råcksta!

På populär adress i Vällingby Råcksta presenterar jag nu denna nyrenoverade och mycket välplanerade tvårummare om 61 kvm med harmonisk hemmakänsla - här är det bara att flytta in och börja trivas! Lägg dessutom till den alldeles egna uteplatsen som gör att radhuskänslan blir påtaglig. Lägenheten har genomgått en mycket smakfull renovering med nymålade väggar och tak, nylagt golv samt nylackade skåpluckor och lådfronter i köket.

Ett perfekt hem för såväl singeln som paret med högt ställda krav, här samsas stil och funktion på ett fantastiskt sätt! Helkaklat stilrent badrum med alla bekvämligheter som efterfrågas, harmonisk sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Stort och luftigt vardagsrum som är fint sammansvetsat med köket och erbjuder gott om plats för både matsalsdel och vardagsrumsdel.

BRF Norrskenet är en stabil och solid förening med 137 lägenheter. Bra kommunikationer med fem minuters gångavstånd från Råcksta t-bana i Vällingby. Kvarteret var inflyttningsklart under 2008. Vällingby Parkstad erbjuder ett boende i en ny, dynamisk statsdel med natur, vatten och tunnelbanan precis runt knuten. Det är även enkelt att ta sig vidare till fler butiker, mataffärer, nöjen och service i både Vällingby C och Bromma Blocks.

Vid frågor om bostaden, föreningen och området kontakta ansvarig fastighetsmäklare Jannike Clarke, 076-644 31 73

Rumsbeskrivning

Inför försäljningen har lägenheten renoverats och uppgraderats i toppskick. med hög materialstandard.

Entréhall

Mycket fin, ljus och inbjudande hall med bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Platsbyggda garderober för ypperliga förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av parkettgolv.

Vardagsrum

Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök för att lätt kunna anpassa möblemang efter smak.Socialt och ljust vardagsrum. Erbjuder gott om plats för soffgrupp och TV-möbel. Fint ljusflöde från stora fönster och lummig utsikt. Utgång till bostadens uteplats som erbjuder gott om plats för sittgrupp och växter.

Kök

Stilrent kök från med grönmålade släta skåpluckor och lådfronter, ljusgrått stänkskydd ovan bänkskåp, arbetsbänk i trä och diskbänk i rostfritt utförande. Matplats intill fönstret för ca 6-8 personer. Den maskinella utrustningen består av ny maskinell utrustning
med ugn, induktionshäll sam rostfri kyl/frys. Diskmaskin finns installerad samt en inbyggd microvågsugn finns i praktisk arbethöjd. Parkett på golvet och ljust målade väggar vit kulör Plats för att bygga köksö finns .

Sovrum

Mysigt och harmoniskt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Parkett på golvet och väggarna målade i en ljusgrå/grå kulör.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinker på golv och vitt matt kakel på vägg. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegelskåp med inbyggd belysning, duschhörna med duschvägg i klarglas samt bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar 32213-deklaration Stadgar Brf Norrskenet 2018-11-10

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

2 300 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

61 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Råckstavägen 19

Ort

Vällingby

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

0112

Våningsplan

1

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF NORRSKENET

Organisationsnummer

769615-7382

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningens fastighet består av två flerbostadshus i fem till sex våningar med totalt 137 bostädsrättslägenheter belägna på Råckstavägen 15-19, Helgumsvägen 2-4 samt Multrågatan 11-17, byggda av JM 2007-2008. Lägenheterna har hög inredningsstandard. Lugn och skön innergård med fina planteringar, med sittplatser och lekplats för de minsta. Föreningen har tillgång till 10 uteplatser (Multrågatan 7-9) och 80 garageplatser.

Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF förvaltning.

Se föreningens hemsida för mer information: www.norrskenet.net

http://www.vallingbyparkstad.se/

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Avgifterna sänktes i januari 2016 med 10%.
På föreningens årsmöte 2018 beslutades att ingen förändring av nuvarande månadsavgift kommer att ske fram till nästa ordinarie årsmötet 2019. Även nuvarande garage- och parkeringsavgift kommer att behållas oförändrad fram till nästa ordinarie årsmöte 2019.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har avtal tecknade för internet med Ownit för 1000 /mbit internet. Ownit levererar även TV till föreningen som omfattar alla bostadsrättslägenheter i föreningen. Gällande kanalutbudet är det dock endast grundutbuter som ingår i årsavgiften, vill en bostadsrättsinnehavare ha ytterligare kanaler får denne själv teckna avtal med Ownit.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett förråd.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Bergvärme har installerats under 2012.

Kommande renoveringar

Brf Norrskenet kommer att genomföra en totalrenovering av fastighetens fasad med preliminär start i oktober 2021 och med beräknat slut december 2023. Anledningen till renoveringen är att fukt trängt in i fasaden.

Nuvarande styrelse inledde en undersökning av fasaden under hösten 2018. Den visade att fukt trängt in i fasaden på ett sådant sätt att det finns en risk att underliggande isolering och träskruktur kan börja mögla. Styrelsen ställde därför krav på JM, som är det företag som byggt fastighet, att åtgärda den felaktiga fasaden inom gällande garantiregler. På en extra stämma som föreningen höll i september 2020 bestämdes att styrelsen fick i uppdrag att förhandla fram en överenskommelse med JM om en åtgärdsplan.En överenskommelse mellan parterna nådes i mars 2021 vilket innebär att JM nu kommer att påbörja en detaljprojektering om hur renoveringen praktiskt och tekniskt ska genomföras.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 137

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Cykelförråd finns på gården samt en grovtvättstuga
- Barnvagnsrum finns utanför porten på Multrågatan 15
- Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmarna kan boka 250kr/natt

Antal lägenheter

137

Byggnader

Byggår

2008

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 531 SEK/månad

Andelstal

0,60600%

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar 89 parkeringsplatser, varav 79 i garage.

Garageplats och parkeringsplats utomhus upplåts genom ett kösystem. I dagsläget kostar en garageplats 600 kr/mån och en P-plats utomhus 300 kr/mån. Garageplats hyrs endast ut till föreningens medlemmar.

Garage- och parkeringsplats måste sägas upp vid försäljning av bostadsrättslägenheten med 3 månaders uppsägningstid.

Kötider varierar beroende på intresse att hyra parkering. Man kan tidigast ställa sig i kö från det datum man tillträder lägenheten. För mer exakt information om kötid mail förfrågan till styrelsen@norrskenet.net

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta