Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Stjernströms väg 9, Axelsberg/Örnsberg, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
34.7 kvm
Avgift
2 494 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

1,5:a med rymlig balkong i sydväst med sjöutsikt!

Välkommen till denna toppmoderna 1,5:a om 34,7 kvm med balkong och bästa läget i Axelsberg. Hela lägenheten präglas av smakfulla materialval och är belägen högst upp i huset i ett fritt läge utan insyn. Bostaden är perfekt för er som ställer höga krav på trend och bekvämlighet. Lägenheten erbjuder ett praktiskt boende med allt vad det innebär såsom diskmaskin, tvättmaskin, garage, hiss och mycket mer. Fastigheten är nyproducerade 2018 och är i absolut toppskick. Lägenheten är genomgående i mycket fint skick med gott om förvaring samt påkostad och modern standard. En rymlig balkong med en fantastisk utsikt över sjö, grönska och ett mysigt villaområde. Snyggt och fullt utrustat kök med gott om förvaring och fina arbetsytor. En rymlig sovalkov som är placerad i allrummets hörn som ger goda möjligheter att sätta upp en vägg för att bygga om till en mini-tvåa. Stort helkaklat badrum med wc, dusch, kommod, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och handdukstork. Goda förvaringsmöjligheter i garderober och skåp samt ett stort förråd om ca 10-15 kvm på entréplan. Föreningen är belägen i ett centralt och samtidigt väldigt lugnt läge mitt i villaidyllen. I närområdet finns allting ni kan önska som tunnelbana, livsmedelsaffärer, restauranger och direkt närhet till härlig natur. Ett trivsamt boende med ett kort promenadavstånd till både Axelsberg och Örnsberg. Välkomna hem!

Rumsbeskrivning

Hall

Via hissen eller trappan anländer ni till bostaden som ligger med ett högt läge på våning 5 av 5. Inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till vänster vid dörren. Grått klinkersgolv samt gråa målade väggar. Säkerhetsdörr.

Allrum

Från hallen når ni det ljusa och rymliga allrummet med stora fönsterpartier och en härlig utsikt över ett villaområde fullt av grönska. Den öppna planlösningen till köket gör att ni har stora sociala ytor som bjuder in till umgänge med vänner och familj. Här finns gott om plats för olika möblemang med soffa, bord, tv-möbel och matplats. Utgång till den rymliga balkongen. På golvet ligger en vacker ekparkett som är genomgående i hela bostaden samt vita målade väggar.

Kök

Modernt & välutrustat kök med en bra arbetsyta på bänkskiva i svart med kakelplattor i mörkblått ovan som stänkskydd. Goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor i över- och underskåp. Fullt utrustat med kyl, frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn & mikrovågsugn. Ljusa målade väggar och ekparkett.

Sovalkov

En rymlig sovalkov placerad i allrummets hörn. Här finns plats för en stor dubbelsäng alternativt en säng och en arbetsplats. Här finns möjlighet att sätta upp en skjutdörr för att få ett separat sovrum. Ekparkett och ljusa målade väggar.

Balkong

Denna bostad har en balkong som är något utöver det vanliga! Den rymliga balkongen når ni från det stora allrummet. Sydväst läge med sol från lunch till solnedgång. Här kan ni njuta av en härlig sjöutsikt samt en utsikt över grönska och ett mysigt villaområde. Här erbjuds goda möbleringsmöjligheter med plats för en stor loungegrupp med blommor & planteringar m.m. Låt fantasin flöda och inred balkongen efter smak och tycke!

Badrum

Helkaklat badrum i tidlösa färger som är utrustat med lyxiga material. Spotlights med dimmer, grått golv i klinkers och vitt kakel på väggarna. Utrustat med kombimaskin, golvvärme, tak- och handdusch med svarta glasdörrar, wc, handdukstork och handfat med spegelskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1.5

Boarea (BOA)

34.7 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsförvaltaren

Gatuadress

Stjernströms väg 9

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten tillhör nyttjanderätten av ett förråd på entréplan om ca 10-15 kvm.

Lägenhetsnummer BRF

1:1502

Våningsplan

5 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Stjernströms väg 1

Organisationsnummer

769630-9314

Allmän information

Byggnaderna uppfördes 2018 och omfattar totalt 68 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken där husen är uppförda. Föreningen har adresserna Stjernströms väg 3, 5, 7, 9, 11 & 13.

Brf bildades

2015

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har ett gemensamt avtal med Telia för Internet, TV (IPTV) och telefoni som är inkluderat i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme.

Utförda renoveringar

Husen stod färdiga 2018.

Kommande renoveringar

Föreningen har haft synpunkter på vissa utföranden i husen som bedömts vara undermåliga. Föreningen har därför via extra föreningsstämmor beslutat att själva utföra åtgärder. Parallellt löper en process mellan föreningen och totalentreprenören, där föreningens krav har lagts fram i juridisk instans. En ny entreprenör har anlitats och arbetena påbörjades under hösten 2020 och beräknas vara färdiga runt sommaren 2021.

Samtliga åtgärder har finansierats genom ett nytt lån. En höjning av avgifterna från årsskiftet 2020-2021 täcker räntor samt för föreningen totalt sett en ökad amortering. Lösningen ger föreningen handlingsfrihet och bättre marginaler men framförallt syftar den till att säkerställa föreningens fastigheter samt bygga långsiktig ekonomisk stabilitet.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen disponerar en takterrass med anslutande gemensamhetslokal som föreningen medlemmar fritt kan disponera, terrassen är belägen på plan fem på Stjernströms väg 9.

Det planeras vissa förbättringsåtgärder av gemensamhetslokalen som ligger i anslutning till terrassen. Exakt omfattning av dessa är ännu inte bestämt.

Föreningen har även cykelrum, barnvagnsrum och soprum belägna i hus nr 3, 5, 9 och 13. Soprummen kommer under våren utrustas med källsorteringslösning.

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 494 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, fiber (100 Mbit), telefoni samt kabel-tv (IPTV).

Andelstal insats

0,99067

Andel av månadsavgift

0,90023

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningens garage finns 16 platser inklusive en plats som för närvarande innehas av bilpoolföretaget M (tidigare Sunfleet). Det står för närvarande 9 personer i kön till garageplatserna, som hanteras av HSB. Kostnaden för en garageplats är i nuläget 750 kr per månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt om Axelsberg:
Axelsberg är ett område i södra Stockholm som ligger i närheten av Liljeholmen, Gröndal och Hornstull. Axelsbergs centrum ligger på båda sidor om Selmedalsvägen. Idag utgör en gångtunnel under vägen förbindelsen mellan de båda delarna. I den södra delen finns tunnelbana, apotek och vårdcentral vid Axelsbergs torg. I den norra delen finns en livsmedelsaffär, mindre butiker samt samlingslokaler vid Hägerstens Torg. Området har ett attraktivt läge med god tillgång till kollektivtrafik. Tunnelbanan tar dig till city och Stockholmspulsen på ca 10-15 minuter.

Natur:
Här bor man med närhet till härlig natur med bl.a. Mälarens vatten, klippor och skog. Man behöver inte ta sig långt för att ha en underbar utflykt bland glittrigt vatten, gömda badplatser och snåriga skogsstigar.

Kommunikation:
Bra kommunikationer kommunalt via bussar och t-bana som går mellan Norsborg och Ropsten. I närheten ligger flertalet busstationer och hållplatser på bland annat Valutavägen, Bokbindarvägen och Fågeltorget samt tunnelbanestationerna för Axelsberg, Örnsberg och Hägerstensåsen. I närheten ligger Liljeholmen där flera kompletterande bussar, och flygbussar går. Pendeltågsstationen Årstaberg ligger ca 3.5-4 km bort från Axelsbergs tunnelbanestation.

Nöje och service:
I och omkring Axelsbergs eget centrum finns matbutiker, caféer, restauranger, apotek, vårdcentral, badhus, gym osv. För större inköp kan man ta en promenad eller tunnelbanan en station till Liljeholms galleria med ca 90 butiker, gym, restauranger och övrig service. I Vinterviken finns en sporthall, utegym och här finns även både tennis- och padelbanor utomhus att nyttja. I närheten ligger både en 4H gård och flera parker för lek och rekreation.

Skola och förskola:
Det finns flera för- och grundskolor och även Sveriges största konstnärliga högskola inom konst, design och konsthantverk, Konstfack. 1 km bort ligger även Telefonplans bibliotek.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta