Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 195 000 SEK / Utgångspris
Adress
Tvetgatan 249, Tveten, Kungälv
Typ
Bostadsrätt
KVM
66.5 kvm
Avgift
4 297 SEK / mån
Rum
2 rum

Fint renoverad tvåa med balkong i väster!

Ta hissen till våning två så hittar ni denna fint renoverade 2a med balkong i väst! Renoverat kök i tidlöst vitt med gott om plats för det stora matbordet. Från det tilltagna vardagsrummet nås balkongen med skön eftermiddag och kvällssol. Möblerbar med plats för loungesoffa. Sovrummet rymmer dubbelsäng och byråer med enkelhet. Ytterligare förvaring finns i riktigt stor klädkammare som är fint inredd. Badrum med dusch och tvättmaskin. Genomgående renoverade ytskikt med parkett. I anslutning till hallen ligger förrådet.

Brf Fridhem är en stor och stabil HSB-förening bestående av 140 st. lägenheter och 15 st. lokaler. Föreningen är lågt belånad med en skuld/m² på endast 892 kr (enligt årsredovisning 2018). Det finns gott om gemensamhetsutrymmen som bastu, barnvagnsrum, motionsrum, samlingslokal, tvättstuga och övernattningsrum.

I Tveten bor ni lugnt och naturnära med gångavstånd till Fontins fina naturområde och motionsslingor. Området erbjuder b.la. café, lekplats och utegym. En kort promenad bort hittar ni omtyckta ICA Skafferiet. Ytterligare en bit bort finns Kungälv centrum. För er som pendlar är det nya resecentrumet vid Kongahällatomten perfekt och fungerar som den nya knutpunkten i den lokala kollektivtrafiken. För den shoppingsugne är det stora och nya shoppingcentrumet "Kongahälla center" fantastiskt. Här hittas välsorterade butiker och riktigt trevliga restauranger.

Allmän information

Pris

2 195 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

66.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Tvetgatan 249

Ort

Kungälv

Kommun

Kungälv

Lägenhetsnummer

117

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Väster.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Fridhem

Organisationsnummer

753300-0365

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Kungsljuset 4, 5, 6 och 7 med adresserna Tvetgatan 197-199, 215-217, 233-235 och 249-251. Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen.

Ekonomin är riktigt bra och föreningen är lågt belånade med skuld/m² på endast 883 kr enligt årsredovisningen (2020). Inga avgiftshöjningar är beslutade.

Brf Fridhem ingår i Tvetens samfällighetsförening och genom den sköts grönområden, parkeringar och snöröjning. För mer info om samfälligheten besök deras informativa hemsidan www.tveten.se

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Com-Hems grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas individuellt med Com-Hem.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme. Frånluft.

Byggnadskommentar

Total lägenhetsyta är 8 946 m² och total lokalyta 80 m². Lägenheterna är fördelat enligt följande: 12 st. 1or, 96 st. 2or och 32 st. 3or.

Utförda renoveringar

2020
Renovera föreningslokalen.

2019
Lägger om alla tak.
Installera nya låssystem.
Samfälligheten breddar parkeringsplatserna och elektrifiera större delen av platserna.

2018
Fasadtvätt på baksidan av huset.
Nya tvättmaskiner och torktumlare.

2017
Dragit om avloppstam i motionsrum.
Satt igen golvbrunnar i cykelrum. och f.d soprum.
Renoverat 4 st. toaletter i källarplan.
Bytt förrådsdörrar.
Bytt och rensat avloppsbrunnar, dörrstängare entrédörrar, hissmotorer och tvättmaskiner m.m.

2015
Byte av spiskåpor och takfläktar samt sotning och OVK.

2012
Renovering av fasader och balkonger.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns barnvagnsrum, bastu, cykelförråd, träningsrum och tvättstuga.

Antal lägenheter

140

Lån i BRF per kvm

883

Byggnader

Byggår

1975

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 297 SEK/månad. I avgiften ingår ink. värme, vatten & kabel-TV.

Andelstal insats

0,67214 %

Andel av månadsavgift

0,67875 %

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats med eluttag går att hyra för 250 kr/mån, utan el för 138 kr/mån. Varje hushåll har enligt samfällighetens stadgar rätt till en permanent plats. En andra parkeringsplats går att få enligt separat kölista.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

117 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

130 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy