Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Köpmansgatan 5, Sofielund, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
37 kvm
Avgift
2 442 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Kvadratsmart och ljuvligt renoverad 30-tals lägenhet!

Ta klivet upp till denna fint inredda och yteffektiva lägenhet som nyligen har totalrenoverats på ett väldigt smakfullt vis. På tredje våningen väntar det perfekta boendet för singelhushållet, det unga paret eller studenten! Lägenheten har stora fönster på rad vilket gör bostaden både ljus och luftig. Ytskikten består av vitlaserad askparkett samt släta målade väggar och tak. Bostaden har renoverats omsorgsfullt vilket man kan se i det noggranna detaljarbetet med helt nya golv, lister, målning och trösklar. Lägenheten har en träffsäker stil med en inredning som kommer att hålla måttet i många år framöver. Här kan man flytta rakt in och bo otroligt bra!

Interiört finns ett stort och rogivande sällskapsrum som även rymmer en sovavdelning och ett stilrent kök med luckor i massiv ask med vitt kakel som stänkskydd ovan mörkgråa bänkskivor, en ordentlig hall med en ny robust ytterdörr samt ett läckert helkaklat badrum Gott om smart förvaring finns i en inredd klädkammare intill sovavdelningen.

Nära bostaden finns all tänkbar service, caféer, butiker, mataffärer och kommunikationer.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

På Köpmansgatan 5 finns en alldeles fantastisk lägenhet där inget har lämnats åt slumpen. Här har man inrett med ny askparkett, bredspacklat väggar samt målat minutöst samtliga väggpartier, innertak, dörrfoder och golvlister så att du kan bara flytta rakt in och bo otroligt bra!

ENTRÉ
Bostaden har en funktionell och inbjudande entréhall där den vackra askparketten under mattan tar vid och välkomnar en in i planlösningen. Här finns en robust säkerhetsdörr (2019) samt klädavhängning.

BADRUM
Ett läckert och helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv samt vitt kakel på väggarna. Inredningen består av duschhörna, dimbar taklampa, wc, handdukshängare, tvättställ med underskåp samt infälld spegel med belysning. Badrummet renoverades av fackman 2017 med våtrumscertifikat.

KÖK
Intill entrén leds man in i det helrenoverade och stiliga TORHAMN köket från IKEA (2018) som har en skåpsinredning med köksstomme och luckor i massiv ask med dels tryckfunktion, dels mjukstängande funktion, svart vattenblandare och underlimmad diskho i svart kvartskomposit. Stänkskydd i form av praktiskt och smakfullt vitt kakel finns ovanför arbetsytorna och under ovanskåpen finns även belysning monterad. Här vill man stå och briljera!

Maskinerna består av induktionshäll, integrerad och kombinerad kyl/frys, varmluftsugn samt köksfläkt (Electrolux). I tillägg finns även en infälld microvågsugn (Whirpool) Samtliga maskiner är från 2018.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt och harmoniskt rum med askparkett, målade väggar och golvsocklar i en comfort green kulör och samt vitmålade tak. Rymden är slående med gott om plats för soffgrupp, sovavdelning och mer därtill. Stora fönsterpartier i väster vetter mot Köpmansgatan och har djupa fönsternischer med fina stenbänkar i original. I vardagsrummet finns det plats där en smart placerad klädhängare markerar sovavdelningen. Utöver detta finns även en arbetshörna i kökets ljuvliga matplats. Att tänka sig att allt detta får plats och att rummet därtill känns luftigt är något man upptäcker bäst på plats.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör både källar- och vindsförråd.

RENOVERINGAR
- Ny askparkett i hall och vardagsrum (2017)
- Badrum (2017)
- Kök (Ikea Torhamn, 2018)
- Elarbeten med nytt elskåp med jordfelsbrytare (2017)
- Snickerier, väggar och innertak (2017)

Dokument (pdf)

Planlösningar Lotten Energideklaration Lotten Årsredovisning 2020 Lotten Stadgar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

37 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Köpmansgatan 5

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

15

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Lotten

Organisationsnummer

746000-2749

Allmän information

Brf Lotten är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Jordlotten 5 i Malmö Kommun med adresserna Köpmansgatan 5 och Jespersgatan 22. Föreningen bildades 1937 och byggnaderna uppfördes 1936. Föreningen upplåter 20 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även en hyreslokal.

EKONOMI
Brf Lotten sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1190 kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021).
I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-10-11).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:
2017 Rustade upp tvättstugan, trapphus och takterass.
2015 Dränering av fastigheten samt nya maskiner till tvättstugan
2012 Hängrännor och stuprännor
2010 Fiber drogs in i fastigheten.
2008 Relining
2006 Ventilation
2002 Ny värmeväxlare
2002 Elsstammar utbytta och nya elcentralar i lägenheten.
1999 Bytte ut tappvattenstammarna.
2021 Avloppsrelining och fasadrenovering.

Inga större renoveringar eller underhåll är planerade.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum.
Till fastigheten tillhör en trevlig innegård för cyklar och som uppehållsplats för föreningens medlemmar. Boende har också tillgång till en fin takterrass med utsikt över innergården.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Varje lägenhet har fiberanslutning via Telia för TV (basutbud), internet (100 Mbit) och IP telefoni vilka tillkommer som obligatoriska tillägg.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har inga parkeringsplatser eller garage. Boendeparkering finns i området och sköts av Malmö stad, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: https://lotten.bostadsratterna.se/
Email: lottenbrf@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1937

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

20

Byggnader

Byggår

1936

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 442 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg
Värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg om 208 kr/mån tillkommer för triple pay för bredband, kabel-tv och IP-telefoni.

Andelstal

3,64%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

57 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy