Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Svartbäcksgatan 33A, Centrum, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
73.5 kvm
Avgift
3 845 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

/ 40-TALS PÄRLA / UTSIKT MOT ÅN MED BALKONG PÅ SOLSIDAN AV FYRISÅN / ÖPPEN SPIS I VARDAGSRUMMET /

ÄNTLIGEN! Har du letat högt och lågt och dragit igenom hela Hemnet efter en central bostad, med familjär känsla, belägen granne med Fyrisån, med balkong, generösa rum och stort badrum och en öppen spis? Du behöver inte leta längre! På Svartbäcksgatan 33A har du allt detta (och lite till). Svartbäcksgatan 33A är belägen i ett utav Uppsalas attraktivaste lägen intill tjusiga Fyrisån samt ett stenkast ifrån city pulsen! I närheten finner du även den Historiska Linneträdgården (anno 1655) med intilliggande mysiga restauranger samt caféer.

Här finns nu en välplanerad och tidstypisk 3:a på våning 2 med balkong som erbjuder eftermiddags- och kvällssol som är belägen mot attraktiva Fyrisån. Denna populära och stilfulla 3:a erbjuder dig en bostad med smart planlösning i hela 73,5 kvadratmeter, här har du en rymlig hall och stor hall med massor av förvaringsmöjligheter, trevligt kök med som har genomgått en renovering, stort vardagsrum med en öppen och fungerande spis för mysiga vinterkvällar och utgång till bostadens balkong samt två stora sovrum som du kan inreda med såväl säng som exempelvis skrivbord! Badrummet är helkalkat med snygga kombinerade färgtoner. Men höjdpunkten är det centrala läget i kombination med den slutna innergården som skapar en familjär känsla. Här kan du njuta av staden i högt läge med nära och kära eller i gott sällskap av himlen och Fyrisån från balkongen.

Att beskriva närheten du har till det du söker kan göras kort (precis som avståndet). Du har det mesta runt knuten eller bara någon minut per fot. Perfekt för familjen med barn i grundskola/högstadiet och gymnasiet men framförallt närhet till shopping, fika, livs, bibliotek, gym, restauranger mm. som du finner du på shoppinggatan som sträcker ut sig nedanför. Detta är ett svårslaget läge. Från Svartbäcksgatan har du ca 3-5 minuters promenad till stadskärnan och tillgång till allt vad staden har att erbjuda.

Brf Munken är en mycket god och välmående bostadsrättsförening med låg belåningsgrad samt där värme och vatten, grundutbud kabel-TV via Com Hem debiteras 150 kr/mån på månadsavin (obligatoriskt tillägg) ingår i månadsavgiften. Föreningen tillhandahåller även cykelförråd, hobbyrum, motionsrum samt tvättstuga med torkrum och mangelrum. . Och nere på den stora grönskade innergården finner ni gemensamma trädgårdsmöbler för fina sommar dagar/kvällar. Till bostaden hör även ett stort förråd beläget på vinden i samma trappuppgång som bostaden men även ett mindre källarförråd.

På Svartbäcksgatan 33A bor du i ett attraktivt men främst i ett utomordentligt läge i hjärtat av Uppsala intill tjusiga Fyrisån omgivandes av fina promenadstråk, rogivande bryggor längst ån samt promenadavstånd till Uppsalas Centralstation. Vill du istället ta med familjen eller vänner på picknik behöver du enbart gå några minuter till mysiga Vasaparken!

Detta är en bostad som måste upplevas på plats, kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig entré med bra plats för av hängning samt gott om plats för förvaring . Plats finns vidare för övrig möblering om så önskas. Ljusa väggar och bård samt parkettgolv i original. Här finner ni även städskåp samt klädkammare.

Kök

Bra utrustat kök med keramisk häll , fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i hel höjd och inbyggd ugn. Renoverat kök med gott om förvaring i flera över- och underskåp i vitt utförande . God arbetsyta erbjuds på bänkskivan samt diskho i porslin. Ovanför sitter ett kakel som stänkskydd i en mycket matchande utförande. Vidare finns möjlighet att inreda med en större matplats. Stora fönsterpartier i köket som bjuder in det naturliga solljuset som sedan svävar i kökets rymd och fångas av de ljusa väggarna. Tapetserade väggar samt parkettgolv.

Vardagsrum

Generöst sällskapsrum med goda möbleringsmöjligheter. Här finns plats för bland annat stor soffa, större matbord, TV-bänk samt förvaring om så önskas. Med stora fönster får du gott om ljusinsläpp och från vardagsrummet når du den mysiga balkongen i bästa solläge (sydväst). Pricken över i:et är den charmiga fiskbensparketten i kombination med den öppna spisen perfekt för mysiga vinterkvällar. Ljusa väggar med ljust golv.

Badrum

Helkaklat badrum. Gott om förvaring i spegelskåp. Här erbjuds handfat med kommod, (dsuch/badkar), WC. helkaklade väggar i vitt med blå bård och klinker på golv.
Sanitetsporslin i vitt.

Sovrum (master bedroom)

Stort och vältaget sovrum som erbjuder gott om plats för möblering samt stort fönsterparti i insynsskyddat läge mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord såväl som övrig möblering som exempelvis skrivbord och bokhylla. Förvaring är redan löst med en bra klädkammare i bostaden men om den inte räcker så erbjuder sovrummets storlek garderobsyta. Ljusa väggar, fondtapet och parkettgolv.

Sovrum/Matrum

Bostadens andra sovrum. Här får du plats med en större säng samt andra tillhörande möbler. Gott om förvarings möjligheter, plats för ett skrivbord eller varför inte en lekhörna. Som gjort för familjen med barn. Stort fönster som ger fint naturligt ljus. Matrum/sovrum med ljusa väggar och parkettgolv. Linneskåp och rymlig garderob med tapetserade skjutdörrar. Utsikt över Fyrisån.

Klädkammare

I dagsläget används detta trevliga extrautrymme för förvaring, men går likväl att använda som en egen kontorsdel eller liknande enligt behov. Detta rum kan man med enkelhet slå upp en vägg för att göra om till ett walk-in-closet till masterbedroom. Ljusa väggar samt ljust golv

Balkong

Stor balkong i bästa solläge med plats för möblering efter eget tycke och smak. Utsikt mot attraktiva Fyrisån.

Övrig info om bostaden

I denna bostad finns många fina detaljer att uppmärksamma. Bland annat en murad öppen spis med eldstadsplan i formen av en kvartscirkel. Det vackra stengodset i eldstadsplanen matchar dessutom fönsterbänkarna och spisens stenhylla. Golven förtjänar en närmare titt. I vardagsrummet ligger en mycket fin fiskbensparkett lagd med bord längs väggarna. Även i hall och sovrum ligger vackra parkettgolv men här i klassiskt så kallat holländskt rutmönster. Tapeter från William Morris & Co är en annan detalj som inte får missas.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

73.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Svartbäcksgatan 33A

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Lägenhetsnummer BRF

236-005/005

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Munken

Organisationsnummer

717600-1571

Allmän information

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Svartbäcken 53:4 med gatuadressen Svartbäcksgatan 33
i Uppsala.

Till alla lägenheter hör ett källar- och ett vindsförråd.

Brf bildades

1943

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv och bredband genom Tele 2 (fd Comhem).

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Utförda renoveringar

2020: Stam- och radiatorventiler.
2020: Ytterdörrarna har tätats och en isolerande glasruta har monterats i B-entrén.
2020: Lysrörsarmaturer i källaren har bytts ut till mer effektiva och energisnålare LED-belysning.
2018: Ny tvättmaskin.
2017: Upprustning av gården.
2014: Säkerhetsdörrar.
2013: Renovering av frostskador i fasad och stuprännor.
2012: Byte av markiser samt ny tvättmaskin.
2011: Renovering av husets rökkanaler.
2010: Samtliga lägenhetslås plus lås till en del gemensamhetsutrymmen utbytta, byte av undercentral för fjärrvärme och rummet innanför mangelrummet omgjort till motionsrum
2009: Sensorer för belysning i trapphus och hissar samt arbete med entrédörrarna.
2008: Nya växelplåtar och ny VVC-pump för varmvatten i undercentral.
2007: Tidur i torkrummet.
2006: Stam- och badrumsrenovering och ny torktumlare.
2004: Total balkongrenovering och gårdsupprustning.
2001: Trädgårdsanläggning.
2000: Byte av stammar till varmvattenledning i källaren.
1999: Total el-renovering och inredning av hobbylokal i källaren.
1998: Markiser.
1994: Utbyte av elledningar och installation av belysning i vindskontoren.
1991: Fasadrenovering och målning av balkonger.
1990: Fyra p-platser läng Svartbäcksgatan och renovering och målning av trapphus och källare.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns matkällarförråd, cykelförråd, vindsförråd, hobbyrum, motionsrum och tvättstuga med torkrum samt mangelrum.

Antal lägenheter

16

Byggnader

Byggår

1943

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 845 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: Värme, varm- och kallvatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv (grundutbud).
Obligatorisk avgift för bredband tillkommer med (150 kr/mån) Individuell mätning av el som debiteras efter förbrukning.

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftshöjning av avgiften föreligger i dagsläget. (Kontrollerat Dec 2021).
Delat ägande kan medges efter prövning i föreningen.
Ej juridiska personer

Andelstal insats

6,7308000

Andel av månadsavgift

6,73080000

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns 4 stycken parkeringar i föreningen varav 1 st gästparkering. Avgift för parkering (400 kr/månad). Separat kösystem. Lång kö i dagsläget. (Kontrollerat Dec 2021).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är beställd

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I närliggande kvarter, som söderut från bostaden är känt som Uppsalas gamla hantverkskvarter, finns ett rikt utbud av caféer, gallerior, matbutiker och restauranger.

Det är dessutom ett ypperligt pendlarläge för den som har behov för det. Både via Resecentrum som är beläget en dryg kilometer bort och via Råbyvägen som ger enkel access till motorvägen med bil.

Svartbäcksgatan 33A är en adress som erbjuder direkt närhet till stadens bästa promenadstråk längs Fyrisån. Omgivningarna innefattar också anrika miljöer som exempelvis Linnéträdgården.

Missa inte heller att notera att denna adress ligger på "solsidan" av Fyrisån, en kvalité som inte ska underskattas!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy