Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Tärningholmsgatan 13B, Slottsstaden, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
39 kvm
Avgift
2 629 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig etta med stor uteplats!

I hjärtat av Slottsstaden finner vi denna charmiga och ljusa enrummare. Här bjuds det bland annat på välplanerade kvadratmeter med separat kök, vacker fiskbensparkett och stora fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp och rymd. Från vardagsrummet når du den stora uteplatsen i väster som ligger på lugnt läge med utsikt över gården. Det här ett boende med stor potential och på denna adress kan man inte annat än trivas.

Slottsstaden är ett av Malmös mest intressanta områden. Förutom alla mysiga gator med närhet till både parker och Ribersborgsstranden är det också ett område med många restauranger, caféer och mataffärer. Vill man ta sig in till stan gör man det smidigt med antingen buss, cykel eller bil, samtliga sätt funkar med enkelhet.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL:
Inbjudande hall med plats för avhängning. Rymlig klädkammare i direkt anslutning till hallen. Klinker och vita väggar.

BADRUM:
Original badrum med halvkaklade väggar och blått klinkergolv som är utrustat med badkar, handfat och wc.

KÖK:
Välplanerad kök från Ballingslöv med bänkskiva i laminat. Här finns plats för matgrupp och även extra förvaring i högskåp. Brädgolv och vita väggar.

ALLRUM:
Rymligt allrum med plats för flera möbelgrupper. Möjligt att göra en avskild del för sovalkov. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti och dubbeldörrarna till den stora uteplatsen i västerläge. Väggarna är vita och här ligger fint fiskbensparkett

UTEPLATS:
Genom dubbeldörrarna i allrummet nås den rymliga uteplatsen i väster med privat läge som vetter mot föreningens lummiga innergård.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning Brf Vemmenhög 6

Allmän information

Pris

1 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

39 kvm

Gatuadress

Tärningholmsgatan 13B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

01009

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vemmenhög 6

Organisationsnummer

769636-8716

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Vemmenhög 6 är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Vemmenhög 6. Föreningen bildades 2018 samma år som föreningen förvärvade fastigheten. Föreningen består av 51 st lägenheter, varav ca 10 st upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 st hyresrättslokaler. Huset byggdes 1946.

EKONOMI
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1208 kr år 2022). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).


UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
Ca 1994 - Renovering av fjärrvärmeanläggningen med ny värmeväxlare
Ca 2001 - Byte termostatventiler
2001 - Fönster kompletteras med utvändig aluminiumbåge samt karmar kläs med aluminium profiler, fasaden putsades om, taket renoverades och garagetak grävdes upp (ny fallbetong, ny membranisolering).
2003 - Renovering av tvättstugorna
2005 - Byte kall- och varmvattenledningar
2009 - Nytt miljöhus
2013 - Nya torktumlare i tvättstugorna
2014 - Montering av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2017 - Plattläggning gatufasad samt ny dräneringsledning gårds sida
2018 - OVK-besiktning
2019 - Byte ventiler värmesystem-ställdon och styrventiler
2020 - Brandskydd, byte armaturer/elledningar i garage, nytt låssystem till taggar
2021 - Nya ytterdörrar garage/källare, relining, dränering

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2029.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en innergård med planteringar, gräsmattor samt sittgrupp.
I källaren finns två gemensamma tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Källaren inrymmer även lägenhetsförråd samt cykelförråd. Miljöhuset ligger i anslutning till garage nerfarten.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ett obligatoriskt tillägg om 85 kr/mån för kabel-TV och 159 kr/mån för bredband tillkommer till avgiften.
Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberoptiskt bredband via Tele2.

GARAGE OCH PARKERING
I föreningen finns 42 garageplatser som kan hyras av boende till en kostnad om 510 kr/mån. och icke boende om 800 kr/mån. Kösystem tillämpas. Boendeparkering råder i området, för mer information besök www.malmo.se

ÖVRIGT
I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg.

KONTAKT
E-post: vemmenhog6@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal hyresrätter

10

Antal lägenheter

51

Byggnader

Byggår

1946

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 629 SEK/månad. I avgiften ingår Ingår i avgiften: Värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg om 85 kr/mån för kabel-TV och 159 kr/mån för bredband tillkommer till avgiften. Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och fiberoptiskt bredband via Tele2.
Summa: 2 873 kr/mån

Andelstal

0,0157460

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

119 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy