Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 310 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 175 000 SEK / Utgångspris
Adress
Funäsgatan 8, Vån 3, Råcksta / Vällingby Parkstad, Vällingby
Typ
Bostadsrätt
KVM
47 kvm
Avgift
2 421 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin och välplanerad två om 47 kvm med stor solig balkong - Välkomna hem!

Här välkomnar jag er till en spektakulär tvåa utöver det vanliga - ett nyproducerat drömboende om 47 kvm mitt i populära Vällingby Parkstad! Bostaden genomsyras av en harmonisk hemmakänsla där väggar och lister är nymålade i ljusa färgtoner och på golvet sätter vi fötterna påkostad parkett. Stor och härlig balkong med vacker utsikt över trädtopparna. Varmt välkomna att hänföras av denna bostad som har allt man önskar sig och lite till. Kanske er nästa drömbostad - Välkomna!

Vi tar hissen upp till våning 3 och kliver in genom säkerhetsdörren - här möts vi direkt av den trevliga hemmakänslan när vi kliver in i den rymliga entréhallen som erbjuder plats för både hatt- och skohylla. Här finns även utrymme för andra möblemang och avhängning. Intill entréhallen hittar vi det påkostade badrummet med hotellkänsla och en harmoni som sveper över rummet. Här är det gott om plats för morgon- och kvällsrutin eller varför inte en spakväll med vänner - det här är ett badrum man vill spendera mycket tid i. Välutrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, spegelskåp med belysning, tvättställ med rymlig kommod samt dusch med vägg i klarglas. För att maximera harmonin ytterligare är det stilrent grått klinkers på golvet med skön underliggande golvvärme och avlånga kakelplattor i vitt på väggarna.

Vi fortsätter in i bostaden och kommer till det som vi kallar bostadens hjärta - vardagsrummet som är så fint sammansatt med köket. Här finns det gott om plats att umgås, flertalet vänner och familj i både mat och soff-grupp. Möblera med soffa, matbord, mediamöbel och andra möbler om så önskas. Ljuset strålar in genom det stora fönsterpartier och utgången till balkongen - här kommer ni vilja spendera många timmar med både morgonkaffet och kvällskoppen med te. Balkongen är något utöver det vanliga med flera olika alternativ för möblering. Stilrent kök bestående av spishäll med översittande fläkt, ugn, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och flertalet skåp och lådor bakom vit kulör med mässingshandtag. Det fina köket är helt i linje med resten av den rofyllda lägenheten.

Till sist har vi lägenhetens väl tilltagna sovrum som ligger intill sällskapsdelen och har gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Flertalet integrerade garderober med spegelskjutdörrar ger er ypperliga förvaringsmöjligheter. Eftersom balkongen sträcker sig från vardagsrummet till sovrummet samt att bostaden ligger på våning tre så är insynen helt obefintlig. Samtidigt som lugnet råder i det underbara området Vällingby Parkstad så finns staden puls alldeles i närheten, med endast ca 20 minuter med tunnelbanan till Stockholm Central.

I BRF Wellingeby blev lägenheterna inflyttningsklara i mars 2019. Föreningen har ett kalasrum (innehållande en gemensamhetsyta samt två övernattningsrum) och ett gym i hus A samt en fin takterrass på hus B. På gården mellan husen skapas ett grönt torg med plats för både lek och avkoppling. BRF Wellingeby är en stabil förening med god ekonomi och bra hyresintäkter. Föreningen har 60 garageplatser och 8 utomhusparkeringar på föreningens mark. Kostnaden för dessa är 1.000 kr/mån för garage och 500 kr/mån för p-plats.

Rumsbeskrivning

Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med plats för hatt- och skohylla. Här finns även platsbyggda garderober med segelskjutdörrar för ytterligare förvaringsmöjligheter. Parkett på golvet och ljust målade väggar.

Kök

Köket är stilrent med vita fronter med kromade handtag på både luckor och lådor, vita klinkersplattor och snygg mörk arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll med översittande fläkt, integrerade diskmaskin, ugn samt kombinerad kyl/frys. Parkett på golvet och ljust målade väggar.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier och här finns plats för soffa, tillhörande soffbord och tv-möbel. Parkett på golvet och ljust målade väggar. Utgång till bostadens stora balkong.

Sovrum

Harmoniskt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar för förvaring. Parkett på golvet och ljust målade väggar.

Badrum

Lyxigt badrum med vita kakelplattor på väggarna och grått klinkers på golvet. WC, dusch med stor vägg i klarglas, tvättställ med kommode samt spegelskåp med inbyggd belysning. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Wellingeby 1 A?rsredovisning 2020 Ekonomisk Plan Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 175 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

47 kvm

Gatuadress

Funäsgatan 8, Vån 3

Ort

Vällingby

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

133/1203

Våningsplan

3 av 13

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Wellingeby 1

Organisationsnummer

769631-5865

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen har tre punkthus med två, tre respektive 13 våningar och garage i källare. Totalt 152 lägenheter.
Föreningen är ett äkta privatbostadsföretag, (dvs. en s.k. äkta bostadsrättsförening). Detta förhållande måste i framtiden noggrant bevakas och ev. åtgärdas p.g.a. den stora andelen lokaler.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har tecknat ett grupp-avtal via Comhem gällande bredband, TV samt IP-telefoni. Kostnaden för denna tjänst är just nu 170 kr/mån som läggs på månadsavgiften. Fastigheten är ansluten till ett fiberkoaxnät. IP-telefon- och analoga tv-uttag samt uttag för bredband finns i varje lägenhet.

BYGGNADSÅR
2019

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

EKONOMISK FÖRVALTARE
Riksbyggen

Brf bildades

2016

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 152
Antal lokaler: 22

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I trapphus 1 och 2 i hus A finns två hissar i respektive trapphus. I hus B finns en hiss samt i hus C finns en plattformshiss utanför huset.
På plan O/källaren finns två teknikrum för VVS, två teknikrum för sopsug, sex teknikrum för el samt cykelrum och cykelställ,
På plan 1/entréplan i trapphus 1 i hus A finns ett rullstols och barnvagnsförråd, ett teknikrum för el, cykelställ, en lokal med två övernattningsrum samt mötes-/kalasrum som föreningens medlemmar har rätt att hyra, planerad kostnad enligt ekonomiska planen 500 kr/natt, samt ett gym.
På plan 1/entréplan i trapphus 2 i hus A finns ett rullstols- och barnvagnsförråd samt cykelställ.

På plan 1/entréplan i hus B finns ett rullstolsförråd.
På plan 4 i hus B finns en gemensam takterrass.

Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.

Antal lägenheter

152

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 421 SEK/månad

Andelstal

0.57866 %

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 60 garageplatser och 8 utomhusparkeringar på föreningens mark. Kostnaden för dessa är 1.000 kr/mån för garage och 500 kr/mån för p-plats.
Förutom de 66 parkeringsplatserna kommer finns två parkeringsplatser utomhus som är utrustade med publik laddare för elbilsladdning. Föreningen har tecknat ett tjänsteavtal gällande service och administration med en helhetsleverantör av laddstationer. Leverantören kommer att fakturera användaren för förbrukad el enligt kontrakterat kWh-pris mellan föreningen och leverantören.
Garageplatserna uthyrs via ett separat bolag som ägs av föreningen.
Föreningen har därutöver nyttjanderätt via servitutsavtal till 21 garageplatser i Råcksta P-hus, vilka hyrs direkt av Stockholms stads Parkerings Aktiebolag.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta