Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 350 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Augustendalsvägen 24, Nacka Strand, Nacka Strand
Typ
Bostadsrätt
KVM
56 kvm
Avgift
2 970 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Ansvarig mäklare

Pierre Sundberg
Ansvarig mäklare Pierre Sundberg

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till denna ljusa hörnlägenhet med stor balkong

Här ges du nu möjligheten att förvärva en bostad i vackra och havsära Nacka Strand, där du själv kan sätta din egen prägel och skapa ditt drömboende.

Bostaden disponeras idag som 1,5:a och har en otrolig potential med möjlighet att göras om till en optimal tvåa (se alternativa planlösningar). Lägenheten har ett skyddat läge mot grönskande baksida, med väl tilltagna rum och en stor balkong. Det perfekta boende för dig som vill bo i direkt närhet till vatten & natur, service och bra kommunikationer. Hundra meter från bostaden har du pendelbåten till Nybrokajen samt ta direktbussen på 12 minuter till Slussen eller varför inte avnjuta en måltid i en av de mysiga restaurangerna, allt på promenadavstånd från bostaden.

I huset finns en gästlägenhet att hyra, det finns även tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd samt ett externt förråd som tillhör bostaden. Förening med god ekonomi, det gjordes en avgiftssänkning med 5% den 2021-11-01

Nacka Strand har ett stort serviceutbud med bland annat en nyöppnad matbutik på samma gata, bageri, blomsteraffär, kemtvätt, frisör och bank. För hälsan finns SATS-gym kanske en avkopplande behandlingar hos Njuta SPA eller varför inte njuta av en glass på StikkiNikki. En kort promenad tar dig till Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcentrum med 150 butiker, caféer och restauranger. Här finns också många vackra promenadstråk och trivsamma ställen för lunch, middag eller afterwork. Hotell J samt Restaurang J, ett mycket populärt marint brasseri precis vid vattnet där skärgårdsbåtar trafikerar och tar dig ut i skärgården eller in till stan. Såväl Nacka Strands förskola som Noblaskolan Nacka Strands skola. I Nacka Strand ligger också Internationella Engelska skolan, åk 4-9 samt flertalet gymnasium.

Nacka Strand är en växande stadsdel med utsikt över havet och Stockholms inre skärgård, som i en naturskön miljö förenar historik, nutid och framtid. Trivsamt boende med närhet till alla bekvämligheter och tio minuters promenad till Nyckelvikens naturreservat. Smidigt att såväl ta sig till pulsen i city som att ta en båt vidare till en lugn skärgårdsö. Skönaste vägen till stan och tillbaka är Sjövägen men du kan även välja bland flera bussar som bland annat tar dig till Slussen på cirka tio minuter. Tunnelbanan (ca 2030) kommer att åka till Nacka Forum och en uppgång planeras ske mot Nacka Strand, restiden till t-centralen beräknas endast ta ca 12 min.

Varmt välkomna!

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1.5

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

56 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Augustendalsvägen 24

Ort

Nacka Strand

Kommun

Nacka

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd om ca 8-10 kvm.

Lägenhetsnummer

2741

Våningsplan

3 av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Himmelsbågen

Organisationsnummer

769606-0529

Allmän information

Brf Himmelsbågen disponerar Augustendalsvägen 24-30 med 119 bostadsrätter, 6 hyresrätter och 4 st kommersiella lokaler med hyresrätt. Föreningen erbjuder även en övernattningslägenhet för medlemmmarna att hyra mot en avgift. Husen byggdes 1994 och visa bostäder har utsikt över vattnet ner mot Nacka Strand.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via Ownit 700-1000 Mbps samt IP-telefoni utan fast avgift, endast samtalskostnad tillkommer
TV Grundutbud via Tele2.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)/ Frånluft med återvinning.

Kommande renoveringar

Undercentral är planerad att renoveras inom närtid, övriga planerade renoveringar är genomförda och klara (Kontrollerat med styrelsen, 2021-10-25)

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns soprum, tvättstuga, cykelrum och förrådsutrymmen. Fem lokaler finns i markplan? total area om 419 m2, varav fyra hyrs ut till företag och en är omgjord till styrelserum samt övernattningslägenhet (kostnad 400kr/natt). Bokning av tvättstuga och övernattningslägenhet sker via mobilapp. Utanför husen finns en mindre lekplats med sittmöbler.

Antal lokaler

4

Antal hyresrätter

6

Antal lägenheter

125

Lån i BRF per kvm

9 972

Byggnader

Byggår

1994

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 970 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, kabel-tv (ComHem basutbud), fiber (Ownit 700-1000 Mbit) samt Ownit IP-telefoni utan fast avgift.

Avgiftsförändringar

På grund av god ekonomi i föreningen har styrelsen beslutat om en avgiftssänkning med 5% från och med November 2021 (Kontrollerat med styrelsen, 2021-10-25)

Andelstal insats

0,517%

Andel av månadsavgift

0,517%

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har hand om ca 167 garage-platser i Torggaraget. Kostnaden är 550 kr/mån. I dagsläget finns ett flertal lediga platser (Kontrollerat med styrelsen, 2021-10-25) I övrigt råder boendeparkering i Nacka Strand samt de allmänna platserna i Torggaraget.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

81 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

91 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Johan Eklund

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Nacka Strand är en växande stadsdel som förenar historia, nutid och framtid. Du kan ta en härlig tur med SL-båtarna som trafikeras frekvent mellan Nybroplan, Djurgården, Frihamnen och Lidingö där cykel får medtagas. Från torget finner du bussar som tar dig till Slussen på ca 10-15 minuter och år 2030 förväntas också tunnelbanenätet inkludera Nacka, med station vid Nacka Forum/Nacka strand.

Området erbjuder ett stort serviceutbud med bland annat frisör, skönhetssalong, blomsteraffär, SATS-gym, kemtvätt, bank, bageri och restauranger. Värt att nämna är Savör Bageri och, nere vid vattnet, populära Restaurant J. På kajen finns även allt för sommardagarnas aktiviteter- padelbanor, bergsklättring, fiske, minigolf från sommaren 2021 samt foodtrucks, sittplatser. För hälsan finns Njuta SPA med behandlingar och det populära gymmet Boost. En liten promenad bort finns även vackra Hotell J som erbjuder övernattning, konferens och brunch. Ett par minuter bort ligger Nacka Forum, bestående av fyra plan med ca 150 butiker, restauranger och caféer. Ett givet utflyktsmål i närheten är naturreservatet Nyckelviken med dess vackra natur och härliga promenadstråk och motionsspår. Bland förskolor finns Nacka Strands förskola och nyöppnade Skeppet att välja på. För de äldre barnen finns i området Nacka strands skola, åk 1-3 samt Internationella Engelska skolan, åk 4-9.

Läs mer om området: www.nackastrand.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta