Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Kongahällagatan 54, Komarken, KUNGÄLV
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
4 762 SEK / mån
Rum
3 rum

Högst upp i huset med renoverat badrum!

Varmt välkomna till en av Komarkens allra finaste 3or. Renoverat badrum med golvvärme. Stort vardagsrum i anslutningen till den rymliga och soliga balkongen i söderläge. Köket går i tidlöst vitt och plats för matbord invid fönstret. Två bra sovrum som vetter fritt mot den lugna baksidan. På samma våningsplan hittar ni förrådet, minst sagt bekvämt. Goda parkeringsmöjligheter.

HSB Brf Komarken i Kungälv är en lågt belånad, stabil och välskött förening med mycket god ekonomi, strukturerade framtidsplaner och en tydlig och långsiktig plan för framtida förbättringar som bland annat tillhandahåller bastu, gym, tvättstuga, lekplats och övernattningslägenhet.

Rumsbeskrivning

Hall

Just innanför dörren hängs ytterkläderna smidigt av. Ytterligare förvaring finns i skjutdörrsgarderob och platsbyggda garderober. Hallen är bostadens nav och härifrån når ni samtliga rum.

Vardagsrum

Rejält vardagsrum med gott om plats för den stora soffan, tv och matsalsbord. Ljusa väggar och på golvet ligger ek-parkett. Från vardagsrummet når ni den tilltagna balkongen med plats för soffa, bord och fåtöljer. Söderläge med mycket sol!

Kök

Går i tidlöst vitt med gott om arbetsyta. Välutrustat med diskmaskin, fläkt, häll, ugn samt kyl och frys i fullhöjd. Naturlig plats för matbord invid fönstret. Ljusa väggar.

Badrum

Renoverat med ljust kaklade väggar och i duschen löper en snygg mörk mosaik. På golvet ligger ett grått klinker. Skönt med golvvärme. Välutrustat med tvättmaskin, badrumsskåp, spegel, kommod, handdukstork och wc. En finess är den inbyggda högtalaren i spegeln.

Sovrum

Lugnt och fritt läge mot den lugna hemsidan. Här rymmer ni dubbelsäng med tillhörande nattduksbord utan problem. Plats för byråer och garderober.

Sovrum

Sovrum nummer två ligger även det lugt beläget mot baksidan. Fungerar utmärkt som kontor, gästrum eller barnrum. Ljusa väggar.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Frågelista Stadgar Komarken 2019 Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

72 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kongahällagatan 54

Ort

KUNGÄLV

Kommun

Kungälv

Lägenhetsnummer

70

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Komarken i Kungälv

Organisationsnummer

753300-0480

Allmän information

En av Kungälvs största bostadsrättsföreningar som äger fastigheten Orren 15 i Kungälv. Bestående av 292 lgh i 9 hus med en total lägenhetsyta 19 804 m².

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Föreningen tillåter delat ägande.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV från Kalejd och fiber från Kungälv Energis fiber-stadsnät.

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan.

2020: Byte av ljuskällor på parkering.
2020: Hissreparationer.
2020: Reparation av tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
2020: Reparation av undercentral.
2020: Byte av takfläkt.
2019: Utbyte av samtliga radiatorer (värmeelement).
2019: OVK.
2019: Renovering av lekplatser.
2018: Renovering av brandväggar mellan höghusen.
2018: Byte av motorvärmaruttag.
2018: Bredbandsfiber installerat via Kungälv Energi.
2011-2013: Stambyte.

Kommande renoveringar

2022: Alla hissar ska vara bytta tills dess.

Andra större projekt de närmsta åren är fasadbyte, trapphus, fönster samt uppdatering av undercentraler.

Övriga utrymmen i föreningen

I källaren på Kongahällagatan 72 finns följande lokaler: Hobbyrum med en uppsättning handverktyg, biljardrum med köer och klot samt Darttavla, pingisrum, endast bord. Till dessa lokaler samt en välutrustad motionslokal på Kongahällagatan 46 B finns en nyckelbricka som du får mot en depositionsavgift. 200 kr för vardera biljard- och motionsrum samt 100 kr för bastu, pingis- och hobbyrum. För pingisrummet gäller 15-årsgräns, övriga lokaler 18 år. Nyckelbricka finns hos vicevärden.

I höghusen finns 8 st. tvättstugor samt 1 mattvättstuga. Dessa skall betjäna samtliga lägenheter.

I källaren på Kongahällagatan 72 finns även en samlingslokal med tillhörande komplett kök med porslin mm. Lokalen, som är extraisolerad för att kunna användas till allehanda fester, är c:a 70 m² och rymmer lika många sittande vid bord. Hyreskostnad är 250 kr/tillfälle. Denna lokal städar du själv. Bokning hos vicevärden.

Antal lägenheter

292

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 762 SEK/månad. I avgiften ingår ink. värme & vatten.

Andelstal

0,35954 %

Inre reparationsfond

627 SEK

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

600 SEK/månad

Försäkringskostnad

215 SEK/månad

Summa driftkostnad

815 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

264 P-platser för uthyrning varav 143 med eluttag för motorvärmare. Kostnad 120 kr respektive 200 kr per månad. Eluttaget är försett med timer och snabbsäkring för 6 Ampére, eller max 1320 Watt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta