Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 000 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Friggs gränd 5B, Hyllie, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
106 kvm
Avgift
4 537 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Townhouse med två uteplatser

På detta storslagna läge har man nu möjligheten att förvärva detta fantastiskt fina Townhouse i centrala Hyllie.
Här bor man med väldisponerade ytor fördelat på två våningar med två privata ingångar. Härifrån har man bland annat gång avstånd till Hyllie station, Emporia och Malmöarena, men också cykelavstånd till IKEA. Perfekt boende för småbarnsfamiljen.

Detta är en REDO-bostad, anmäl ditt intresse för information när bostaden kommer ut till försäljning.

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkommande hall som har högt i tak och både erbjuder av- hängningsmöjligheter och bra med ljusinsläpp. Gott om plats för förvaring med 3 platsbyggda garderober innanför dörren och en vägg som avskiljer hallen från köket. Ett fint trägolv som är genomgående över hall, kök och vardagsrum samt vitmålade väggar. Från hallen finns också ett litet förråd att tillgå för all extra förvaring.

Badrum 1:
Ett praktiskt badrum med gråa klinkerplattor på golvet med installerat golvvärme och vita kakel-plattor på väggarna. Här finns både torktumlare och tvättmaskin installerat samt gott om avlastningsplats. Duschhörn med glasdörr och takdusch i krom. Stilren kommod i vitt och handdukstork finns också att tillgå.

Kök:
Kvalitetsköket från Vedum består av vita köksluckor som kombineras med stänkskydd i blankt grått kakel och svart bänkskiva. Bakom köksluckorna finns det gott om förvaringsutrymme. Köket är utrustat med kyl och frys i rostfritt stål, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn samt inbyggd mikrovågsugn. Stora fönster partier erbjuder ljus och ger en inventiös känsla överlag.

Vardagsrum:
Fortsätter man rakt i hallen kommer man till bostadens allrum som har plats för större soffgrupp, bokhylla och som erbjuder gott om ljusinsläpp. Härifrån har man även utgången till bostadens andra uteplats som ligger i söderläge. Man fångar eftermiddagssolen och har enkel tillgång till föreningens innegård med mindre lekplats.

Sovrum:
1: På ovanvåningen ligger bostadens samtliga sovrum. Till vänster har vi första sovrummet som erbjuder plats för både säng och förvaring med en inbyggd garderob. Vitmålade väggar och trägolv som ger en fräsch känsla.
2: Nästa sovrum är aningen större och erbjuder därmed större fönsterpartier med gott om ljusinsläpp. Här finns plats för både dubbelsäng och förvaring. Väggarna är vitmålade och även här finns det trägolv.
3: Till höger i hallen finner du ett sovrum som erbjuder gott om plats med förvaring och dubbelsäng. Här har man byggt till ett litet musikrum med egen ingång från hallen. Man kan välja att ha ett större sovrum eller göra om det till två sovrum om man så önskar i framtiden.

Badrum 2:
Praktiskt badrum med duschdörrar i glas, vita kakelplattor på väggarna samt grått klinkergolv. Vit kommod, spegelskåp samt duschtork finns också att tillgå i bostadens andra badrum som ligger på ovanvåningen.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

5 000 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Boarea (BOA)

106 kvm

Gatuadress

Friggs gränd 5B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

0012

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Vid ingång

Uteplats

Baksida, mot innergården

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen brf Cortado

Organisationsnummer

769616-2143

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Cortado registrerades 2016. Bostadshusen byggdes med Riksbyggen som byggherre och NBI som totalentreprenör. Inflytt skedde i april och maj 2019. Fastigheten består av 2 flerbostadshus, 78 lägenheter på 6 respektive 4 våningsplan och 4 lokaler.

EKONOMI
Riksbyggen sköter både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1 190kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (476kr år 2021).

Någon avgiftshöjning är aldrig gjord.

Ingen planerad avgiftshöjning finns (kontrollerad 2021-05-24).

Den boende har eget elavtal.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Då föreningens byggnad är helt ny finns det inga planerade underhåll eller renoveringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varje trapphus har längst upp en stor gemensam terrass och på innergården finns det bord och bänkar med grillplats.
Det finns flera cykelrum i källaren och ett i markplan. Det senare har även en underhållsstation för cyklar.
Andra utrymmen är barnvagnsrum och förråd i källare.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till ComHems nät med triple play och kostnaden är ett obligatoriskt tillägg till årsavgiften. Det innebär att TV (grundutbud), bredband och fasta kostnaden för IP-telefoni ingår. Alla lägenheter har 100/100 Mbit/s. Det går som enskild medlem att betala för högre hastighet och då hänvisar vi medlemmarna att kontakta ComHem direkt för utbud och kostnader.

GARAGE OCH PARKERING
P-huset Hyllie, som P-Malmö sköter, gäller för föreningen (https://karta.pmalmo.se/area/888/rent) där de har ett antal platser reserverade. Nyttjandeavgift betalas av medlemmen. För att få färsk information om eventuell kö, kontakta P-Malmö. (2021-05-27)

Föreningen äger två lådcyklar som medlemmar kan hyra via appen GoRide.

Det finns flera Sunfleetpooler i området, och i avgiften ingår abonnemanget Small till och med 2028.

ÖVRIGT
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen tillåter delat ägande, men varje ägare måste enskilt kunna visa tillräckliga ekonomiska förutsättningar för lägenheten, och självklart ha för avsikt att bo där.

Föreningen utför i dagsläget ingen specifik tillsyn av bostaden vid en övergång. (2021-05-27)

KONTAKT
Hemsida: www.brfcortado.se
Mail: info@brfcortado.se

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSÅR
2016

Brf bildades

2016

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

78

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 537 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften till föreningen ingår värme. Kallvatten, varmvatten och el debiteras i efterhand baserat på den faktiska förbrukningen. Dessutom tas en obligatorisk avgift ut för triple play från ComHem. Abonnemanget Small från Sunfleet ingår också.

Beskrivning månadsavgift

174kr obligatoriskt tillägg för kabel-tv/bredband.

Andelstal insats

1.6803%

Andel av månadsavgift

1.68025%

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy