Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Dansbanevägen 20, Telefonplan - Västberga, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
3 214 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Chans att förvärva en funkisdröm om 3 rok och balkong

Välkommen till denna fantastiska funkistrea vars charmiga känsla sitter kvar i en länge!

Snart har ni chans att förvärva en unik och hemtrevlig lägenhet i fastighet från 1946 där man satsat på att bevara, lyfta fram och renovera med omsorg för att bibehålla den härliga 40-tals andan från byggåret. Det som framför allt sticker ut i denna lägenhet är det tidstypiska, praktiska köket med skjutbara luckor, skåp med djupskillnad, pastellfärgad inredning och enkla stilrena beslag. Lägenheten har vackra originalgolv och ett renoverat badrum som moderniserats med omtanke. Här erbjuds dessutom en mycket bra planlösning, en härlig atmosfär och generös takhöjd. 

Från vardagsrummet nås en härlig, lättmöblerad balkong där ni kan mysa i solen med en kopp kaffe på eftermiddagen eller något kallt i glaset i kvällssolen.

Västberga ligger en kort promenad från både Telefonplans och Midsommarkransens tunnelbana som tar dig till City på ca 10 minuter. Västbergas handelsplats med matbutik, systembolag, apotek mm. ligger 5 min bort och närområdet erbjuder även ett stort utbud av restauranger, caféer, matbutiker och service. För de cykelburna finns fina cykelbanor som tar er snabbt och enkelt in och runt i stan.

Sammantaget får ni här en mycket välplanerad lägenhet som präglas av 40-talets vingslag. Ett boende i lugna kvarter, där allt ni behöver för en lättsam vardag finns inom behagligt promenadavstånd.

Rumsbeskrivning

-Hall
Praktisk hall med inbyggda garderober och plats för ytterkläder och skor. Originalgolv (gran) mot vitmålade väggar.

-Kök
Det tidstypiska, praktiska och underbara köket har mycket att tycka om, exempelvis vackert kök med dragluckor. Rummets linoleumgolv går fint ihop med den nyproducerade 40-talstapeten och skapar en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge.

-Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt, ett lättmöblerat, mysigt och rymligt rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor och plats för soffa och matgrupp.

-Sovrum 1
Ett rogivande, harmoniskt och inbjudande sovrum som ramas in av vackert grangolv och tapetserade väggar. Rummet nås från hallen och har platsbyggda garderober, vacker utsikt och plats för dubbelsäng.

-Sovrum 2
Ett inbjudande, ljust och harmoniskt sovrum med fint ljusinsläpp och plats för säng. Ljusa väggar och har grangolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

-Balkong
I vardagsrummet finner du en mysig, charmig och lummig balkong med lättmöblerade ytor och sol hela eftermiddagen och kvällen. Här har du fin utsikt mot innergården och skogen.

-Badrum
Underbart badrum som medvetet renoverats för att passa in i lägenheten vilket satt pricken över i:et för lägenhetens helhetsintryck. Schackrutigt klinkergolv med golvvärme mot vitkaklade väggar i bröstpanel, handfat, tidstypiskt spegelskåp, wc med sidospolning, badkar på tassar.

-Övrigt
Till lägenheten hör två källarförråd

Dokument (pdf)

Stadgar_2018-09-10 Årsredovisning-Lyckohjulet5-2020

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

60 kvm

Gatuadress

Dansbanevägen 20

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

60060039

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Lyckohjulet 5

Organisationsnummer

769619-6133

Allmän information

Brf Lyckohjulet 5 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 68 lägenheter, varav 7 hyresrätter samt 8 lokaler, varav 1 används som föreningslokal. Brf. Lyckohjulet 5 förvärvade fastigheten Lyckohjulet 5 av Svenska Bostäder 2010. Fastigheten omfattar Dansbanevägen 8-28. Byggåret är 1946 och renoveringsåret är 1982. Marken omfattar 7029 kvm och ägs av föreningen.

Brf bildades

1982

Juridisk person kan accepteras

Nej

Utförda renoveringar

Stambyte av kök och badrum: ca 1980
Ny tvättstuga: november 2010
Nya sophus: maj 2009
Upprustning gårdar: hösten 2010
Målning av trapphus hösten 2011 / våren 2012
Elstigar: 2011
Renovering av fasad, tak, balkonger och fönster inleddes v.50 2019. Slutbesiktning skedde i oktober 2020.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam tvättstuga, grillplats och sandlåda finns gemensamt i föreningen. Tvättstugan finns i källaren mellan port 12 och 14.

Antal lokaler

8

Antal hyresrätter

7

Antal lägenheter

68

Total årsavgift i BRF

644

Lån i BRF per kvm

8 078

Byggnader

Byggår

1946

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 214 SEK/månad. I avgiften ingår Inkl. värme och vatten.

Beskrivning månadsavgift

värme och vatten.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Avgiftsbelagd gatuparkering. Föreningen har inga p-platser.

Beskrivning

Service och kommunikationer

Tunnelbana via Telefonplan och midsommarkransen en kort promenad bort.

Områdesbeskrivning

Här bor man på lummig gata, med närhet till grönområden, och flertalet restauranger, butiker, service, mm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy